Anyukák! Nektek mennyi ideig tartott, amíg munkát találtatok kisgyerek mellett? Már aki munka nélkül maradt a gyes után.
A vírus miatt csődbe ment az étterem, ahol 4 évig dolgoztam,így a gyes után munka nélkül maradtam. Már egy éve munkát keresek, de semmi! Mindenhol a több műszakos munkarend, hétvégén is reggeltől estig dolgozni kellene,ezt kisgyermek mellett már nem tudom vállalni.Többnyire én vagyok a gyerekkel,a családi segítség korlátozott,azt pedig a nagymama sem vállalja hogy nonstop a gyerekkel legyen mert nekem a kisboltban hajnali 5-től este 11-ig dolgozni kellene, még a hétvégeken is.
Éveket dolgoztam a kereskedelemben is, kasszáztam, de mindenhol kötelező a több műszakos munkarend,a hétvégeken is, ezt nem tudom tovább vállalni. Más lehetőség meg egyszerűen nincs... pedig budapesti vagyok, a főváros "szívében" lakunk/laktunk mindig.
Emiatt egyre több a vita itthon hogy menjek már vissza dolgozni,mert nem fognak még 10 évig eltartani, amíg a gyerek önállóan is haza tud jönni a suliból.
Azt hittem, 3-4 hónap elég lesz hogy munkát találjak,de már egy év is eltelt... szinte semmilyen munkalehetőség sincs reggel8 és du4 között H-P.
A kereskedelemben és a vendéglátásban dolgoztam eddig,más területen nincs végzettségem, se tapasztalatom. Már lövésem sincs,hogyan, hova tovább... az tényleg nem lehet hogy még 10 évig itthon üljek.
Még a részmunkaidős eladói állások is több műszakosak vagy tömbösítik, lehetetlen összeegyeztetni a munkát az óvoda nyitvatartásával.
A 7-es és 8-as kommentelőtől kérdezem, neked mi a szakmád?
Ha könyvelő vagy, akkor sima ügy.... De kereskedelmi (eladó) és vendéglátós (szakács) végzettséggel sokkal nehezebb egy 8-tól 4-ig tartó munkát találni, még akkor is, ha 2 nyelvvizsga van...
Ráéreztél, az egyik szakmám könyvelő 😅
Meg bérszámfejtő, meg pénzügyi ügyintéző.
Most egy cégnél intézem a pénzügyeket.
Amúgy barátnőm is most helyezkedett el. Igaz 8 órában. Neki csak érettségije van, meg angol nyelvvizsgája.
Eddig egy gumisüzemben volt ilyen irodista szerű. Az a cég megszűnt, 3 hónapig volt otthon. Most egy nagy áruházba lett vezető (tapasztalat és szakma nélkül) 8-4ig.
7,8, es 12 voltam.
Nem gondoltál még arra, hogy átképezd magad?
Én még itthon vagyok a kisfiammal, de elkezdtem a Pénzügyi- és számviteli ügyintéző okj-s tanfolyamot. Szerintem ebben sokkal több lehetőség van. Plusz most sokkal kényelmesebb tanulni, hogy be se kell járni.
Igaz hogy van már egy diplomám, meg egy okj-m is, de úgy gondolom, hogy ezzel könnyebb lesz majd elhelyezkednem.
Bàr van munkahelyem, de én is szeretnék majd valami "családbarátabbat".
Szerintem is el kellene engedned ezt a kereskedelem-vendéglátás vonalat.
Én mondjuk mimdigis jó voltam matekból. De ehhez a szakmához úgygondolom annyira nem sok matek kell. Osztás, szorzás, összeadás... ez meg megy a szamológépoel is, illetve a programok maguktól csinalják a dolgukat.
Mondom ezt penzügyes, bérszámfejtő és könyvelőként...
Ezek a szakmák inkább a szabályokról, adózasról szólnak. Nekem ez a véleményem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!