Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor nőtte ki a gyereked az...

Mikor nőtte ki a gyereked az önzést?

Figyelt kérdés
Mikor kezdett el osztozni, mikor kezdett el nem a saját igényeivel foglalkozni első körben, hanem felmérni a dolgokat és másoknak is engedni? A legegyszerűbbre gondolok, pl lemond a hintáról a barátja javára, kölcsönadja azt a játékát, amit szeret, odaenged valakit a homokozóban a játékához(ahhoz is, amivel éppen játszik), ha sietnetek kell sietett ő is játék helyett, mikor mondtad, hogy valami fontos, akkor felfogta, hogy az fontos, és az ő dolgai(játék, mese) kevésbé fontos, vagy mikor elfogad olyan játékot is, amit nem akar játszani, mert a másik azt szeretné? Tehát mikor félre tudta tenni a saját igényeit RÖVID időre azért, hogy más örüljön?
2021. aug. 27. 11:27
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
77%
A gyereknevelés egyik alappillére: nem az számít, hogy mit mondasz neki, hanem hogy te hogy cselekszel, milyen példát mutatsz. A gyerek azt tanulja el, amit tőled lát, nem azt, amit mondasz neki, mert ha a-t mondasz, de b-t cselekszel, akkor ő is b-t fog csinálni. Nem azt mondom, hogy te önző vagy, de próbálj meg te magad is önzetlenebb lenni és ha ezt látja, ezeket az energiákat veszi át ő is. Egy próbát megér.
2021. aug. 27. 21:34
 22/22 A kérdező kommentje:

Nálam nagylelkűbb (és szabálykövetőbb) nincs a földön, egész életemben ilyen voltam, mostanra sikerült valamennyit fejlődnöm, hogy álljak ki magamért.. 10 éve nem zavart volna az se, ha egész életemben jótékonykodok és más eszi az adagom és mások után takarítok.. pont azért is zavar, hogy a gyereken szemernyi ilyen sincs..

Ami azt illeti, pont ebben a pillanatban gondoltam rá, hogy az én szüleim milyen rohadt önzőek voltak(mindent velem csináltattak, öcsém vigyázása, tanítása, leckeírása , a baráti körömbe kellett vinni, mert neki nem voltak, én takarítottam utána, ha neki kellett a teljes adatforgalom játékra, engem napokra kihúztak a netről) és talán a rossz szülőknek lesznek jó gyerekei, akik látják a "hogyan ne" példát és tapasztalják a saját bőrükön. Ma pont úgy akadt ki, hogy a kedvenc reggelijét csináltam, ágyból takarózva mesével nézhette, és csak annyit akartam, hogy elvigyem az akciós bűvész előadásra az utolsó pillanatban meglepetésnek. NEKI. Tényleg, de önző is vagyok.. !(irónia)

Annyira utálom ezt a gyerek másol dolgot, sosem ütöttem meg, ő meg szokott verekedni is. Engem vertek, én sosem verekedtem(mert féltem, hogy visszakapom) Én mindig előre köszönök, ő alig köszön. Én figyelek a megjelenésemre, ő nem figyel rá, amíg a korosztálya már beleszólt 3 évesen is, milyen ruhát vegyen fel(nyilván a cuki mesehősöset), neki mindegy volt a boltban, csak a farmert nem bírja..

Holnap ki is próbálom, hogy szuper önző leszek, nem lesz kedvem reggelit csinálni, mert fáradt vagyok, én most pihennék. Nem lesz kedvem vele játszani, mert én most mást akarok(kitalálok valamit, amit utál:), meg ilyenek. Szemétkedni is fogok majd másokkal, kíváncsi vagyok, mit kezd vele. Nem etetem meg a hörcsögöt se, mondom majd neki, hogy hadd éhezzen, én nem akarom etetni.

Ha az őszinteség nem használ, taktikázok. Remélem nincs elveszve teljesen emberileg, és lesz benne annyi, hogy rámszól, és ha nem ér el sikert, megeteti a hörcsögöt meg észbekap, hogy rendesnek kellene lennie másokkal.

Most néztem ezt a gyereknevelős sorozatot, bezzegszülők néven fut, ott mutatják, hogy a "gonosz lánynak" a gonosz lány a kezelési módja. Én szemetebb leszek nála is, és majd észbekap.. a sorozatban működött, ezt még nem próbáltam. Ezt az utánzós marhaságot meg le lehet húzni a klotyón. Esetleg egy két éves, akkoriban még valamennyire megvolt ez, aztán már egyáltalán nem.

2021. aug. 27. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!