Hogyan szoktassam le a 4 éves lányomat, hogy köztünk aludjon?
Minden este a saját ágyában alszik el,persze velünk egy szobában,és éjjel azzal a kifogással cuccol oda hozzánk,hogy "rosszat álmodtam"
Egy ideig bevettük,de most már kezd kicsit idegesítő lenni a dolog!Eleinte még szólt,mostanra már rutinból csak pakol és jön,és arra kelünk föl,hogy nem férünk!Így nem hogy a saját szobájába nem fog átszokni,de még a saját ágyából is visszaszokik hozzánk!
Annyi baj csak vele,hogy van egy 8 hónapos kislányunk is,és ha nem alszik túl jól,nem tudjuk odatenni magunk mellé,mert a nagylányunk már ott fekszik,mire észrevesszük!És a férjemmel sem igazán tudunk igy egymáshoz közeledni,mert attól kell tartanunk,mikor jön a kisasszony :)
Akkor kellett volna elkezdeni vissza szoktatni amikor elkezdte.
Legyetek erélyesek és ne dőljetek be a rosszat álmodtam szövegnek és az lehetne a legegyszerübb hogy a kicsi se aludjon köztetek mert akkor majd jön az hogyha a kicsinek lehet akkor neki miértnem?
Tudom hogy nem alszik veletek a kicsi se de Ő inkább rászorulna mint a nagy.
Az a legegyszerübb hogy egyik se aludhat köztetek. Akkor nincs vita.
Csak először fog sirni aztán nem fog köv. éjszaka.
Muszáj hogy következetesek legyetek mert evvel az erővel még 7-8 évesen is ott fog aludni köztetek.
Azért irtam hogy korábban kellett volna mert amint kap saját ágyat megszokja hogy neki ott kell aludnia akkor nem lenne most gond.
Nem kegyetlenség ez vele szemben hogy visszakülditek de elég egy puszi egy simogatás és megnyugszik.
Ha az probléma, hogy hisztizik, és nem tudod hallgatni, akkor még 10 év múlva is ott fog aludni. Ő parancsol ebben a házban.
Bizony sirni fog néha és bizony attól nem szabad, hogy megváltozzon a véleményed. Ez a szülőség egy ilyen dolog, a hisztinek sose szabadna engedned.
De szerintem neked hiába mondjuk...
Én nem szóllak le, mert tudom mit érzel... Mi pont így voltunk, annyi különbséggel, hogy nekem 27 hónap van a két gyerek között. Vettünk egy 2x2,2m-es ágyat, mert nem bírtam az éjszakai "vándorlást", állandóan visszakísérni, inkább magunkhoz vettem. Az én lányom sokszor ordítva ébredt, félig még aludt. Szó szerint lidércnyomásos álmai voltak. Egy holtsápadt, hideg verejtékben fürdő, remegő 2-3-4 évest milyen anya zár be a szobájába, mondván hogy hadd hisztizzen? Jöhet a lepontozás, de aki egy félelemtől remegő kicsit bezár, otthagy, "leüvölt", ahelyett, hogy megnyugtatná, az nem csak nem anya, hanem embernek se nevezném. Lehet leszólni ezért. A kisfiam amúgy 2 hónapos korától a saját szobájában alszik, egyedül, és átalussza az éjszakát, egy nyikk nélkül. Szóval ez szerintem nem csak nevelés, hanem személyiség kérdése is.
DE! Mára ( most a hétvégén töltötte be a kislányom a 4 évet ) rendeződött a helyzet. Elmentünk egy homeopátiával is foglalkozó gyerekorvoshoz, aki adott bogyókat. Elsőnek elmulasztottuk az éjszakai rémálmokat, megszűnt a fogcsikorgatás. Újrafestettük a gyerekszobát, ő választotta ki a színt és a díszcsíkot. Utána az alkati szertől átaludta az éjszakát - közöttünk. Majd jött a saját "királylány" szobában való alvás. Minden este megígérem, hogy ha akar átjöhet. Ég az éjjeli irányfény és résnyire nyitva az ajtó, szóval csak jöjjön, ha akar. De nem jön. Mert alszik. :)
Itt kereshetsz orvost és szert. Életem egyik legjobb befektetése volt az a kétszer 4.000Ft, amit a doktonő kért. :)
Köszönöm a válaszodat :)
megpróbálkozom vele én is...bár a mi problémánk ennyire nem "súlyos" mint a tiedé :( szegény picike gyereked!Gratulálok neki az "újjászületéséhez " :)
"Egy holtsápadt, hideg verejtékben fürdő, remegő 2-3-4 évest milyen anya zár be a szobájába, mondván hogy hadd hisztizzen? "
Senki. Nekem 3 gyerekem van, biztos igazad van, hogy alkati kérdés, de az én gyerekeim sose votlak holtsápadtak, sose fürödtek hideg verejtékben és nem remegtek éjjel.
Megtanultak egyedül elaludni, mert megtanitottuk nekik és ennyi. Az, hogy erre megtanitsd, az a te dolgod és felelősséged és nem 4 évesen kell elkezdeni... Szerintem.
Mi születésétől fogva külön szobába tettük a kislányt,most 3,5 éves.És mégis majdnem minden éjjel átjönne a mi ágyunkba....ha hagynánk.
Valaki javasolta Neked,hogy fokozatosan szoktasd.Mi ezt használtuk,és nagyjából bevált.
Eleinte átkísértük,megnyugtattuk,betakartuk,simogattuk,amíg meg nem nyugodott újra a saját ágyában.Pár nap múlva már csak szó nélkül átvittük,betakartuk,otthagytuk.Mostanában ha átjön éjszaka akkor csak szólunk neki,hogy szaladj vissza a szobádba,és feküdj vissza.
Kb 2 hétig tartott ez a folyamat.Volt eleinte sírás...
Minden gyerek más,nekünk a nagyobb 2 hónapos korától átaludta az éjszakát,csak akkor kelt ha beteg volt,akkor is ritkán.
De a kislány majdnem minden éjjel felkel pisilni,(függetlenül attól,hogy mennyit ivott ,és pisilt-e lefekvés előtt)és akkor már mellénk akar visszabújni.
Ha nem lenne muszáj felkelnie,akkor sztem nem is bújna hozzánk.
Próbáld ki ezt a fokozatos dolgot.De Apával értsetek egyet,és ne legyen:Miért kell éjjel nyafogtatni? kijelentése,mert akkor nem fog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!