Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tegnap gondolkoztam el...rossz...

Tegnap gondolkoztam el...rossz anya lennék?

Figyelt kérdés

Van egy 5 évesem és egy 21 hónaposom. Tegnap a férjem kollégaival sütögetést tartottunk nálunk. Volt itt az egyikük párja a saját 2 éves gyerekével. Nagyon kicsit fújt a szél, hosszúnadrágban hozta emiatt, később még pulcsiba is belebugyolálta. Az enyémek rövidnadrágban és pólóban voltak, megszólt miatta, hogy én nem-e féltem őket?

Elesett kismotorral a kisfia, kivágta a "hisztit". Látszott, hogy csak eldölt oldalra, szinte nem is fájt neki. Sikítva rohant a gyerekhez és puszilgatta. Én ilyenkor ha látom, hogy nem nagy dolog sokszor még nevetek is rajtuk, a nagyobbik fiam már a végén engem látva nevetett a saját esésein. Ha nagyobbat buktak akkor odafutok, de ha látom, hogy minden ok, nem kezdek bele 20 perces dédelgetésbe.

A nagyobbiknak engedem, hogy fára másszon, engedem, hogy játszanak a kutyával (bárány természetű labink van). Nem vagyok sík ideg emiatt, ezt is kifogásolta. Szerinte kisbarátaihoz sem kéne elengednem a gyereket úgy, hogy nem vagyok vele végig ott.

Valamiért olyan érzetet keltett bennem, hogy nem vigyázok eléggé a gyerekeimre.

Ti mennyire félitek túl őket?

2021. aug. 19. 21:46
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
73%
Szánalmas vagy kérdező :D Magyarázod a bizonyítványod, hogy miért vagy fantasztikus. Azt vártad, hogy ajnározzunk, hogy milyen vagány embereket nevelsz, közben pedig többen értenek egyet a másik szülővel, mint veled.
2021. aug. 21. 09:37
 42/53 A kérdező kommentje:

Hát azért ha elolvasod elég sokan egyet értenek velem is.

Mellesleg a kérdés ez volt a végén: Ti mennyire félitek túl őket?

Nem pedig az én kioktatásomat kértem. Akkor persze, hogy én is megmondom, hogy szerintem nyafka lesz az a gyerek, akinek minden szavára ugranak. Saját bőrömön tapasztaltam.

2021. aug. 21. 09:46
 43/53 anonim ***** válasza:
74%

40.

Te keresel itt egyedül megerősítést, hogy jó anya vagy e, úgy, hogy kritizálsz más anyukát. Biztos szuper a kutyának eltűrni, hogy a gyereked csapkodja.

2021. aug. 21. 10:01
 44/53 A kérdező kommentje:

A másik anyuka is pont ezt tette. Végig kritizált, mert magában is bizonytalan volt.

Ráadásul az én gyerekem nem csapkodja, egyszer odacsapott. Rászóltam. A te kölyköd meg biztos egy angyal (ha van). Odakapni meg egy kisgyerek automatikusan odakap ha megijed. Belemarkol a szőrébe stb. Ez a kutyámat nem zavarja, mert egy tündér.

2021. aug. 21. 10:10
 45/53 anonim ***** válasza:
74%
Igen, de a másik anyuka nem nyavalyog ország-világnak. Az hogy kiteszel róla eegy kérdést és várod a pozitív megerősítéseket, már a legalja.
2021. aug. 21. 10:14
 46/53 anonim ***** válasza:
70%
Ja, a kőlyköm, nem odafigyeltem rájuk, ha elestek segítettem nekik, nem vihorásztam és normálisan felöltöztetem őket, ha hűvős van. Talán nem véletlen kérdezett ilyeneket tőled az anyuka, mert lehet totál hanyag vagy, csak észre sem veszed a nagy lazaságodban.
2021. aug. 21. 13:03
 47/53 A kérdező kommentje:

Sosem kaptam még meg a hanyag jelzőt. Se az oviban, se ismerősöktől, se a férjemtől. Talán te félted túl? A momzillák meg mindnekinek beszólnak, csak ők tudják hogyan kell gyereket nevelni.

Ha fáznak én is felöltöztetem őket alaposan, de egy kis nyári szellő miatt még nem adok rájuk vastag pulcsit. Ők lennének az elsők akik a hisztit kivágnák miatta. Az se jó ha izzad a gyerek. Márpedig az enyémek szaladgálnak és alaposan beöltöztetve 24-25 fokban kimelegednének mint a ló.

2021. aug. 21. 13:12
 48/53 anonim ***** válasza:
82%
Nem veszed észre, hogy te sértegetsz másokat? Kölyköm van, momzilla vagyok stb. Nem képzeld, gyerekeim vannak és odafigyelek rájuk. A kérdésben egy 2 éves kisgyerekről írtál úgy, hogy kivágta a hisztit. Honnan tudod, mennyire ijedt meg, 2 évesről van szó, ez nem túlféltés, hanem normális reakció egy anyától, nem az, hogy vihog rajta. Egyébként aznap hideg volt, itt a Balatonnál minden gyereken hosszú nadrág volt, én is fáztam. Komolyan nem vagy normális, milyen indulatokat vált ki belőled, ha valaki nem ért egyet. Szegény gyerekeid.
2021. aug. 21. 13:39
 49/53 A kérdező kommentje:

Te sértegetsz engem, miszerint hanyag vagyok. Nem, nem vagyok az, a saját gyerekeim igényeihez alkalmazkodom.

A Momzillát nem neked, hanem az említett anyának céloztam, de ha magadra vetted....

Egy kis elcsúszástól egy 2 éves sem ijed meg úgy, hogy fél órig kelljen tutujgatni! Úgy, hogy fél óráig bőg. Nagyonis tudja a gyerek, hogy a sírással kiérdemli "anyu" figyelmét.

Majd ha nem lesz 14 év múlva a legújabb okostelefon a fa alatt, akkor is menni fog a sírás. Hiszen azzal mindent elér.

Egyébként mi meg nagyon nem a Balatonnál élünk. Nálunk kellemes idő volt, nyári ruhában voltam aznap. Még az anyuka is lengén volt öltözve. Ennyi erővel magát is bebugyolálhatná. Én nem akarom, hogy kellemetlenül melegük legyen a gyerekeimnek. Ez nem hanyagság.

2021. aug. 21. 14:06
 50/53 anonim ***** válasza:
19%
Ennyi rosszindulatú embert... Sajnálom, Kérdező, nem értem, mi bajuk veled. Remélem, tanultál az esetből, és máskor nem írsz ki kérdést ide.
2021. aug. 21. 15:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!