Munka és ovis gyerek mellett mikor főztök, takaritotok, mennyit foglalkoztok a gyerekkel hétköznap?
Én is 4-ig dolgozok. Munka után bevásárolok. Nagyobb bevásárlás havi 1x van. Vasárnap mindig főzök, az kitart keddig, szerdán főzök, meg még 1x a héten. A takarítást fenntartom, szombaton alaposabban takarítok. Beállítom a mosógépet,ami reggelre kimos és teszem a szárítoba a ruhát. A gyerekek 1. és 4. osztályosak, online tanulnak (Szlovákiában élünk). A nagyobb már ügyesen boldogul, keveset kell neki segíteni. A kicsi meg a konyhában tanul mellettem, míg főzök, pakolok. Nyáron sokat parkozunk, biciklizunk. Megy ez, csak bele kell jönni.
34 N
11-es vagyok.
Kertes házban élünk. Tavasztól őszig kinti munkák is vannak.
Apuka 7- ből 6 nap dolgozik éjszaka, ezért napközben itthon van. Kb. 9-kor végez.
Én nem értem a "magyar családmodellben" ezt a jaj, apuka 17-18 körül ér haza, akkor már az összes házimunkát a nőnek kell végezni? Látszik a leírásból, hogy nem igazán szeretsz főzni, amivel nincs is semmi baj, csak akkor miért nem felezitek el a férjeddel? Vagy rendeltek kaját?
Férjed mit enne, ha egyedül élne? Ne mondd, hogy akkor rendelne ebédet/vacsorát, mert akkor még kevesebb pénz jutna fejenként, mint közös háztartásban.
Én minden második délután főzök, ha édesanyám nem jön át hozzánk nap közben. Takarítani hetente kétszer-max háromszor szoktam igény szerint, bár hétvégén van nagytakarítás. A gyermek, ha nem a nagyszülőknél van, akkor egész délután együtt vagyunk, beszélgetünk, játszogatok vele.
Nagy szerencsém van a szüleimmel, ha ők átjönnek, akkor édesanyám főz nekünk és édesapám ügyel a gyerekre, ha még át iszok magukhoz, akkor ott ügyelnek rá és akkor délután (mivel nincs itthon) több időm van a házimunkára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!