5 napos kirándulás az osztállyal 8 évesen?
Most voltam szülőin, ahol bejelentettek, hogy a 2.osztalyos lányom májusban az osztállyal 5 napra kirándulni megy ( erdei iskola ).
Engem ez sokkolt! Nem is a közelben lennének, hanem 300km-re.
Ti elengednétek? Soha nem aludt meg sehol, csak mamaval aki mellettünk lakik és csak 1 éjszaka volt.
Mindhárom gyerekem volt, természetesen elengedtem.
Mondjuk tény, hogy addig sem voltak burokban nevelve.
Azt is kérdezd meg a lányodtól, hogy az erdei iskola ideje alatt szeretne-e más osztállyal bent tanulni az iskolában. Ugyanis az erdei iskola kötelező program szokott lenni, aki nem megy, annak iskolába kell járni. Biztosan élvezni fogja, hogyha egyedül lesz a suliban, amíg az osztálytársai élményeket gyűjtenek.
Túlfélted, elég egyértelmű.
Ja igen: a gyerekeim már felnőttek, és teljesen egészséges lelkületű emberek lettek, semmiféle károsodást nem szenvedtek.
Elhiszem, hogy aggódsz, ez mindig így van, amikor először kell elengedi, de ha jobban belegondolsz, mégis mi baja lenne? Max.este kicsit hiányzol neki.
Szerintem ez pont a megfelelő módja annak, hogy elkezdje az önállósodást, hiszen mindenki ismerős lesz. Ne foszd meg tőle!
Totál nem vagyok paramami, de én is kicsit korainak érzem. Nálunk negyedik év végén szokás ilyen táborba menni. Most harmadik évvégén volt a lányom ottalvós táborban, de ott volt a nővére is, és ráadásul ők 2 éves koruk óta nyaralnak heteket a nagyszüleiknél.
De esetedben egy soha máshol nem éjszakázó 8 évest tutira nem sokkolnék kapásból egy 5 napos táborral.
Én csak abban az esetben engedném, ha ő mindenáron menni akarna.
Ja, és mennénk érte azonnal, ha valami gond van, haza akar jönni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!