Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 17 hónaposom nem beszél,...

17 hónaposom nem beszél, inkább csak dünnyög. A labda, az alma, apa, anya, ez mind mind (DÁDÁ). Állat hangokat tud egy párat, de van hogy csak tátog. És mindenre azt mondja hogy Ö! Ennyi. Meg se próbál beszélni. Ez nagy gond? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

ma 17:00
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Már beszél, mond szavakat, nagyon sokat ért.

Alig higy másfél éves.

A passzív szókincse már nagyobb, nmint az aktív.

Te csak foglalkozz vele folyamatosan, tárgyak megnevezése, megmutatás, képek, mesék, mondd is neki, amit csinálsz ( ez a sapka, felvesszük, stb.)

Ne sürgesd! Teljesen normális.

ma 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Fiam másfél évesen szólalt meg. Addig az Eeee volt mindenre.

Gyorsan behozta a lemaradást,védőnő se mondta hogy ez gond lenne.

ma 17:07
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

17 honaposan nem ertem mit akarsz.

2.5-3 evesen kell kezdeni beszelni.

ma 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Mit kéne csinálnia meetinget tartani?
ma 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:

3!

Nagyon nem!! Ez egy nagyon káros hozzáállás sajnos.

Ugyanis HA baj van (és neten keresztül NEM tudhatod!!), a gyerek lemarad a leghatékonyabb korai fejlesztésről. És a hátránya utólag már behozhatatlan lesz.

Ezt NEM a kérdező gyerekére értem, általanosságban írtam le.

Mindig attól függ, MIÉRT nem beszél még a baba. Ez dönt el mindent.

ma 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

18 hónaposan elvárt a 10 szavas aktív szókincs. Ebbe beletartoznak a hangutánzók, esetleg szótagok, amiket konzekvensen mindig ugyanarra a dologra használ.

Ez az info logopédustól van.

ma 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!