Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Néhány szülő miért eteti...

Néhány szülő miért eteti halálra a gyerekét?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy azok a szülők, akiknek szemmel láthatóan túlsúlyos, elhízott a gyereke, 6 évesen már 10 évesekre való ruhát hord, hogy miért teszi tönkre a gyerekét?

Tönkreteszi lelkileg is és az egészségét is hosszú távon.

Miért kell az ilyen gyerekeket tömni ócska nasikkal?

Én azért döbbentem meg ezen ennyire, mert a 80-as években osztályonként volt kb. 1 kövér gyerek, de ma már egy 25 fős osztályból legalább 6-7 gyerek túlsúlyos. Van, aki reggelire tuc kekszet eszik az iskolai reggeli előtt, sőt, mindenből dupláz, mert a kedves anyuka emeletes szendvicseket és csokit csomagol.

Aki igazán szereti a gyerekét, az ilyet nem tesz és tud nem-et mondani akkor is, ha a gyereke üvöltve követeli az édességet, vagy a csipszeket.

2018. szept. 20. 12:14
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
21%

Fiam is tuc kekszet reggelizett ma szőlővel de mondjuk ő nem menzás.

Sokan étellel mutatják ki a szeretetüket.

2018. szept. 20. 12:17
 2/31 anonim ***** válasza:
69%

Sokszor gondolkodom ezen én is de:

1.) Hormon beteg is lehet az a gyerek

2.) Azt hiszi az anyuka h ezzel boldoggá teszi a gyereket

3.) Ilyen neveltetésben részesült (ha megnézed a szülők is tkbbynire tulsulyosak)

4.) Lesz@rja

5.) Egyszerubb neki ilyennel tömbi mint egészségesebben élni

2018. szept. 20. 12:17
 3/31 anonim ***** válasza:
53%
Esélyes, hogy alapból azért kövér a gy3rek, mert a családnak nincs pénze egészséges etelekre, helyettük a magas kalóriatartalmú, de olcsó krumpli és tészta megy. Csak alkalmi nasitól nem hízik el senki.
2018. szept. 20. 12:19
 4/31 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak következetes szülők vannak.

Van, akinél abban merül ki a szeretet, hogy "mindent megad a gyerekének".

Ha nutellát akar, akkor azt. Az ő cukimukisága ne szenvedjen hiányt.

Illetve a gyerekeknél is van hízásra hajlamos, meg vékonyka.

Fiam is sokmindent ehet, cukrot, nasit (bár a csokit nem szereti), és egyáltalán nincs elhízva. Sőt, inkább vékony, mint elhízott...

2018. szept. 20. 12:22
 5/31 A kérdező kommentje:

Mi egy átlagos kisvárosban élünk, átlagos, vagy inkább jobb módú családokkal, tehát nem arról van szó, hogy nem engedhetnék meg az egészségesebb étkezést. Én azt veszem észre, hogy eszméletlen rossz szokások vannak divatban: játszótérre nasi, aztán mindenki megkínál mindenkit, iskolában ugyanez, valaki előveszi a kekszet, a másik a ropit, a harmadik a chipset. Születésnap, gyereknap, karácsony, húsvét, bármilyen ünnep: nasi, nasi, nasi.

Szépen ebédeltél? Jár a csoki.

Ügyes voltál a suliban? Hoztam valami finomságot.

Vége az edzésnek, éhes vagy? Itt a keksz.

Ezt nem igazán értem. Én is adok nasit, de nem minden nap és ilyen mennyiségben. Amikor pl. egy-egy edzés után előkerülnek a chips-es zacskók, csak néznek rám a gyerekeim és mindig mondom, bocs, de nem, mert nem lesz vacsora. Mindig én vagyok a gonosz anya, hogy nem engedem ilyeneket enni őket rendszeresen :(

2018. szept. 20. 12:24
 6/31 anonim ***** válasza:
82%

A családunkban egy duci kisfiú van.Elsős, de nincsenek fehér cukros és úgy általában pék áruk az anyukája süt hétvégente 6 emberre 8 muffint (teljes kiőrlésűből) sok zöldséget esznek,gyümölcsöt, húst, tejterméket(alacsony zsírtartalmút).Külön kérik a rokonokat, hogy csokit ,chips-et meg ilyeneket ne vigyenek, mert ők sem adnak neki évi egy két alkalmon kívül.

Teljesen egészségtudatosan táplálkoznak és úgy nevelik a gyerekeket ennek ellenére a nagyobbik valahonnan hozta a ,,gént" mert duci..Hétvégén kétnapos kirándulás, biciklizés, hétközben foci.

Mit csináljon vele?Max még azt teheti, hogy nem ad neki enni és attól sem lesz vékonyabb valószínűleg.Ilyen alkat nem azért mert ,,xarral" etetik.

A másik.Én mindig gebe voltam, volt egy barátnőm az ha fejre állt is egy fatörzs volt, együtt futottunk nem lógott el egy alkalmat sem, nem evett rosszul.Izmosodott, de ugyanúgy ,,erős" volt.

Ettől függetlenül értem a kérdésed, de írtam két példát hogy van aki ha fényt eszik se lesz vékony testalkatú.

2018. szept. 20. 12:26
 7/31 anonim ***** válasza:

Néha néha lehet. Rendszeresen persze nem. Rosszat tesz a fogaknak, nagyobb az esély a cukor betegségre stb. De az ember, hajlamos később bánkódni, mint tenni ellene.

Sajnos van ilyen és olyan ember is, de lássuk be, szerencsére nem vagyunk egyformák és ez így jó :)

2018. szept. 20. 12:26
 8/31 anonim ***** válasza:
69%
Mert már babáknál mindenki azt dicséri akinek hájas, hurkás a gyereke. Egyébként a ruhaméret szerintem nem annyira súly függő. Fiam 7 éves 11-12 évesekre való ruhát hord, pedig nem kövér ( 29,8 kg).
2018. szept. 20. 12:28
 9/31 A kérdező kommentje:

Igen, ez is tapasztalat, hogy a kövér gyerekek szülei mindig arra hivatkoznak, hogy ilyen alkat... a gének...

Akkor valami nagyon megváltozott, hogy ennyire sok elhízásra hajlamos gyerek lett. Én mégis csak az étkezésben látom a fő hibát.

2018. szept. 20. 12:37
 10/31 anonim ***** válasza:
60%
Tegnap mikor mentem a lányomért az oviba,bennem is felmerült ez a kérdés. Egy olyan iszonyúan kövér kislányt láttam hogy szinte fájt látnom hogy a két térde teljesen el van torzulva a hájtól. A védönő is mondta hogy csupa szeméttel etetik szegényt. Szerintem ez már kimeriti a vedzélyeztetés fogalmát,én simán elvenném az anyjától.
2018. szept. 20. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!