Hogyan lehet jó szülő valaki akkor is, ha az egyik gyerekét könnyebb szeretnie, mint a másikat?
Nem arról van szó, hogy egyiket szeretem,a másikat nem, szerintem még csak nem is arról, hogy egyiket jobban, mint a másikat. hanem szó szerint az érzem csak, hogy az egyikkel olyan könnyű az egész: bújós, értem a reakcióit, persze hisztizik, ha úgy hozza az élet, de nem lépi túl azt a határt, amit értek és kezelni tudok. Másik gyermekem vadabb, reakciói kiszámíthatatlanabbak számomra, nehezen fogadja el a gyengédségemet, és számomra nehezen értelmezhetően fejezi ki az övét.
Furcsa lesz,a mit írok, de akkor érzem őt közelebb magamhoz, amikor pl. magas láza van, mert olyankor elesett, nem vadul, elfogadja a törődést úgy, ahogy én tudom adni, lehet szeretgetni, és ő is gyengédebb.
nem akarom őt megváltoztatni, valahol nagyon büszke vagyok arra, hogy más, mint én, csak éppen fáj a szívem azért, hogy nem érzem azt az "egy húron pendülést", mint a másik gyermekemmel.
Mindketten picik még, 5 (a vadóc fiúcska) és 2 a kislány.
ha más is van/volt hasonló helyzetben, talált megoldást? Illetve hosszú távon hogyan alakult a kapcsolatuk?
Nincs ezzel semmi baj. :)
Lehet, hogy pár év, és fordul a kocka.
Az a lényeg, hogy egyformán bánj velük. Ne éreztesd, hogy most az egyik vagy a másik áll kicsit közelebb hozzád. Nagy valószínűséggel ez váltakozni fog nálad is az évek során.
Eleve külön neműek és nem egyidősek.
Nem is lehet ugyan úgy szeretni őket.Teljesen más bennük a szerethető.Ez így van jól.
Nekem 3 gyerek van.Fiú 18 lány 11 fiú 6 hónapos.A nagy fiam már dolgozik a kicsi még menni sem tud☺És ott a lány aki kiköpött másom amivel nagyon nehéz szembesülni.Imádom mindhármat de nem ugyan úgy.
Az a lényeg, hogy mindkettőt szereted csak máshogy.Nincs ezzel semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!