Adjak tabletet a kezébe, vagy korai?
2,5 éves a kisfiam. Szo volt a karacsonyi ajandekokrol, a nagymama felvetette a tabletet (mindkettö raadasul). En telefon-es tablet ellenes vagyok, a ferjem szerint manapsag mar hatrany, ha nem ertesz hozza, söt a gyerekek az altalanost mar azzal kezdik. Persze mindez meg nagyon messze van, de valahol egyetertek vele, masreszt ellenzem a dolgot. Hozzateszem szokott tv-t nezni, a telefonunkon is jatszik neha egy applikacion. Van rengeteg könyve, minden nap olvasunk, sokat jatszok vele es waldorf oviba jar (ott csak termeszetes anyagokbol keszitett jatekokkal jatszik). Tudom, ha egyszer a kezebe kerül a tablet nincs megallas, de ahogy a tv-t, gondolom ezt is lehet szabalyozni. Mit gondoltok? A tragar/ kioktato kommentelöket kerem lapozzanak.
Szep hetveget nektek!
Csak úgy szolidan: mi a francnak?
Informatikus család vagyunk, nem tabletezik a 6 éves ovis sem.
Nem rettegünk attól, hogy lemarad, kimarad vagy nem tudja időben megtanulni.
Látja, ismeri, tudja micsoda, ez bőven elég.
Mobilon is csak telefonálni szokott.
Ugyan nem az én gyerekem, tesóm kisfia, 4 éves amikor ott vagyok náluk van, hogy játszik a tabletemen, de úgy, hogy megkér, hogy állítsam be neki a játékot és játék közben is van, hogy kér segítséget ha elnyom valamit. Vagy megkér, hogy youtube on intdítsak állatos videókat. Neki nincs saját, akkor kap, ha nagyobb lesz.
Nem hinném, hogy lemaradna bármiről. Tudja mi az, mire jó, de nem ilyen pici gyerekeknek van.
Könnyen le ia ejtheti amúgy.
Szóval szerintem egy 2,5 éves használni se tudná. Még korai.
Én nem engedném, pedig nem vagyok kütyüellenes, de wH 2,5 évesnek egyáltalán nincs rá szüksége. Bölcsiben dolgoztam 12 évet, láttam sajnos függő gyerek viselkedését. Talán iskolás kor alatt nem is szabadna a kezükbe adni.
A nagymamáknak 2,5 évesnek ezer más ötletet lehet adni.
Ismerős kislánya ennyi idősen kapott tabletet. Azóta csak tablet előtt hajlandó enni, inni.
Úgy kéri, hogy "inni, tablet", "enni, tablet".
Kizárt, hogy ilyen kicsinek bármilyen kütyüt vegyek. Bőven ráér még vele.
"a ferjem szerint manapsag mar hatrany, ha nem ertesz hozza"
Igen, 2,5 évesen brutális hátrány nem érteni a tablethez, valóban. 😅
Nemár, könyörgöm! Nagyon beteg a világ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!