Tegnap gondolkoztam el...rossz anya lennék?
Van egy 5 évesem és egy 21 hónaposom. Tegnap a férjem kollégaival sütögetést tartottunk nálunk. Volt itt az egyikük párja a saját 2 éves gyerekével. Nagyon kicsit fújt a szél, hosszúnadrágban hozta emiatt, később még pulcsiba is belebugyolálta. Az enyémek rövidnadrágban és pólóban voltak, megszólt miatta, hogy én nem-e féltem őket?
Elesett kismotorral a kisfia, kivágta a "hisztit". Látszott, hogy csak eldölt oldalra, szinte nem is fájt neki. Sikítva rohant a gyerekhez és puszilgatta. Én ilyenkor ha látom, hogy nem nagy dolog sokszor még nevetek is rajtuk, a nagyobbik fiam már a végén engem látva nevetett a saját esésein. Ha nagyobbat buktak akkor odafutok, de ha látom, hogy minden ok, nem kezdek bele 20 perces dédelgetésbe.
A nagyobbiknak engedem, hogy fára másszon, engedem, hogy játszanak a kutyával (bárány természetű labink van). Nem vagyok sík ideg emiatt, ezt is kifogásolta. Szerinte kisbarátaihoz sem kéne elengednem a gyereket úgy, hogy nem vagyok vele végig ott.
Valamiért olyan érzetet keltett bennem, hogy nem vigyázok eléggé a gyerekeimre.
Ti mennyire félitek túl őket?
1, kikéred magadnak a kritizálást, miközben már a kérdésed kiírásában is ezt teszed.
2, a másik anyuka legalább szemtől-szemben tette ezt, Te pedig a háta mögött, arctalanul. Mennyivel korrektebb Ő, mennyivel egyenesebb!
Te most sértetten kapkodsz a válaszokkal, hol ezt írod, hol azt, mosakodsz. Úgy lettél volna jobb anya, ha ki sem írod a kérdést.
Azt írod, egy kétéves nem ijed meg egy kis eséstől, de a Te kétévesed megijed és belemar a kutyába, pedig Te ott vagy végig. De amúgy nem bántja, csak marja a szőrét meg ráüt. De a kutya okos, a Te gyereked soha nem csinál vele semmit, és biztosan nem fogja bántani, nem felelőtlenség ezt hagyni.
Az Anyuka gonosz volt mert kritizált, majd Te kritizálsz itt másokat, kikérik, akkor közlöd, hogy Te az anyukára írtad (pl. Momzilla). De akkor miért akadsz fenn az alapvető kérdésen, hogy Ő kritizált Téged? Lehetne még sorolni....
Ellentmondás, ellentmondás, ellentmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!