Munka és ovis gyerek mellett mikor főztök, takaritotok, mennyit foglalkoztok a gyerekkel hétköznap?
Ne haragudj, nem bántásból, de te a sokadig kérdező vagy így néhány héten belül, és mind ugyanazzal jöttök. Miért vagytok erre a főzésre ennyire rágerjedve? Szemlátomást nem hobbi és nem is élvezed, ha gondot okoz annak megszervezése. Mindenhol lehet már menüt kapni, hétköznap igenis sokkal praktikusabb, hacsak nem mindjárt olcsóbb is hozatni valamit a helyi kifőzdéből, étteremből és máris megspóroltál magadnak legalább másfél órát (mert hogy egy fél órás valaminek az összeütéséhez is ugye be kell vásárolj, egyáltalán át kell gondold, hogy mi is legyen, majd el is kell pakolnod utána). Hagyjátok már tényleg ezt a kajacsinálást hétköznap, mert csak magatokkal csesztek ki.
Takarítás: hétvégén, mikor a kedves apuka is itthon van és ki tudja venni a részét. Mindenki pihenni akar a szabadidejében, minél több kéz jut a házimunkára, annál gyorsabban végeztek. Hétköznap elegendő egyszer felporszívózni meg felmosni, azért az tán csak nem igényel akkora szervezést, evés után meg mindenki pakolja el maga után a mosatlant, vagy ha van mosogatógép, akkor elegendő csak oda berakni. Vagy csináljátok felváltva a férjeddel, vagy egyikőtök előkészíti a vacsorának valót, a másik meg elrakja. Mivel nem főzöl, ezért egy hideg vacsorához pont 10 perc előkészület és utómunka kell.
Minden délelőtt boltba? Minek? Heti egyszer egy nagy bevásárlás, ezt is lehet a férjeddel felváltva, vagy míg te elmész, addig ő felügyeli a gyereket, játszik vele, vagy takaríthat. Ezenkívül akárhogy nézem, hétköznap egyszer kell boltba menni friss pékáruért, azért egy zsemle 2-3 napig megfelelően tárolva ehető, biztos van hazafele útközben vagy neked, vagy a férjednek egy pékség, így még az sem jelentene plusz időt energiát.
Én 2 naponta főzök. Takarítás nagy része hétvégén megvan, hét közben csak mosogatógépbe, mosógépbe pakolok ki-be, söprök.
Bele lehet jönni, én jobban élveztem mindig is, mint az otthon töltött éveket.
Én sem értem ezt a mindennapos főzést, bár a 2-es válaszolónak sem tudok igazat adni, azért minden napra normális menüt venni a családnak elég sok pénz, ilyen olcsóbb, menzás menüt meg egyen az, aki nem tudja, mi a normális étel...
De van itt átmenet, tervezd meg 1-2 hétre előre a menüt és hétvégén szánjatok rá egy keveset a főzésre, akkor hétköznap csak elő kell venni. Sok húsos dolgot minőségromlás nélkül is le lehet fogyasztani, pl. bolognai, hortobágyi palacsinta, rántott hús, ezek mellé csak valami gyors kötetet kell össze dobni és kész, 2 nap is, simán el lehet vinni ebédre.
Csak hétvégén. Hétköznap szrndvics, virsli,tojád,ilyenek. Munka után én is szeretnék pihenni.
A férjemmel pedig közösen hetvegen takaritunk.
Ovis gyerek mellett még könnyebb, mint egy iskolással, mert nincs esti tanulnivaló, feladat. Hétköznap én nem szoktam főzni, takarítani is csak minimálisat - mivel nem is vagyunk itthon ezért kosz is kevesebb lesz, így végül is játszani marad idő.
Iskolással ez már úgy néz ki 4 után, hogy átnézzük miket csináltak aznap, meg van-e a házi, van-e tanulnivaló holnapra, ha igen akkor azt kikérdezem. Ehhez jön még hozzá h különórára kell vinni esetleg, vagy nem 4-kor végez, hanem mondjuk 5-kor, vagy pont a különóra miatt nem tudott napköziben házit írni és ezért otthon kell. Ezenkívül beszélgetni sem ártana a gyerekkel, hogy mi volt aznap a suliban. Ha több gyerek van akkor ez hatványozottan így van, a hétköznap esti főzés/takarítás fel sem merül, egyszerűen nincs idő rá, mivel kb negyed 5-től fél 7-ig van mindenre idő, aztán vacsi, fürdés, alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!