Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Nektek mennyi ideig...

Anett80 kérdése:

Anyukák! Nektek mennyi ideig tartott, amíg munkát találtatok kisgyerek mellett? Már aki munka nélkül maradt a gyes után.

Figyelt kérdés

A vírus miatt csődbe ment az étterem, ahol 4 évig dolgoztam,így a gyes után munka nélkül maradtam. Már egy éve munkát keresek, de semmi! Mindenhol a több műszakos munkarend, hétvégén is reggeltől estig dolgozni kellene,ezt kisgyermek mellett már nem tudom vállalni.Többnyire én vagyok a gyerekkel,a családi segítség korlátozott,azt pedig a nagymama sem vállalja hogy nonstop a gyerekkel legyen mert nekem a kisboltban hajnali 5-től este 11-ig dolgozni kellene, még a hétvégeken is.

Éveket dolgoztam a kereskedelemben is, kasszáztam, de mindenhol kötelező a több műszakos munkarend,a hétvégeken is, ezt nem tudom tovább vállalni. Más lehetőség meg egyszerűen nincs... pedig budapesti vagyok, a főváros "szívében" lakunk/laktunk mindig.

Emiatt egyre több a vita itthon hogy menjek már vissza dolgozni,mert nem fognak még 10 évig eltartani, amíg a gyerek önállóan is haza tud jönni a suliból.

Azt hittem, 3-4 hónap elég lesz hogy munkát találjak,de már egy év is eltelt... szinte semmilyen munkalehetőség sincs reggel8 és du4 között H-P.

A kereskedelemben és a vendéglátásban dolgoztam eddig,más területen nincs végzettségem, se tapasztalatom. Már lövésem sincs,hogyan, hova tovább... az tényleg nem lehet hogy még 10 évig itthon üljek.

Még a részmunkaidős eladói állások is több műszakosak vagy tömbösítik, lehetetlen összeegyeztetni a munkát az óvoda nyitvatartásával.

2021. febr. 12. 11:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Én irtam a 16-ost köszi aki erre reagált, nem értem miért lett lepontozva szimpla érdeklődés volt és másnak is jól jöhet ez az infó, hogy nem csak szuper matekosoknak mehet ez a terület.
2021. febr. 12. 18:51
 22/27 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj, hogy én úgy értelmezem a kérdezőnek jó lenne minél hamarabb munka. Jó lenne a továbbképzés, de az okj lassan megszűnik, bár a pénzügy -számvitel ott sem annyira rövid, a mérlegképes meg amúgy extra nehéz, ezt tudom, mert sokszor aki már pénzügyi területen dolgozik is bukik az utolsó vizsgán, tehát mondjuk ott már tényleg tudni kell. Viszonyításképp: én a gazdaságtudomanyis diplomám mellé most fogok jelentkezni pénzügy-számvitel FOSZ-ra, hogy kimondottan ilyen végzettségem is legyen, 4 félév lesz, tehát az még két év. Nálam is necces lesz a befejezés, mert most két éves a gyerek, 3,5 évesen tudja kezdeni az ovit, de a suli első két félévét tudom csak megcsinalni úgy, hogy nem fogok mellette dolgozni, vagy nem napi nyolc órában, mert dolgozni most is dolgozok végülis. Munka és gyerek mellett tuti nem kezdeném el.
2021. febr. 12. 21:38
 23/27 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy kérdező én sajnállak és megértem a problémád, de ha őszintén és reálisan nézzük: szerintem az is tudja, hogy a kereskedelem nem gyerekbarát foglalkozás, aki nincs benne. 1 éve keresel munkát, tehát már azért tudtad egy ideje, hogy megszűnt a helyed ezek szerint. Meg amúgy is. Ha tudom, hogy olyan helyen dolgozok, ahol gyakori a műszak és látom, hogy kevés a családi segítség már az elején, akkor mondjuk abban a 2-3 évben míg otthon vagyok átképzem magam. Nekem is van álommunkám, 16 éves korom óta dolgozok benne, de mikor terhes lettem rájöttem, hogy ezt nem lehet gyerek mellett csinálni normálisan. Most még GYED, GYES alatt elmegy, megoldható “kicsiben” jól jön a pénz amit kapok érte, szeretem is csinálni, de ha nagyban kellene és ebből kellene eltartani magunkat, merthogy ketten maradtunk tuti rámennék, ismerősök többsége ahhoz hogy megéljen ebből sokszor három helyen dolgozik. Így hát bár tudom bazi nehéz, de én is tanulok/tanultam míg itthon voltam a gyerekkel.
2021. febr. 12. 21:46
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Jó, most a pénzügyet csak példának hoztam fel. Valóban majdbem 1 év. De sokminden mást is lehet tanulni.
2021. febr. 12. 23:23
 25/27 anonim ***** válasza:
30%
Iskolatitkar- engem oda vettek volna fel, a nyar nagy resze is szabad. En a fizu miatt mondtam vissza.
2021. febr. 14. 21:45
 26/27 A kérdező kommentje:

