Miért mondják, hogy "egy gyerek nem gyerek"?
Szerintem ez tök hülyeség, az egykéknek lehet a legjobb dolguk, minden szeretetet, törődést ők kapnak, és az sem igaz, hogy egy testvér nélkül egyedül lennének a világban, nekem pl nővéremmel sosem volt fényes a viszonyom, kb olyan, mintha csak egy lakótársam lenne, a szabadidőnket nem együtt töltjük, mindkettőnknek megvan a saját baráti köre. Nemis hiányozna az az érzés, hogy legyen tesóm, ha nem lenne, ugyanígy ellennék, ott vannak az unokatesók, barátok, párkapcsolat is, de egyedül is szeretek lenni.
Az is tévhit, hogy az egykék önzők lennének, ez csakis nevelés kérdése, ismerek olyan embert, akinek 3 testvére van, mégis szönyen önző, a legtöbb egyke pedig, akit ismerek, nagyon önzetlen, közvetlen, nyitott típus(csak egyről tudok, aki nagyon önző, de ő így lett nevelve, elkényeztették). Szóval nem értem, miért csodálkoznak sokan, mikor azt mondom, hogy én egy gyereket akarok? :D Legalább nem kell majd soha úgy éreznie, hogy a testvérével kivételeznek vagy ilyesmi, ezekből mindenhol rengeteg vita szokott lenni, sokan érzik úgy, hogy a testvérük többet kap.
Bár én egyke vagyok és szeretem, 3 gyereket szeretnék. Nekem nem testvéreim voltak, hanem barátaim, amivel sosem volt problémám. Anyukámnak és apukámnak is van testvére, egyikük se tartja velük a kapcsolatot évek óta, gyerekkoruk óta utálják egymást. Ilyen szempontból valóban “felesleges” hogy van testvérük.
Én szeretném jó testvéreknek nevelni őket, nem kivételezni velük, minden alapot biztosítani ahhoz, hogy ne gyűlöljék egymást.
És lehet hogy most nem bánom, hogy nincs testvérem, de ha már nem lesznek a szüleim, egyedül maradok, mint a kisujjam.
Öcsémmel 1 év van köztünk, olyanok voltunk mindig mint az egypetéjű ikrek, még felnőttkorunkban is együtt jártuk a világot. Nagyon rossz gyerekkorunk lett volna egyedül.
Éppen emiatt vállaltam én is kis korkülönbséggel gyereket, szerencsére össze is jött egy 17 hónap, minél kisebbet akartam. Imádják egymást, semmi nehézség a nevelésükben. Életem legjobb döntése volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!