Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek kövér a gyereke, miért...

Akinek kövér a gyereke, miért nem változtat a rossz szokásokon?

Figyelt kérdés

Rengeteg kövér kisgyerek van manapság. Ezeknek a gyerekeknek a szülei is kövérek, főként az anyukák.

Általában nem sportolnak, egy kis futás után kapkodják a levegőt, és rettentő egészségtelenül étkeznek.

Chips, cukros üdítők, szendvicshegyek, mindenféle rágcsa, nasi, mert szegény gyerek éhes.

Nyilván egy kövér felnőtt érzi a túlsúly hátrányait: torzul a test, arc, mondjuk ki,rondább kinézetű lesz. Nehezebben mozog, egy ruha sem áll jól stb. tehát rengeteg hátránya van a kövérségnek.

Miért teszik ki ennek a gyereküket a kövér szülők, akit szeretnek? Hiszen akit szeretünk, a legjobbat akarjuk neki, hogy boldog élete legyen, egészséges legyen, tehát nem tömöm őt is szeméttel, mert kövér és csúnya lesz, az életét nehezítem meg. Olyan elkeserítő látvány, amikor a kövér anyuka bontja a pufit a kövér kisgyereknek, hogy egyen. Miért nem almát ad? Miért nem mondja azt, hogy ne akarj úgy kinézni, mint én, egyél egészségesebben?

2019. márc. 29. 20:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
26%
Nagyon sok kisgyerek nena pufitól lesz kövér. 80%ban szinte pajzsmirigy, cukorbetegek
2019. márc. 29. 21:04
 2/21 anonim ***** válasza:
55%
Elso, aha , ezt ismerjuk, minden kover ezt mondja !
2019. márc. 29. 21:06
 3/21 A kérdező kommentje:
Ezt miféle statisztika alapján írtad? Az én fiam 24 fős osztályából 10 gyerek kövér! 9 évesen! Makk egészségesek (még). Reggelire Tuc kekszet esznek, ebéd után csoki, üdítő, dupla uzsonna, eszméletlen, mennyi szemetet esznek ezek a kisgyerekek nap mint nap.
2019. márc. 29. 21:08
 4/21 anonim ***** válasza:
46%

Ismerek rendkívül túlsúlyos kifejezetten szép arcú embereket.

Mi az hogy "rondább kinézetű"???

Hogy lehet így beszélni emberekről? :(

A túlsúlynak rengeteg oka van/lehet.

A szegénység, a tanulatlanság, betegség, örökölt hajlam stb. stb.

Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni.

2019. márc. 29. 21:21
 5/21 anonim ***** válasza:
46%

Hát, az én lányom is a te fogalmaid szerint valószínűleg "szemetet" eszik, mégis az egyik legvékonyabb az osztályban, vagyis inkább átlagosnak számít.

Ellenben van olyan osztálytársa, aki már ötödikes lányként a 90 kilót közelítette, pedig próbáltak mindenféle egészséges ételeket nála. (Ott a család is túlsúlyos, valószínűleg genetikai oka lehet... Azóta se fogyott, csak hízott, pedig tényleg próbálják egészséges ételekkel etetni...)

2019. márc. 29. 21:27
 6/21 anonim ***** válasza:
22%
1# vagy forditva
2019. márc. 29. 21:51
 7/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem értem én sem őket. Egyébként azzal,nem értek egyet, hogy minden kövér ember csúnya, de egyértelmű, hogy egészségügyi problémát mindenképp okoz.

Az en férjem túlsúlyos, már többször lefogyott, de mindig visszajön, szörnyű küzdelem ez neki. Ő gyermekkorából hozta, le sem írom, hogy hány kg volt 3-4-5-6 évesen, de brutális. Nah ő éppen ezért figyel oda nagyon a gyerekek étkezésére, mozgására. Tudja, hogy a testet egy életre tönkre teszi, ha valakiből gyerekként két lábon járó zsíros bödönt csinálnak (ő szavai). Ízületi panaszai voltak már 10 évesen. Egyetlen szerencséje, hogy nagyon jó lelkű ember, vidám, könnyen teremt kapcsolatot, így a szociális élete nem sínylette meg. De a testen örök nyomot hagy.

2019. márc. 29. 22:23
 8/21 anonim ***** válasza:
61%

En mikor megtudtam hogy terhes vagyok eldöntöttem, hogy nem akarom hogy a gyerekem ilyennel szenvedjen és egészségesen kezdtem étkezni és főzni ami persze a férjemnek nem nagyon tetszik de ez van. Azért, hogy a gyerek ezt szokja majd meg.

De azért tényleg elég durván írtad le. Én pl hajlamos vagyok a hízásra ezért vagyok kövér csak nem jöttem rá időben mit hogyan kell.

