5 napos kirándulás az osztállyal 8 évesen?
Figyelt kérdés
Most voltam szülőin, ahol bejelentettek, hogy a 2.osztalyos lányom májusban az osztállyal 5 napra kirándulni megy ( erdei iskola ).
Engem ez sokkolt! Nem is a közelben lennének, hanem 300km-re.
Ti elengednétek? Soha nem aludt meg sehol, csak mamaval aki mellettünk lakik és csak 1 éjszaka volt.
2021. szept. 7. 19:08
21/57 anonim válasza:
Le lehet 0 pontozni a 19. válaszolót, de igaza van. Milyen alapon várja el bárki is, hogy kísérő nélkül meg egyáltalán, hogy a tanító vigye kirándulni a gyereket. Az nem az ő feladata, hanem a szülőé. Hatalmas felelősség van rárakva. Nem vállalnám el, ha tanító lennék és semmit sem tudnának velem kezdeni. Egyébként pedig nem lehet kötelezővé tenni a gyerek részvételét sem.
22/57 anonim válasza:
Fiamék már elsőben mentek zabhegyezőre 5 napot. 2. szeptemberében pedig 5 napos erdei suli. A vírus miatt sajnos 3.ban elmaradt. Most 4es és épp ezen a héten vannak. Persze, hogy engeddm hatalmas élmény. Nem is értem mi a gondod.
23/57 anonim válasza:
Dehogy engednék másodikos gyereket, aki sose aludt máshol és nem is akar menni. Nem is értem ezeket a pedagógusokat, hogy mi a jó ebben. Aki akar, mehet táborba nyáron.
24/57 anonim válasza:
Én meg azt nem értem, hogy a szülők számára miért természetes, hogy helyettük átvállal feladatokat az iskola.
25/57 anonim válasza:
Milyen feladatot? Az osztálykirándulás, erdei iskola, mindig is része a pedagogia programnak.
26/57 anonim válasza:
Milyen feladatokról beszélsz 24-es? Nemzedékek óta viszik erdei iskolába a gyerekeket, a szülőnek ez nem "feladata", mert nem tud odavarázsolni egy komplett osztályközösséget a nyaralásra.
27/57 anonim válasza:
Milyen évtizedek óta? Minket sose vittek.. de nem is hiányzott
28/57 anonim válasza:
Én 40 éves vagyok és általános iskolában csak normál osztálykirándulások voltak reggeltől délutánig, nem aludtunk ott, nem is értem minek ezt erőltetni, főleg 8 éveseknél, akik túl kicsik ehhez és nem is tudják ezt úgy értékelni, mint mondjuk egy középiskolás.
29/57 anonim válasza:
#28: Én meg 54 éves vagyok, és már elsős koromban voltam nyári táborban 1 hetet.
A legidősebb gyerekem 29 éves, már ők is voltak erdei iskolában tanítási időben, második osztálytól kezdve. Egyik gyereknek sem okozott lelki törést, de legalább hatalmas élményekkel jöttek haza.
30/57 anonim válasza:
26.! Nem is kell odavarázsolni sehová a gyerekeket, a tanév arra való, hogy az iskolában tanuljanak és összekovácsolódjanak. Kíváncsi lennék rá, hogy a mélyszegénységben élő borsodi, baranyai stb. gyerekek iskolái is betesznek-e a pedagógiai programjukba 5 napos kirándulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!