Korai fejlesztobe hova vittetek a gyereket mit ajánlotok?
Ezt olvasd el mielőtt bárhova vinned a gyereked !
Ha illik rá , akkor vidd vizsgaltasd ki , ha nem akkor meg küldd el a francba a baratnodet!
Diagnosztizalgassa magát , ne a te gyereked !
Semmi baj nincs a kisfiaddal. Életkori sajátosság, hogy nem tiszta a beszéde. A gyerekek általában 5 éves korig egyenlőtlenül fejlődnek (a tipikusan fejlődő gyerekről beszélünk, nem az atipikusról). Ha 5 éves korban még fennáll a korához képest elmaradás, akkor logopédus kezeli. Addig fejlődjön szépen, persze a nagyobb eltéréseket észre kell venni, ahogy te is írod.
De most ne vegyél észre semmit, mert (még) nincs semmi baj. A barátnőd meg tapintatlan és buta.
Gyógypedagógus (tanakos)
2-es vagyok !
Nem hiszem hogy baj lenne !
Az hogy felos ? Természeti adottság ! Majd változik idővel vagy ilyen marad, a nagy változást minden terén majd az ovi hozza magával ! Valószínűleg a felősseg is elfog nála múlni hiszen bekerül egy közösségbe ... persze hogy te vagy neki a minden hiszen 3 éve veled van szinte egyedül neveled ahogy írtad ... teljesen normális hogy “csak anya” de az oviban más lesz ott lesznek hozza hasonló koru gyerekek , megnyílik előtte majd a világ kicsit másképp ... lesz más felnőtt a közelében (óvónők) És lássuk be sokkal jobban tanítják egymást akarva akaratlanul a gyerekek ... a jóra és a rosszra is ugyan .. már csak azért is mert utánozzak egymást !
Ne aggódj semmi baj nincs a fiaddal !
Semmit nem szabad neki erőltetni és sietettni ! A fiúk nagy általánosságban később érnek legalábbis beszed terén !
A bölcsi is jót tett volna neki .. de ez most tok mindegy ilyen szempontból !
Szóval én a helyedben nem rugoznek rajta nagyon !
A másik a védőnő azonnal jelzi ha valami nem stimmel , és javasol fejlesztést terápiát !
Nem tudom hol elsz, de Budapesten van a Trappsifules fejlesztő ott van pl logopedus , tsmt torna meg minden ilyen , én a helyedben felhívnám őket , elmondanám azt amit itt leírtál
Mennyi idos a fiad
Mit tud
Azt is hogy nem jár meg közösségbe még !
És azt hogy a baratnod (aki amúgy egy laikus, gondolom nem orvos vagy védőnő a szakmája) mit mondott !
Telefonon kikérném a véleményüket hogy vigyem e a gyereket egy felmérésre vagy sem ! Ennyi !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!