Hogyan szoktassam le a két éves lányomat a szopizásról?
Nagyon el vagyok keseredve , mert nem tudom h leszoktatni a 2 éves lányomat , h ne a szopizva aludjon el nem tudok már mit kitalálni , a délutáni és az esti elalváshoz mivel ha én vagyok vele nem alszik el didi nélkül.
A dadával és a férjemmel gond nélkül , de amint én megjelenek a szinen irtózos hisztit csap amig nem kap szopni.
Teljesen kimerit már nem tudom mit tegyek és h van e még valaki aki eddig szopizott, megsem merem mondani senkinek , h ö még mindig nem szokott le.Az én gyengeségem és az annóbéli sajnálatom , h majd leszokik magától ide vezetett.
Kérem a segitségét a hasonló cipöben járó anyukáknak , de akinek van jó ötlete azt is szivesen látom!
Hatékony, gyors megoldás: ha elkezded neki mondani, hogy nem jó már a tej és bekened a mellbimbódat ecettel. Az én kisfiam is cicifüggő volt, magától nem szokott le és én is nagyon sajnáltam őt, amikor megvontam a szopit és kitartóan hisztizett. És bár így is két napig nehéz volt neki elaludni, de ő is érezte, hogy nem stimmel már valami a cicivel és így elfogadta. Nem hagyott benne nyomot ez a dolog, hamar túllépett rajta.
Lehet, hogy ecet nélkül is megy nektek, először próbáld ki azt a verziót.
Ne stresszelj rajta és ne kezeld úgy,mintha szégyen lenne,hogy még mindig szoptatsz,inkább légy rá buszke!Az egészségugyi világszervezet szerint 2 éves korig ajánlatos szoptatni.
Nekem is csak cicin alszik el a 21 hós kislányom,én a második válaszoló módszerével fogom majd leszoktatni 2 éves kora után,tobbtol hallottam,hogy ez beválik.
Ne akard feltétlenül leszoktatni, ha még bírod egyébként. Majd leszokik szép lassan, ha egyébként nem sürgős, hogy leszoktasd. Egyébként ha mondjuk 2-3 hétig mindig apa altatná el nálatok, akkor biztos működne. Azaz alvásidőben egy kicsit el kellene "tűnnöd".
Nekem 2 éves 3 hónapos, fiú, és ő is függő. Órákig lenne képes ordítani, ha nem kapná meg alváskor. Sajnos ő apával sem alszik el, így maradok én. már néha nem is érzem a cicim :-(
Kedves kérdező hogy állsz a szoptatással? Én ugyanebben a cipőben járok, de az én lányom 2 és fél éves. Ő is elalszik gond nélkül a testvérével, a bölcsiben, de velem kéri, és ha nem kap sír. Ha kap, elalszik 2 perc alatt. Én már azt csináltam, hogy csak az egyikből adtam neki, így a másikban már szerintem nincs is. 2 éves koráig kérte a másikat is, de mondtam, hogy nincs és hogy fáj. Ő azt mondta:
-Anya, óvatos leszek.
Szóval én sem tudom, mit és hogy csináljam. Ez volt a kényelmes, és most tessék. A fiamat 6 hónaposan elválasztottam. Ő nem mondta , hogy miért sír.
Sajnos a problémám nem oldódott meg továbbra sem ,belefáradtam és iszonyú csalódott vagyok , de nem tudom leszoktatni a szopiról továbbra sem a lányom, nem vagyok elég erös hozzá.Igy minden simán megy elalszik ő is pár perc alatt , de nem tudom meddig fog ez igy menni.?Nekem már nagyon nehezemre esik a szoptatás , de a szivem mindig meglágyul amikor könyörög érte.
Vigasztal a tudat , h nem csak nekem vannak ilyen gondjaim nagyon köszönöm Kedves Utolsó válaszoló h irtál nekem és kérlek , hogy jelentkezz még a továbbiakban ha valahogyan sikerrel jársz.
Szia!
Utolsó vagyok. Nekem nem nyűg mert esténként így 2 perc alatt elalszik. Csak már nem illik szopiznia. Remélem nemsokára dolgozni megyek és akkor az apja fog kínlódni vele esténként, ha éjszakás leszek.Lehet kipróbálom az ecetes trükköt. Van egy olyan gyógyszer, ami elapaszt. Azt nem próbáltad? Ha nem lesz tejed, nem fog kérni cicit. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!