Kisfiam lassan három éves. Nagyon gazdag a fantáziája
rengeteget szerepjátékozik, szinte egész nap valamilyen
szerepben van. Az esetek 90%-ában azt játsza, hogy lány.
Lány kutya, lány tűzoltó, vagy csak éppen egy kislány
stb.. ?
Figyelt kérdés
Adhat ez okot aggodalomra? Vagy ez még nem jelent semmit? Van, hogy kérdezi tőlem anya most ki legyek? Ha azt mondom legyél te magad a válasza az, hogy nem mert ő egy kisfiú és most lány akar lenni. 😅
Egyébként oda van a munkagépekért, traktorokért, szeret autózni is.
Szívesen olvasnék hasonló tapasztalatokat. Jelent ez valamit vagy csak játék?
Nem lehet hogy csak kíváncsi milyen lánynak lenni? Kérdezted már tőle hogy miért akar az lenni? Lehet elmondaná, és nem is bonyolult
ma 10:21
2/14 anonim válasza:
Szerintem játék, megnyilvánulása alapján is látszik hogy ő ezt még játéknak fogja fel. De egyébként szerintem ilyen korban a "te magad", meg "saját döntésed" nem jó válasz. Adj neki opciókat eszméljetek rajta közösen, nincs még annyi tapasztalata hogy új dolgokkal álljon elő
ma 10:21
3/14 Metionin válasza:
Nekem nincs gyerekem de én nő vagyok és egész gyerekkoromban azt játszottam, hogy fiú vagyok. A barátaim is fiúk voltak. Egyszerűen menőbbnek tartottam a fiú létet, harcos, nyomozó, FBI ügynök, katona voltam állandóan :D kb. az egyetlen lányos hobbim a balett volt de ott is sokszor irigyeltem a fiú szerepeket és szívesen fogadtam ha fiút kellett táncolnom. Most felnőttként ránézésre nőies vagyok, a férfiakat szeretem, annyi hogy barátkozni most is nehezebb nekem nőkkel, a legjobb barátaim férfiak. Valószínűleg a kisfiad is csak kíváncsi hogy milyen lehet lánynak lenni és valószínűleg valamiért azt menőbbnek, érdekesebbnek érzi, mint a saját fiú életét. Sokszor tök egyszerű, apró dolgok miatt gondolhatják, hogy a másik nemnek lenni jobb.
ma 10:27
4/14 A kérdező kommentje:
Persze nem mindig ez a válaszom. Imádom, hogy ilyen jókat játszik. A napokban volt egyszer kétszer, hogy felajánlottam neki mi lenne ha most te magad lennél? De egyébként partner vagyok mindenben, tűzoltó vagyok én is egész nap ha kell. 😄
Elég hamar elkezdett beszélni, már akkor is sokszor azt mondta, hogy ő egy kislány. A viselkedése is inkább olyan talán mint a kislányoknak, nem egy vadulós verekedős kisfiú.
ma 10:29
5/14 anonim válasza:
Kamaszkor lesz a döntő de jah valószínűleg transznemű lesz.
ma 10:32
6/14 Metionin válasza:
Szerintem ezek sztereotípiák, van egy csomó nyugodtabb, kevésbé vadulós fiú. Lehet hogy pont ezért húz a lányos dolgokhoz, mert körülötte a többi fiú ha van (vagy fiú karakterek mesékben, ilyesmik) nem illeszkednek az ő természetével. Amúgy meg általában azt izgi játszani, amik nem vagyunk, mert az az érdekes.
ma 10:33
7/14 A kérdező kommentje:
3, köszönöm ez nagyon hasznos válasz volt. :)
5, ezt saját tapasztalatból írod?
ma 10:34
8/14 anonim válasza:
Az apukája részt vesz az életében, vagy csak nőkkel van körülvéve?
ma 10:55
9/14 anonim válasza:
Ismerek olyan fiút, aki már óvodában mindig beöltözött menyasszonynak, királylánynak, mindig kérte az anyukáját, hogy lakkozza ki az ő körmét is és meleg lett. Viszont ő 3,5 évesen még nincs teljesen tisztába a nemi sztereotípiákkal, legalábbis az én kisfiam 3,5 évesen még simán mondta kisfiúra hogy lány, kislányra hogy fiú. Engem egyelőre még nem aggasztana ez a szerepjáték, kicsit nagyobb lesz valószínűleg el fogja hagyni.
ma 10:58
10/14 A kérdező kommentje:
Ketten vagyunk egész nap, apuka este jön haza. Szeret nagyon szerelmi is a férjemmel, nyáron füvet nyírnak együtt. Játszik szívesen fiús dolgokat is, csak a szerepjátékokban szokott lány lenni többnyire.
Nem akar lányos ruhákat felvenni meg körmöt festeni. :)
Annyi az egész, hogy pl. ha tűzoltósat játszik akkor ő nem Sam a tűzoltó a meséből hanem Penny.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!