De azért lássuk be nagyon drága az egészséges étkezés! Tisztában lehetnél vele hogy nem mindenki engedheti meg magának ez sajnos az igazság.

Egyébként rengeteget mozgok de köszi nem kapkodom a levegőt.

2019. márc. 29. 22:23
 9/21 anonim ***** válasza:
52%

Nekem a fiam csak 15 hónapos, de csak teljes kiőrlésű kenyeret kap ( már ha hajlandó kenyeret enni, mert álltalában le szedi a husit róla a kenyeret meg nemes egyszerűséggel félre dobja😏 ), pulykemell csirkemell sonka, nassolni 2x nassolt amikor dédi puszedlit adott neki. Szoktam is mondani fordítva van bekötve a gyerek mert a zöldség és gyümölcsöt előbb megeszi mint az édességet aminek én csak örülök. Én túlsúlyos lettem 19 évesen pajzsmirigy,ir,pcos miatt azóta is szenvedek a súlyommal a pajzsmirigyem miatt, szóval nem a zabálás az oka minden esetben, pedig kangoozok heti 3x meg jarok futni heti 2x. Azóta 100%-os életmód változást csináltam és a gyereket is így nevelem, hogy mindig a zöldség és az egészséges ételeket egye. Múltkor azért sírt mert a répát meg főztem neki, nem ehette csak úgy naturba héjjal 😂 videó van arról, hogy tömi befelé a párolt brokkolit mert nem akarták elhinni, hogy megeszi 😅😏. De igazad van. Védőnőnél láttam 2 éves se volt a kislány anyuka pudingal etette, mert nem hajlandó mást enni :O . Sógoroméknál a nagyobb lányt piszkálják az iskolában, mert nagy a feneke, de a csoki, chips, gumicukor az megy. Mondták nekem szoltassam rá a gyereket a kenyér, kifli stb.re mert így nem gyarapodik és beteg lesz. Kicsit bunkon oda szoltam, hogy te se eszed meg amit nem szeretsz és amíg az orvos szerint teljesen egésséges addig nem fogom feleslegesen tömni szénhidráttal és zsírral.

Mintha a rágcsa és a sok evés kötelező lenne, csak mert kicsik és "fejlődésben lévő szervezet monolog" miatt muszáj lenne őket tömni.

De le meszek pontozva előre tudom, csak mert nálunk így vannak a dolgok. 😂😂

2019. márc. 29. 23:16
 10/21 anonim ***** válasza:
85%
Én sajnos túlsúlyos vagyok, most èpp azon igyekszem, hogy 20 kilòtòl megszabaduljak. Màr 4 ès fèl megvan. 😊 15 éve alulműködik a pajzsmirigyem, most az utolsò szülèsem òta nem nagyon akar beàllni a normàlis hormonszint, ingadozik sajnos, ès ìgy elèg nehèz a fogyàs. Viszont 3 gyerekem van, a legnagyobb 9 èves, szinte semmit nem eszik, de tènyleg. A 3 ès fèl ès a 2 èves hùgai sokkal többet esznek, mint ő. A lànyok imàdjàk a zöldsègeket ès gyümölcsöket is, a kisfiam azt sem nagyon eszi. Viszont èdessègből, ràgcsàbòl hegyeket meg tudna enni. Ha engednèm. Nàlunk az a "szabàly", hogy aki eszik rendesen, utàna kaphat valami apròsàgot. Kèt kocka csoki, pàr szem keksz, 3-4 db gumicukor, tùròrudi. Termèszetesen nem minden kaja utàn, de nèha. Rendes kaja helyett nem eszünk hülyesèget. Mindhàrom gyerekem vèkony, normàlis súlyúak, egèszsègesek. Nem tudom tőlük teljesen tiltani az egèszsègtelen vackokat, lehetetlen teljesen kizàrni ezeket. Viszont rengeteg ismerősöm van, aki, ha nem eszik a gyerek az ebèdből, bontja neki a chipset, adja a Dörmit, túrórudit, csak hogy egyen valamit. Ès ìgy a gyerek a következő főètkezèskor sem èhes ezektől a vackoktòl. Ezt èn sem èrtem. Nem halna èhen az a gyerek 2-3 òra hosszàig, aztàn talàn enne rendeset is. De mikor ezt mondom, hogy nàlunk ìgy van: ha nem kell az ebèd, akkor majd lesz uzsonna, nincs helyette csoki, akkor sokan szörnyűlködnek, hogy èheztetem őket. Pedig nem. 😃 Legfeljebb előrèbb hozom az uzsit picit. 😉
2019. márc. 30. 06:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!