A bölcsikezdés segített a gyereked beszédindításában?
Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 13:00
1/8 anonim válasza:
2 évesen kezdte és igen, hirtelen kifejezőbbé vált a beszéde. (Egy lusta kisfiúról van szó, sok dolgot későn kezdett el csinálni.)
2/8 anonim válasza:
Nem, 2 évesen és 3 hónaposan kezdett, 3-3,5 évesen kezdett rövid, felismerhető mondatokat mondani, ezek pedig nem kapcsolódtak a bölcsihez(habos a kezem) meg ilyenek.
Szerintem ha csak nem mond semmit, jó lehet, de ha beszédfejlődési gond, mint nálunk(halandzsa), akkor csak az ingyenes fejlesztések miatt jó.
3/8 anonim válasza:
Nem mindig segít, a környékünkön két nem beszélő gyerek volt, egyik az enyém, ő nem ment bölcsibe, 3 éves kora után kezdett mondatokban beszélni, a másik gyerek ment bölcsibe két és fél évesen, 3 és fél évesen semmit nem beszélt, most láttam a játszón, hogy, már beszél, 4 évesek, persze sokszor segít a bölcsi, de nem 100%.
4/8 anonim válasza:
1es miért lusta a kisfiú? Gondolod direkt szivatott azzal, hogy mindennel késett?
Lassabban fejlődött, lassabban ért meg, nem direkt csinálta..
5/8 anonim válasza:
Tudom hogy nem direkt csinálta. Így szokták mondani, hogy “lusta”. Szerintem mindenki tudja, hogy ez nem tudatos önhátráltatás.
6/8 anonim válasza:
Aki úgy is gondolja, hogy segít, az sem lehet benne biztos. 13 hónaposan indult a lányom bölcsibe, 16 hónaposan már rövid mondatokban beszélt, 20 hónaposan meg már teljes, összetett mondatokat használ. Ki a megmondója, hogy bölcsi nélkül hol tartanánk? Lehet, hogy anélkül is ilyen hamar beszélne, lehet, hogy már beszélne, de nem ilyen jól, de az is lehet, hogy még mindig csak szavakat mondana.
7/8 anonim válasza:
Kerekeken két évesen kezdte a bölcsit. Akkoriban egy igazi szava sem volt még. Az első két betűket mondta, de az sem mindig jól. Egy hónappal a bölcsi kezdés után egyszerűbb 3-4 szavas mondatai voltak.
8/8 anonim válasza:
Nem indult be a beszéde.
22 hónaposan kezdte a bölcsit, most 2 év 7 hónapos, kb 20 szava van. Most kezdtük a tsmt tornát bölcsi javaslatára + ott is elkezdett foglalkozni a logopédus is, és hátha. Idegrendszeri éretlensége van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!