Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 napos kirándulás az osztálly...

5 napos kirándulás az osztállyal 8 évesen?

Figyelt kérdés

Most voltam szülőin, ahol bejelentettek, hogy a 2.osztalyos lányom májusban az osztállyal 5 napra kirándulni megy ( erdei iskola ).

Engem ez sokkolt! Nem is a közelben lennének, hanem 300km-re.

Ti elengednétek? Soha nem aludt meg sehol, csak mamaval aki mellettünk lakik és csak 1 éjszaka volt.

2021. szept. 7. 19:08
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
69%

Mindhárom gyerekem volt, természetesen elengedtem.

Mondjuk tény, hogy addig sem voltak burokban nevelve.

Azt is kérdezd meg a lányodtól, hogy az erdei iskola ideje alatt szeretne-e más osztállyal bent tanulni az iskolában. Ugyanis az erdei iskola kötelező program szokott lenni, aki nem megy, annak iskolába kell járni. Biztosan élvezni fogja, hogyha egyedül lesz a suliban, amíg az osztálytársai élményeket gyűjtenek.

Túlfélted, elég egyértelmű.

Ja igen: a gyerekeim már felnőttek, és teljesen egészséges lelkületű emberek lettek, semmiféle károsodást nem szenvedtek.

2021. szept. 7. 19:56
 12/57 anonim ***** válasza:
86%

Elhiszem, hogy aggódsz, ez mindig így van, amikor először kell elengedi, de ha jobban belegondolsz, mégis mi baja lenne? Max.este kicsit hiányzol neki.

Szerintem ez pont a megfelelő módja annak, hogy elkezdje az önállósodást, hiszen mindenki ismerős lesz. Ne foszd meg tőle!

2021. szept. 7. 20:06
 13/57 A kérdező kommentje:
Azt mondta a tanító néni, hogy fürödni fognak a Balatonba.. pl. Meg hajózni, “hegyet” mászni. Mivel nincs szülői kíséret csak a tanítók ennyi gyerekre, nem tartom biztonságosnak.
2021. szept. 7. 20:22
 14/57 A kérdező kommentje:
Azt hozza kell tenni, hogy a Balatonon van nyaralónk. 2,5 hónapot vagyunk lent, tele programokkal. Ő azt mondta nem szeretne menni. Azt pedig nem tudom, hogy kötelező-e..
2021. szept. 7. 20:24
 15/57 anonim ***** válasza:
38%
Balatonban fürdenek, nem bele a Balatonba.
2021. szept. 7. 20:32
 16/57 anonim ***** válasza:
63%
Semmi gond, vedd csak el tőle ezt az élményt, azért, mert paranoiás vagy…
2021. szept. 7. 20:38
 17/57 anonim ***** válasza:
84%
Én pont második osztály végén voltam először egy hetes táborban. Nagyon jól éreztem magam, következő évben is kértem a szüleimet hogy mehessek. Szerintem túl félted.
2021. szept. 7. 20:52
 18/57 anonim ***** válasza:
36%

Totál nem vagyok paramami, de én is kicsit korainak érzem. Nálunk negyedik év végén szokás ilyen táborba menni. Most harmadik évvégén volt a lányom ottalvós táborban, de ott volt a nővére is, és ráadásul ők 2 éves koruk óta nyaralnak heteket a nagyszüleiknél.

De esetedben egy soha máshol nem éjszakázó 8 évest tutira nem sokkolnék kapásból egy 5 napos táborral.

2021. szept. 7. 20:52
 19/57 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem baromság 8 éveseket kötelezően táboroztatni, az is hülye, aki bevállalja, hogy viszi őket, ha nem akar menni, örülj neki, nem megy és kész, nálunk is volt olyan tábor (nem 8 évesen) ahova sok osztálytársam ment, de nem csak ez volt utána a téma, sőt, mindig inkább a mindennapi dolgainkkal foglalkoztunk.
2021. szept. 7. 21:06
 20/57 anonim ***** válasza:
67%

Én csak abban az esetben engedném, ha ő mindenáron menni akarna.

Ja, és mennénk érte azonnal, ha valami gond van, haza akar jönni

2021. szept. 7. 21:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!