Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Nektek mennyi ideig...

Anett80 kérdése:

Anyukák! Nektek mennyi ideig tartott, amíg munkát találtatok kisgyerek mellett? Már aki munka nélkül maradt a gyes után.

Figyelt kérdés

A vírus miatt csődbe ment az étterem, ahol 4 évig dolgoztam,így a gyes után munka nélkül maradtam. Már egy éve munkát keresek, de semmi! Mindenhol a több műszakos munkarend, hétvégén is reggeltől estig dolgozni kellene,ezt kisgyermek mellett már nem tudom vállalni.Többnyire én vagyok a gyerekkel,a családi segítség korlátozott,azt pedig a nagymama sem vállalja hogy nonstop a gyerekkel legyen mert nekem a kisboltban hajnali 5-től este 11-ig dolgozni kellene, még a hétvégeken is.

Éveket dolgoztam a kereskedelemben is, kasszáztam, de mindenhol kötelező a több műszakos munkarend,a hétvégeken is, ezt nem tudom tovább vállalni. Más lehetőség meg egyszerűen nincs... pedig budapesti vagyok, a főváros "szívében" lakunk/laktunk mindig.

Emiatt egyre több a vita itthon hogy menjek már vissza dolgozni,mert nem fognak még 10 évig eltartani, amíg a gyerek önállóan is haza tud jönni a suliból.

Azt hittem, 3-4 hónap elég lesz hogy munkát találjak,de már egy év is eltelt... szinte semmilyen munkalehetőség sincs reggel8 és du4 között H-P.

A kereskedelemben és a vendéglátásban dolgoztam eddig,más területen nincs végzettségem, se tapasztalatom. Már lövésem sincs,hogyan, hova tovább... az tényleg nem lehet hogy még 10 évig itthon üljek.

Még a részmunkaidős eladói állások is több műszakosak vagy tömbösítik, lehetetlen összeegyeztetni a munkát az óvoda nyitvatartásával.

2021. febr. 12. 11:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

A 7-es és 8-as kommentelőtől kérdezem, neked mi a szakmád?

Ha könyvelő vagy, akkor sima ügy.... De kereskedelmi (eladó) és vendéglátós (szakács) végzettséggel sokkal nehezebb egy 8-tól 4-ig tartó munkát találni, még akkor is, ha 2 nyelvvizsga van...

2021. febr. 12. 15:29
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ráéreztél, az egyik szakmám könyvelő 😅

Meg bérszámfejtő, meg pénzügyi ügyintéző.

Most egy cégnél intézem a pénzügyeket.

2021. febr. 12. 15:34
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy barátnőm is most helyezkedett el. Igaz 8 órában. Neki csak érettségije van, meg angol nyelvvizsgája.

Eddig egy gumisüzemben volt ilyen irodista szerű. Az a cég megszűnt, 3 hónapig volt otthon. Most egy nagy áruházba lett vezető (tapasztalat és szakma nélkül) 8-4ig.

7,8, es 12 voltam.

2021. febr. 12. 15:37
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én sem tudom mitévő legyek ,3 szakmával és angol nyelvtudással itthon ülök mert sehová sem kellek ami normál munkaidőben lenne. Ráadásul nem is Pest megye hanem Hajdú-Bihar. Nagyon nehéz.
2021. febr. 12. 15:44
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondoltál még arra, hogy átképezd magad?

Én még itthon vagyok a kisfiammal, de elkezdtem a Pénzügyi- és számviteli ügyintéző okj-s tanfolyamot. Szerintem ebben sokkal több lehetőség van. Plusz most sokkal kényelmesebb tanulni, hogy be se kell járni.

Igaz hogy van már egy diplomám, meg egy okj-m is, de úgy gondolom, hogy ezzel könnyebb lesz majd elhelyezkednem.

Bàr van munkahelyem, de én is szeretnék majd valami "családbarátabbat".

Szerintem is el kellene engedned ezt a kereskedelem-vendéglátás vonalat.

2021. febr. 12. 15:54
 16/27 anonim ***** válasza:
46%
Mindenki a pénzügy vonalat mondja ,ennyi a jó matekos? Vagy valójában nem is kell hozzá?Nem gagyi gimibe jàrtam de kevés volt a jó matekos, sajnos én sem tartoztam közéjük.
2021. febr. 12. 15:58
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk mimdigis jó voltam matekból. De ehhez a szakmához úgygondolom annyira nem sok matek kell. Osztás, szorzás, összeadás... ez meg megy a szamológépoel is, illetve a programok maguktól csinalják a dolgukat.

Mondom ezt penzügyes, bérszámfejtő és könyvelőként...

Ezek a szakmák inkább a szabályokról, adózasról szólnak. Nekem ez a véleményem.

2021. febr. 12. 16:07
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
én javasoltam a multit, én is pénzügyi területen vagyok, de csak idegennyelv tudás kell hozzá, minden másra betanítanak. hozzánk sokan jöttek át a turizmusból is. profession-ön nézd meg az összes munkát amihez kell német nyelvtudás, és hiába nincs meg a tapasztalatod, jelentkezz rájuk, interjún pedig mutasd magad szorgalmasnak, hogy bármilyen munkafolyamatra szívesen betanulsz. nettó 260-at simán elkérhetsz.
2021. febr. 12. 16:10
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
18-as vagyok, ja és amikor kérdezik hogy most miért ilyen jellegű munkát keresel, amikor nincs tapasztalatod, mondd azt, hogy a kereskedelemben nem olyan a munkaidő, ami összeegyeztethető a munka-magánélet egyensúllyal (nem kell említeni a gyerekeket, de titkolni se kell nyilván). meg azt is mondhatod hogy most hogy megszűnt a munkahelyed, szeretnéd egy új területen kipróbálni magad, amit már régóta terveztél amúgy is.
2021. febr. 12. 16:15
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
#16: én konkrétan kettessel érettségiztem matekból, gazdaságtudományi karra mentem tovább, a matektanárom kezében megállt a pezsgőspohár érettségi banketten mikor ezt meghallotta. Egyetemen ötös voltam minden pénzügyes és számviteles tárgyból, statisztikából, pénzügy-számvitelből volt olyan csoporttársam, akit korrepetáltam. A saját példámból kiindulva attól még hogy nincs szemed egy geometriához, mert nem látod át, vagy fingod nincs hogyan kell kiszámolni a háromszög szögeit, vagy eltévedsz az algebra világában még értheted hogy kell összeállítani egy mérleget vagy tudhatod mi a különbség az aktív és a passzív időbeli elhatárolás között vagy hogy hogy számolsz értekcsökkenést stb.
2021. febr. 12. 18:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!