Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbaba mellett mennyi a havi...

Kisbaba mellett mennyi a havi kiadásotok? Kellett valamiről lemondanotok anyagi szempontból azért, mert gyereketek van?

Figyelt kérdés

2021. márc. 27. 16:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%

Kisbaba mellett gyakorlatilag semmivel sem nőttek a kiadásaink. Mosható pelenkát használunk nagyobbrészt (egyszeri 60.000 ft volt), emellé kiegészítésnek a 15.000 ft-nyi eldobhatós pelenka a havi kiadás kb. Ruhákat, játékokat, lakást bababiztossá tevő dolgokat szoktunk még néha venni, de ez nagyon max átlagra leosztva mondjuk havi +10ezer (nyilván nem vesz az ember minden hónapban teljes új szett ruhatárat neki), és ugyan már megkezdtük a hozzátáplálást, azért amit egy kisbaba megeszik, az inkább mikrogrammokban mérhető (az én lányomnál legalábbis biztosan), és hát ahol ez megterheli a családi kasszát, ott nem kell eleve babát vállalni.

De hozzáteszem, hogy anyatejes, sosem kapott tápszert, ami ugye extra kiadás lenne, és az oltásokat leszámítva (összességében a választható oltások összköltsége eddig 80.000 ft volt) semmilyen más orvosi költsége nem volt, még láza sem volt eddig soha (8 hónapos). Nyilván ha nem tudsz szoptatni vagy gyógyszereket kell adni neki esetleg rendszeresen (magán?)orvoshoz hurcolászni, akkor azzal jelentősen nő a baba költsége.

Szóval, röviden: havi kiadások tekintetében gyakorlatilag semmi nem változott, kb 20-30 ezer ft plusz kiadásunk van így. A gyerek nem a legelején kerül sokba, hanem amikor már nagyobb, viszed sportra, zeneiskolába, táncolni, ilyen-olyan nyelvórákra, amikor kell neki egy csomó tanszer meg tudomisénmi, akkor lesz majd számottevő a kiadás körülötte. Egy kisbaba nem sok vizet zavar anyagi szempontból. Szerintem.

2021. márc. 27. 16:35
 2/14 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk is havi kb. plusz 10 ezer a kiadásunk rá 5 hónaposan.

Az elsőhöz hasonlóan mosizunk, mi mondjuk kb. 3 ezret költünk csak mellette eldobhatóra, azt is többnyire a nagyszülők miatt. A hozzátáplálást nemrég kezdtük, az a napi 1-2 répa, alma, satöbbi nem egy nagy összeg havonta nézve sem.

És hát ennyi egyelőre. A születése előtt vásároltunk egy nagyobb adag ruhát turiban, annyi szép kis ruci volt 2-300 forintért, hogy nem hagytuk ott a nagyobb méreteket sem, de igazából most is turiban vásárolnánk, ha kéne, ilyen árak mellett az szerintem max. havi 2-3 ezer lenne. Játékot egyelőre nem nagyon vettünk néhány csörgőn meg plüssön kívül, most kezdi csak felfedezni a világot, de nem tudom, ennyi idősen milyen drága játékot lehetne neki venni, szerintem semmilyet.

Lehet, hogy a rezsink picit több lett, átalányt fizetünk, úgyhogy azt nem tudjuk (még).

Szóval alapvetően kb. 10-15 ezer megy el rá átlagban, ha valaki csak eldobhatós pelenkát használ és tápszeres is a baba, akkor biztos van havi 20-30 ezer is. Ha fejlesztést igényel, az külön kategória, pont emiatt nem is érdemes kiszámolni a pénzt, még arra számítani, hogy tuti egészséges, anyatejes baba lesz.

Nálunk extra az, hogy megy havi 40 ezer a megtakarítási számlájára, de ez meg nem "kötelező" kiadás, mint pl. a pelenka vagy tápszer.

