Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az elhízott gyerekek szülei...

Az elhízott gyerekek szülei miért nem tesznek semmit a gyerek egészsége érdekében?

Figyelt kérdés

Van nyilván aki nem attól kövér, hogy úgy étkezik, hanem mert beteg, de én most azokra gondolok akik totál egészségtelenül táplálják a gyereküket és szerintük ez okés. Pl napi több alkalommal (este vagy akár éjjel is) 2-3 dl jóó telibe cukrozott kakaó, kekszek, tejszelet, csoki, gumicukor, tészta-tesztával, bő zsírban sült kaják, fehér lisztes péksütik, cukros üdítő, gyorskaja, stb. Semmi gyümölcs, zöldség, vagy főzelék, netán bármi köret a sültkrumplin túl,

Szóval értitek.. akinek a 4 évese a helytelen táplálkozás miatt 25 kiló, az miért nem mond nemet erre? Ezzel szerintem veszélyezteti a gyerek egészséget és akár egész életére tönkreteheti az életét.

Az nem mentség, hogy nem tudja, mert manapság már ezt millioszor elmondja a védőnő meg a gyerekorvos és tele a net is azzal, hogy hogyan kell helyesen táplálni egy gyereket.

Akkor miért?

2021. aug. 22. 15:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy írtad is, azért, mert szerintük ez okés. Mit lehet erre mondani? Aki hülye, annak magyarázhat az atyaúristen is :/
2021. aug. 22. 15:42
 2/25 anonim ***** válasza:
85%

Azert, mert a szulok se elnek egeszsegesen, illetve ennek anyagi okai is lehetnek.

Barki barmit mond, meg mindig olcsobb es egyszerubb 2 zacsko chips vacsorara, mint mondjuk hummusz tk kenyerrel es zoldsegekkel.

Es ez csak egy pelda volt a sok kozul.

2021. aug. 22. 15:50
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

Azért mert a szulok is igy esznek, ahigy az elottem levo is irja.

A gyerek azt kap, amit a szülő megeszik. Nyilvan ha barnakenyeret enne avokadokremmel,akkor a gyereknek se lekvaros fankot adna reggelire valoszinuleg.

2021. aug. 22. 15:57
 4/25 anonim ***** válasza:
86%

Nem hinném, hogy egy szelet vajas kenyér egy fél zöldpaprikával nyáron, vagy télen némi savanyú káposztával többe kerülne, mint a chips.

Ha a kenyér ha nem teljes kiőrlésű, hanem mondjuk félbarna, azért az nem tragédia.

Ötven éves elmúltam, gyerekkoromban azt se tudtuk, mi az a "teljes kiőrlésű kenyér", mégis alig voltam húsz kiló hat éves koromra.

2021. aug. 22. 15:59
 5/25 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom kettes. Sztem durván drágák a péksütik a kekszek. Igaz a gyümölcs sem olcsó de szerintem van alternatíva.

Nem kell ennyire vegletekben gondolkozni. Pl egy vajas kiflit állítsunk szembe egy kakoscsigaval. Igaz, hogy egyik sem tk de talán mégis egészségesebb egy vajas kifli egy pohár üres gyumolcsteaval, mint egy kakaoscsiga egy pohár cukros kakaóval. Szoktatas kérdése.

Lehet uzsira adni egy almát sajttal vagy egy natúr joghurtot gyümölccsel meg zabpehellyel. Nem drágább, mint mondjuk egy dormi vagy egy zacskó csipsz.

Mondjuk az biztos, hogy ezek az emberek a saját egészségükre is tojnak.

2021. aug. 22. 16:00
 6/25 anonim ***** válasza:
74%
Kövér szülőnek kövér lesz a gyereke. A gyerek azt eszi, amit a felnőttek. Az egészség tudatosság ma még elég ritka.
2021. aug. 22. 16:17
 7/25 anonim ***** válasza:
97%

Ha megnézem a lányom ovis csoportjában a gyerekeket és a szüleiket... Többségükre valóban illik, hogy elhízott szülő elhízott gyerek, de azért jócskán akadnak kivételek.

Amikor már csak napi egy (max. két) étkezés a szülő "sara", nehéz súlyt tartatni egy jó étvágyú gyerekkel, amikor az óvodában reggel 7-től folyamatosan traktálják őket és hetente három szülinap vagy névnap is akad tortával, dörmivel, cukros üdítővel...stb.-vel és annyit visznek a szülők, hogy MINDEN nap nasiztatják a gyerekeket.

Lányom fényevő, így rá nincs hatással. 6 évesként 116 centihez 16 kiló, na de a testvérével lehet gondban leszek.

Itthon figyelünk, mértékkel eszik édességet, de ha nem mondanak neki nemet, kienné az egész hűtőt.

Lányomnak is van pár olyan ovistársa, aki kiscsoportosként még nem volt dagi.

2021. aug. 22. 16:49
 8/25 anonim ***** válasza:
71%

Ikreim vannak, 5 évesek és nagyon durván fogni kell az egyiket mert tényleg kienné a hűtőt meg úgy mindent. Nem számít, mi az csak egyen rágjon. Voltunk már gasztro dokinál, dietetikusnál, rengeteg vérvétel, gyomor,bél tükrözés stb. Semmi baja nincs, minden érték rendben van. Egyszerűen ilyen étvágya van, rajtunk múlik mi lesz vele.

Szörnyű, felemészt lelkileg, hogy a gyerektől kell elvenni az ételt, leszidni hogy mennyit eszik. De már így is pocakosabb mint a testvére.

2021. aug. 22. 17:00
 9/25 anonim ***** válasza:
95%

Az én gyerekem csak azokat eszi, amiket felsoroltál, egyszerűen nem tudok bele más kaját nyomni, annyi mázlim van, hogy megeszi még a tonhalkonzervet én banánt, nagyritkán almát, dinnyét.., de az összes többi egészségtelen étel és nagy mennyiségben, mégis eszméletlen vékony, 19kg 122 centi.

Akinek ilyeneket eszik a gyereke, az hagyja rohangálni a házban is, meg az udvaron is, hagyja leizzadni, kifulladni.

2021. aug. 22. 17:46
 10/25 anonim ***** válasza:
82%
Én még azt is el tudom képzelni, hogy néhány egyszerübb embernél a folyamatos kajáltatás, meg a gyerek hízlalása valami kifacsart módon a gondoskodás jele. Nekem van két izmos, formás gyerekem, és anyódom folyamatosan azzal kínoz, hogy több fehér kenyeret és péksütit kéne adnom nekik, hogy szépen meghízzanak... No comment.
2021. aug. 22. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!