Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam lassan három éves....

Kisfiam lassan három éves. Nagyon gazdag a fantáziája rengeteget szerepjátékozik, szinte egész nap valamilyen szerepben van. Az esetek 90%-ában azt játsza, hogy lány. Lány kutya, lány tűzoltó, vagy csak éppen egy kislány stb.. ?

Figyelt kérdés

Adhat ez okot aggodalomra? Vagy ez még nem jelent semmit? Van, hogy kérdezi tőlem anya most ki legyek? Ha azt mondom legyél te magad a válasza az, hogy nem mert ő egy kisfiú és most lány akar lenni. 😅

Egyébként oda van a munkagépekért, traktorokért, szeret autózni is.

Szívesen olvasnék hasonló tapasztalatokat. Jelent ez valamit vagy csak játék?

ma 10:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy csak kíváncsi milyen lánynak lenni? Kérdezted már tőle hogy miért akar az lenni? Lehet elmondaná, és nem is bonyolult
ma 10:21
 2/14 anonim válasza:
100%
Szerintem játék, megnyilvánulása alapján is látszik hogy ő ezt még játéknak fogja fel. De egyébként szerintem ilyen korban a "te magad", meg "saját döntésed" nem jó válasz. Adj neki opciókat eszméljetek rajta közösen, nincs még annyi tapasztalata hogy új dolgokkal álljon elő
ma 10:21
 3/14 Metionin ***** válasza:
90%
Nekem nincs gyerekem de én nő vagyok és egész gyerekkoromban azt játszottam, hogy fiú vagyok. A barátaim is fiúk voltak. Egyszerűen menőbbnek tartottam a fiú létet, harcos, nyomozó, FBI ügynök, katona voltam állandóan :D kb. az egyetlen lányos hobbim a balett volt de ott is sokszor irigyeltem a fiú szerepeket és szívesen fogadtam ha fiút kellett táncolnom. Most felnőttként ránézésre nőies vagyok, a férfiakat szeretem, annyi hogy barátkozni most is nehezebb nekem nőkkel, a legjobb barátaim férfiak. Valószínűleg a kisfiad is csak kíváncsi hogy milyen lehet lánynak lenni és valószínűleg valamiért azt menőbbnek, érdekesebbnek érzi, mint a saját fiú életét. Sokszor tök egyszerű, apró dolgok miatt gondolhatják, hogy a másik nemnek lenni jobb.
ma 10:27
 4/14 A kérdező kommentje:

Persze nem mindig ez a válaszom. Imádom, hogy ilyen jókat játszik. A napokban volt egyszer kétszer, hogy felajánlottam neki mi lenne ha most te magad lennél? De egyébként partner vagyok mindenben, tűzoltó vagyok én is egész nap ha kell. 😄

Elég hamar elkezdett beszélni, már akkor is sokszor azt mondta, hogy ő egy kislány. A viselkedése is inkább olyan talán mint a kislányoknak, nem egy vadulós verekedős kisfiú.

ma 10:29
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Kamaszkor lesz a döntő de jah valószínűleg transznemű lesz.
ma 10:32
 6/14 Metionin ***** válasza:
100%
Szerintem ezek sztereotípiák, van egy csomó nyugodtabb, kevésbé vadulós fiú. Lehet hogy pont ezért húz a lányos dolgokhoz, mert körülötte a többi fiú ha van (vagy fiú karakterek mesékben, ilyesmik) nem illeszkednek az ő természetével. Amúgy meg általában azt izgi játszani, amik nem vagyunk, mert az az érdekes.
ma 10:33
 7/14 A kérdező kommentje:

3, köszönöm ez nagyon hasznos válasz volt. :)

5, ezt saját tapasztalatból írod?

ma 10:34
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
Az apukája részt vesz az életében, vagy csak nőkkel van körülvéve?
ma 10:55
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
Ismerek olyan fiút, aki már óvodában mindig beöltözött menyasszonynak, királylánynak, mindig kérte az anyukáját, hogy lakkozza ki az ő körmét is és meleg lett. Viszont ő 3,5 évesen még nincs teljesen tisztába a nemi sztereotípiákkal, legalábbis az én kisfiam 3,5 évesen még simán mondta kisfiúra hogy lány, kislányra hogy fiú. Engem egyelőre még nem aggasztana ez a szerepjáték, kicsit nagyobb lesz valószínűleg el fogja hagyni.
ma 10:58
 10/14 A kérdező kommentje:

Ketten vagyunk egész nap, apuka este jön haza. Szeret nagyon szerelmi is a férjemmel, nyáron füvet nyírnak együtt. Játszik szívesen fiús dolgokat is, csak a szerepjátékokban szokott lány lenni többnyire.

Nem akar lányos ruhákat felvenni meg körmöt festeni. :)

Annyi az egész, hogy pl. ha tűzoltósat játszik akkor ő nem Sam a tűzoltó a meséből hanem Penny.

ma 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!