2021. márc. 27. 17:12
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

"emellé kiegészítésnek a 15.000 ft-nyi eldobhatós pelenka a havi kiadás"

Avass már be, mert ezt nem értem. Hogy lehet "kiegészítésnek" elhasználni 15 ezernyi pelenkát, amikor egész napra eldobhatót használva se volt több soha ennél??

(Egyébként 1,5 éve moshatózunk, előtte első gyerek 3 évig eldobhatót használt)

2021. márc. 27. 17:13
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Ne haragudj Első, de mégis miért vesztek havonta 15 ezerért eldobható pelenkát, ha amúgy mosiztok? :D szimpla kíváncsiságból kérdezem. Mi csak eldobhatót használunk, de nem kerül ennyibe havonta.
2021. márc. 27. 17:13
 5/14 anonim ***** válasza:
78%
Na, hogy valaki végre a kérdésre is válaszoljon: kb. havi 500 eFt-ot költünk, 2 felnőtt, 1 gyerek. Nem kell semmiről lemondanunk.
2021. márc. 27. 17:18
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
GYED alatt igen. De nem konkrét dolgok. Csak nem vehetek meg mindent ami épp eszembe jut, hanem tervezni kell minden kiadást és megtakarítást. Ehhez nem vagyok hozzászokva. Csed alatt nem volt értelemszerűen meg ilyen problémánk.
2021. márc. 27. 18:53
 7/14 anonim ***** válasza:
36%
#1 vagyok, nappalra mosizunk, éjszakára eldobósozunk, a Pampers giga-csomagját veszem, amire direkt az van írva, hogy "monthly pack", az 14500 ft. Most csak kerekítettem, nem mindig használjuk el egy hónap alatt, de van, amikor többet eldobósozunk, és akkor meg igen, szóval átlagoltam. Most ebbe belekötni :D Komolyan ezért pontoztok le, amikor amúgy a kérdésre válaszoltam? :D Ne már.
2021. márc. 27. 19:01
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
4es vagyok, én nem pontoztalak sehova. Nem kötözködni akartam, csak tényleg kíváncsi voltam, hogy ez így hogy lehet. Akik mosiznak, azok direkt azért, hogy ne kelljen eldobhatót használni, ti meg többet költötök eldobhatóra, mint én, aki csak eldobhatósozok. :D ezért akadt meg a szemem a dolgon. :)
2021. márc. 27. 19:05
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
Hát így :) Nyilván léteznek olcsóbb pelenkák is, mi kényelemből vesszük a Pamperst, más márkából nem láttam még ekkora kiszerelést, legalábbis olyat nem, amit a szokásos online bevásárlós helyünkön árulnak. Annyira meg nem drága havonta egyszer ennyit kiadni érte, hogy most csak ezért külön elmenjek a DM-be vagy akárhová. A mosizás meg tök jó, kevesebb szemét meg környezettudatosság meg minden, de azért vannak helyzetek, amikor kényelmesebb az eldobós- utazáshoz, vendégségbe menéshez, stb, plusz mi éjszakára is eldobósozunk, mert ha cserélni kell, gyorsabb. Nekem. Más talán ügyesebb nálam, de én nem izgulok rá annyira a kérdésre.
2021. márc. 27. 19:46
 10/14 anonim ***** válasza:
48%
Lemondani nem kellett semmiről, egyelőre nőttek a kiadásaink, 4 hetes a babám és bizonyos dolgok (fakultatív kütyük főleg) most voltak beszerzés alatt. Pl párom vett mozgásérzékelős éjszakai világítást, hogy amikor megyek etetni, ne kelljen a kapcsolókat keresnem. De, ha ezeket nem nézem, akkor azt mondanám, hogy olyan 2-300ezer a havi kiadásunk, inkább azelőtt volt több, mert jártam körmöshöz, covid előtt edzőterembe stb. Egyelőre a baba miatt nincsenek lényeges költségeink, én is mosi pelusozok, a popsitőrlő, meg a sima pelus a kevésbé lelkes családtagok miatt néhány ezer forint (mondjuk biztosan nem több annál, mint mikor körmöt csináltattam 2 hetente 5000 forintért).
2021. márc. 27. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!