Anyagilag teljesen le vagyok égve, nincs pénzem OKJ-re, hiába hirdetik, hogy utolsó lehetőség.

Az egyik kommentező rátapintott a lényegre, amikor az ember 18évesen szakmát választ, még nem gondol arra, hogy tudja-e ezt tovább csinálni kisgyermek mellett is? Az unokatestvérem is pont így járt, pincérnőnek tanult,3évet erre áldozott, mert neki ez tetszett.3 nyelven beszél,angol, német, olasz. Dolgozott is a szakmában jópár évet, jól keresett, hajós utakat is vállalt,ott is nagyon jó volt a pénz. Aztán férjhez ment és megszületett a lánya. 33 évesen, a gyes után jött rá arra,hogy sehol sem fogják alkalmazni, mert nem tud este11-ig minden nap ott lenni, ezt a férje sem tolerálta volna, komoly viták voltak otthon.Most takarít, mert nincs más, előtte évekig munkanélküli volt, a férje tartotta el.Mondta is nekem, hogy ő erre nem gondolt, hogy sehol sem alkalmaznak részmunkaidőben egy képzett, nyelveket beszélő, gyakorlott pincérnőt,a pályaválasztásnál fel kellene hívni a lányok figyelmét, hogy aki gyermeket tervez és férjhez akar menni, az ne ezt a szakmát válassza,mert a munkaidő beosztás miatt lehetetlen tovább a szakmában maradni. Olyanok menjenek pincérnőnek, akik eltökélték, nem mennek soha sem férjhez, nem szülnek gyereket és még a kutyáról is lemondanak, mert mindezek nem férnek bele egy napi 14-16 órás munkaidőbe... vagy nyisson saját kocsmát és vegyen fel valakit, aki ott van nonstop. Ezt mondta nekem szó szerint. Kicsit magamra is ismertem... Így van, igaza volt. A szakács és eladó szakmám valóban nem "gyerekbarát" de az én fiam egy "csodababa" úgy volt, hogy nem is lehet gyerekem, mikor 3 vetélés után ez a baba megmaradt. 40-hez közel szültem...

2021. febr. 19. 18:29
 27/27 A kérdező kommentje:

25/26-os: jelentkeztem iskolatitkárnak több általános iskolába is, de nem vettek fel,még csak vissza sem hívtak...pedig érettségi és alap angol volt a feltétel,mindkettő megvan.Eddig 5 iskolatitkár pozícióra jelentkeztem és semmi!!!

Sürgősen kellene a munka, kell a pénz, hogy otthon "nyugi" legyen. Egy 6-7-8 órás bármilyen irodai munka megfelelne,ami 8 és 4 között van, mert a gyereket én hozom-viszem az oviba.

Csak olyan irodai munkák jöhetnek szóba ahová csak érettségit és angolt kérnek, mert nem vagyok sem könyvelő, sem bérszámfejtő, sem pénzügyi ügyintéző, stb.

Szívem szerint a vendéglátásba mennék vissza, sok szakács állás van reggel 6-tól du2-3-ig,de akkor nincs aki reggel elvigye a gyereket az oviba. Még kb. 7évig kell kihúznom, amíg 12 éves nem lesz, mert akkor egyedül is el tud menni az iskolába reggel, délután meg megyek érte. A koronavírus miatt azonban padlón a vendéglátás, csődben az egész szektor....

2021. febr. 19. 19:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!