Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyereked pénzt kap...

Ha a gyereked pénzt kap valamire azonnal ráköltöd?

Figyelt kérdés

A lányomnak december 18 van a szülinapja, kapott mamától 10 ezret, papától 10 ezret, plusz a 3 nagynénjétől is még 15 ezret összesen meg néhány apróságot.

Itt a karácsony, nagynéniktől ajándékot kap de mama is papa is adott 20-20 ezret hogy vegyek valamit.

Most hirtelen ennyit nem tudok játékra meg ilyesmire költeni neki, na meg nem is akarok. Erre ma a mama és a papa is mondt, hogy majd vigyem már amit vettem hogy oda tudják neki adni, ne legyen az, hogy nem adnak semmit. Én meg igazából nem vettem szó szerint értve abból semmit még, így a 3 ajándékból amit mi vettünk neki csak egyet adtunk oda neki itthon, a másik kettőt majd akkor elviszem anyukámhoz meg apósomhoz, hogy adják oda ők akkor. Ti ha kaptok pénzt azonnol ráköltitek?

Anyukám és apósom is kis faluban laknak, nem nagyon tudnak ajándékot venni normálisat, azért adnak pénzt mindig.

2021. dec. 24. 20:36
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Amúgy 3 éves , szóval még a pénzt annyira nyilván nem értékeli egyelőre.
2021. dec. 24. 20:37
 2/28 anonim ***** válasza:
91%

Én általában veszek ilyenkor 1-2 játékot, esetleg pelenkát, ha éppen kell.

Amúgy pedig van neki nyitva 'számla', oda szoktam betenni a pénzt :)

18 évesen ha kiveheti sokkal jobban fog neki örülni, és talán hasznosabb is lesz, mint most venni neki valami feleslegeset

2021. dec. 24. 20:45
 3/28 anonim ***** válasza:
91%
Igen. Sokszor én veszem meg amit az apai nagyiktól kapnak, megveszem, elviszem ott meg megkapják. Mindig mondják, hogy azért mert nem akarnak felesleges kacatot amivel nem játszana, ők meg nem is annyira mozognak otthonosan a netes rendeléseknél (meg nem is szeretnek rendlni, hiába mondanám hogy az xy játék, ha nem tudják/merik megrendelni, boltban meg vagy van van nincs). Ők azt ajámdékra szánják, csak nem tudják mit vegyenek, ha tudnák nem adnának pénzt 🤷🏼‍♀️
2021. dec. 24. 20:46
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha kifejezetten ajándékra adnak pénzt, akkor veszek és viszem nekik. Max elmondom, hogy ennyiért nincs ötletem, a maradékot visszaadom. Ha a gyerekre szánják mégis, akkor beleteszik utána a csomagba és kész.

Ha csak úgy pénz az ajándék, akkor azt sosem költjük el, mindig félretesszük a gyerkőcnek.

2021. dec. 24. 20:48
 5/28 anonim ***** válasza:
83%
Én előre megveszem az ajándékokat, így mikor küldenek pénzt hogy vegyek valamit a csemetének, már nem nagyon tudok mit. Így kinevezem az egyik játékot amit vettem és becsomagoltam mama ajándékának, a pénz meg megy számlára.
2021. dec. 24. 21:07
 6/28 anonim ***** válasza:
13%

Ezt azért adták, hogy vegyél nekik valamit a nevükben. Nem azért hogy eltedd magadnak.

A helyedben vennék valamit benzinkúton mert ez így elég kínos és bunkó dolog

2021. dec. 24. 21:09
 7/28 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó, nem eltette magának, hanem MÉG nem ment el venni belőle semmit.

Én se a saját számlámra teszem ha küldenek, hanem a gyerekére.

2021. dec. 24. 21:11
 8/28 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Nálunk is van számlájuk, oda teszem (utaljak) a pénzt, és ha éppen van valami ami szerintünk hasznos lehet, akkor arra költjük. Csak azért hogy elverjem azt a pénzt, nem költjük el egy huszadik felesleges játékra.
2021. dec. 24. 21:14
 9/28 A kérdező kommentje:

Nem magamnak teszem el, pff 😅 Szerencsére vagyunk olyan helyzetben, hogy nem kell elvennem a gyerek pénzét. Van neki saját zsebe a bankszámlán ahova eleve utalok neki havi 30 ezret születése óta, oda is tudnám tenni neki vagy pl tavaly is kapott hasonló összegyűlt pénzekből trambulint, csúszdát, asztalt székekkel, indiánsátrat.

Szóval nem veszem el tőle, nem erre irányult a kérdésem.

Csak pl én ha már kap ezer játékot nem szívesen veszek neki csak úgy kényszerből még 75 ezerért játékot, mikor annyi van neki..

2021. dec. 24. 21:39
 10/28 A kérdező kommentje:
Na mindegy , mint írtam mi vettünk neki a saját számlánkról 3 nagyobb értékű, értelmesebb játékot, egyet megkapott ma tőlünk, a másikakat meg odaadja a mama meg a papa. A pénzéből meg jövőre lesz valami nagyobb dolog neki vagy megy a számlájára. Igazából mindegy ki adja neki oda az ajándékot. Feleslegesen nem fogok most a Regioban hagyni neki ennyit. De persze értem hogy a mama meg a papa is szeretne valami kézzel foghatót adni neki.
2021. dec. 24. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!