Anyukák! Nektek mennyi ideig tartott, amíg munkát találtatok kisgyerek mellett? Már aki munka nélkül maradt a gyes után.
A vírus miatt csődbe ment az étterem, ahol 4 évig dolgoztam,így a gyes után munka nélkül maradtam. Már egy éve munkát keresek, de semmi! Mindenhol a több műszakos munkarend, hétvégén is reggeltől estig dolgozni kellene,ezt kisgyermek mellett már nem tudom vállalni.Többnyire én vagyok a gyerekkel,a családi segítség korlátozott,azt pedig a nagymama sem vállalja hogy nonstop a gyerekkel legyen mert nekem a kisboltban hajnali 5-től este 11-ig dolgozni kellene, még a hétvégeken is.
Éveket dolgoztam a kereskedelemben is, kasszáztam, de mindenhol kötelező a több műszakos munkarend,a hétvégeken is, ezt nem tudom tovább vállalni. Más lehetőség meg egyszerűen nincs... pedig budapesti vagyok, a főváros "szívében" lakunk/laktunk mindig.
Emiatt egyre több a vita itthon hogy menjek már vissza dolgozni,mert nem fognak még 10 évig eltartani, amíg a gyerek önállóan is haza tud jönni a suliból.
Azt hittem, 3-4 hónap elég lesz hogy munkát találjak,de már egy év is eltelt... szinte semmilyen munkalehetőség sincs reggel8 és du4 között H-P.
A kereskedelemben és a vendéglátásban dolgoztam eddig,más területen nincs végzettségem, se tapasztalatom. Már lövésem sincs,hogyan, hova tovább... az tényleg nem lehet hogy még 10 évig itthon üljek.
Még a részmunkaidős eladói állások is több műszakosak vagy tömbösítik, lehetetlen összeegyeztetni a munkát az óvoda nyitvatartásával.
Anyagilag teljesen le vagyok égve, nincs pénzem OKJ-re, hiába hirdetik, hogy utolsó lehetőség.
Az egyik kommentező rátapintott a lényegre, amikor az ember 18évesen szakmát választ, még nem gondol arra, hogy tudja-e ezt tovább csinálni kisgyermek mellett is? Az unokatestvérem is pont így járt, pincérnőnek tanult,3évet erre áldozott, mert neki ez tetszett.3 nyelven beszél,angol, német, olasz. Dolgozott is a szakmában jópár évet, jól keresett, hajós utakat is vállalt,ott is nagyon jó volt a pénz. Aztán férjhez ment és megszületett a lánya. 33 évesen, a gyes után jött rá arra,hogy sehol sem fogják alkalmazni, mert nem tud este11-ig minden nap ott lenni, ezt a férje sem tolerálta volna, komoly viták voltak otthon.Most takarít, mert nincs más, előtte évekig munkanélküli volt, a férje tartotta el.Mondta is nekem, hogy ő erre nem gondolt, hogy sehol sem alkalmaznak részmunkaidőben egy képzett, nyelveket beszélő, gyakorlott pincérnőt,a pályaválasztásnál fel kellene hívni a lányok figyelmét, hogy aki gyermeket tervez és férjhez akar menni, az ne ezt a szakmát válassza,mert a munkaidő beosztás miatt lehetetlen tovább a szakmában maradni. Olyanok menjenek pincérnőnek, akik eltökélték, nem mennek soha sem férjhez, nem szülnek gyereket és még a kutyáról is lemondanak, mert mindezek nem férnek bele egy napi 14-16 órás munkaidőbe... vagy nyisson saját kocsmát és vegyen fel valakit, aki ott van nonstop. Ezt mondta nekem szó szerint. Kicsit magamra is ismertem... Így van, igaza volt. A szakács és eladó szakmám valóban nem "gyerekbarát" de az én fiam egy "csodababa" úgy volt, hogy nem is lehet gyerekem, mikor 3 vetélés után ez a baba megmaradt. 40-hez közel szültem...
25/26-os: jelentkeztem iskolatitkárnak több általános iskolába is, de nem vettek fel,még csak vissza sem hívtak...pedig érettségi és alap angol volt a feltétel,mindkettő megvan.Eddig 5 iskolatitkár pozícióra jelentkeztem és semmi!!!
Sürgősen kellene a munka, kell a pénz, hogy otthon "nyugi" legyen. Egy 6-7-8 órás bármilyen irodai munka megfelelne,ami 8 és 4 között van, mert a gyereket én hozom-viszem az oviba.
Csak olyan irodai munkák jöhetnek szóba ahová csak érettségit és angolt kérnek, mert nem vagyok sem könyvelő, sem bérszámfejtő, sem pénzügyi ügyintéző, stb.
Szívem szerint a vendéglátásba mennék vissza, sok szakács állás van reggel 6-tól du2-3-ig,de akkor nincs aki reggel elvigye a gyereket az oviba. Még kb. 7évig kell kihúznom, amíg 12 éves nem lesz, mert akkor egyedül is el tud menni az iskolába reggel, délután meg megyek érte. A koronavírus miatt azonban padlón a vendéglátás, csődben az egész szektor....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!