Anyukák! Nektek mennyi ideig tartott, amíg munkát találtatok kisgyerek mellett? Már aki munka nélkül maradt a gyes után.
A vírus miatt csődbe ment az étterem, ahol 4 évig dolgoztam,így a gyes után munka nélkül maradtam. Már egy éve munkát keresek, de semmi! Mindenhol a több műszakos munkarend, hétvégén is reggeltől estig dolgozni kellene,ezt kisgyermek mellett már nem tudom vállalni.Többnyire én vagyok a gyerekkel,a családi segítség korlátozott,azt pedig a nagymama sem vállalja hogy nonstop a gyerekkel legyen mert nekem a kisboltban hajnali 5-től este 11-ig dolgozni kellene, még a hétvégeken is.
Éveket dolgoztam a kereskedelemben is, kasszáztam, de mindenhol kötelező a több műszakos munkarend,a hétvégeken is, ezt nem tudom tovább vállalni. Más lehetőség meg egyszerűen nincs... pedig budapesti vagyok, a főváros "szívében" lakunk/laktunk mindig.
Emiatt egyre több a vita itthon hogy menjek már vissza dolgozni,mert nem fognak még 10 évig eltartani, amíg a gyerek önállóan is haza tud jönni a suliból.
Azt hittem, 3-4 hónap elég lesz hogy munkát találjak,de már egy év is eltelt... szinte semmilyen munkalehetőség sincs reggel8 és du4 között H-P.
A kereskedelemben és a vendéglátásban dolgoztam eddig,más területen nincs végzettségem, se tapasztalatom. Már lövésem sincs,hogyan, hova tovább... az tényleg nem lehet hogy még 10 évig itthon üljek.
Még a részmunkaidős eladói állások is több műszakosak vagy tömbösítik, lehetetlen összeegyeztetni a munkát az óvoda nyitvatartásával.
Hát nézd, mivel mindenki a reggel 8-tól 4-ig tartó munkákra hajt, oda nagy a túljelentkezés még jobb időkben is, van miből válogatnia a munkaadóknak.
Miért be vennének fel mondjuk egy diplomás, gyermektelen, nyelveket beszélő fiatal lányt helyetted?
2 gyerekem van, 2 és fél és 5 évesek. A cég ahonnan szülni mentem megszűnt az első fiam születése után.
Fél éve jöttem vissza dolgozni, 3 hely közül mind a 3ba felvettek volna.
Az egyik 7-15óráig lett volna, 30km-re tőlünk.
A másik 10km-re, 8-16ig,
A harmadik, ahova eljöttem 9-15ig, így van időm hozni-vinni őket.
Irodai munkák, a végzettségemnek megfelelőek.
Azt hozzáteszem, nincs nyelvvizsgám, nem beszélek nyelveket nincs diplomám. 3okj-s szakmám van, és 5év gyakorlatom.
7es voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!