Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tegnap gondolkoztam el...rossz...

Tegnap gondolkoztam el...rossz anya lennék?

Figyelt kérdés

Van egy 5 évesem és egy 21 hónaposom. Tegnap a férjem kollégaival sütögetést tartottunk nálunk. Volt itt az egyikük párja a saját 2 éves gyerekével. Nagyon kicsit fújt a szél, hosszúnadrágban hozta emiatt, később még pulcsiba is belebugyolálta. Az enyémek rövidnadrágban és pólóban voltak, megszólt miatta, hogy én nem-e féltem őket?

Elesett kismotorral a kisfia, kivágta a "hisztit". Látszott, hogy csak eldölt oldalra, szinte nem is fájt neki. Sikítva rohant a gyerekhez és puszilgatta. Én ilyenkor ha látom, hogy nem nagy dolog sokszor még nevetek is rajtuk, a nagyobbik fiam már a végén engem látva nevetett a saját esésein. Ha nagyobbat buktak akkor odafutok, de ha látom, hogy minden ok, nem kezdek bele 20 perces dédelgetésbe.

A nagyobbiknak engedem, hogy fára másszon, engedem, hogy játszanak a kutyával (bárány természetű labink van). Nem vagyok sík ideg emiatt, ezt is kifogásolta. Szerinte kisbarátaihoz sem kéne elengednem a gyereket úgy, hogy nem vagyok vele végig ott.

Valamiért olyan érzetet keltett bennem, hogy nem vigyázok eléggé a gyerekeimre.

Ti mennyire félitek túl őket?

2021. aug. 19. 21:46
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Nem is a felügyeletem nélkül játszanak vele. De a gyerekeknek is meg van mondva, hogy a fejét/farkát hagyják békén.
2021. aug. 20. 18:51
 32/53 anonim ***** válasza:
83%
Jézus, nagyon érthetetlen vagy, komolyan. Kettő éves. Elesik, odakap reflexből. Az egy állat, nem fog gondolkodni. Imádom őket, nekem is van, de tudom a határait a történetnek.
2021. aug. 20. 19:05
 33/53 A kérdező kommentje:
Jó, rendben van. A gyerek meg az enyém. A kutya is. Már rengetegszer odakapott neki, vagy megcsapta véletlen (ilyenkor persze leszidom), de nem bántotta soha.
2021. aug. 20. 19:09
 34/53 A kérdező kommentje:
Mármint a gyerek kapott oda és a kutya nem bántotta.
2021. aug. 20. 19:09
 35/53 anonim ***** válasza:
60%

Na látod ez igaz. A gyerek a Tiéd és a felelősség is. Alapvetően semmi közöm hozzá, ebben teljesen igazad van.

A véleményem pedig az enyém. :) Az pedig változatlan.

2021. aug. 20. 19:21
 36/53 A kérdező kommentje:
Az enyém is változatlan. Pont.
2021. aug. 20. 19:28
 37/53 anonim ***** válasza:

#20 én inkább úgy fogalmaznék, hogy az egyik legkooperatívabb fajta, aki emiatt könnyen tanítható. De ugyanúgy energiát kell befektetni, hogy egy normálisan nevelt kutya legyen. Erre bárki képes, csak akarni kell. Ha nem akarja, akkor kutyát tartani sem kötelező. Plusz ha valaki magához vesz pl egy beagle-t, akkor legalább tudjon annyit róla, hogy azt a fajtát önálló munkára tenyésztették ki, így nem egy emberrel együttműködő fajta alapjáraton. És egy kutya se lesz jól nevelt magától.

#30 értem én hogy ezt kell mondanod, mert vannak az átlag hülyék. De az is valid, hogy vannak olyan gazdák akik rendelkeznek annyi tudással a kutyakiképzésről és a saját kutyájáról, hogy ismerje annyira hogy mi az amit megengedhet a gyerekének és a kutyának együtt.

2021. aug. 20. 20:10
 38/53 anonim ***** válasza:
73%
Most egy kicsit más szemszögből, miért hagyod, hogy a gyereked szadízza a kutyát? Az én gyerekeim soha nem szadizták, mindig figyeltem, nem volt odacsapás stb. Az pedig, hogy anyuka egy 2 éves megijedt és síró gyerekéhez odarohan vígasztalni, teljesen normális, nem ettől lesz nyámnyila valaki, hogy kisgyerek korában odafigyelnek rá.
2021. aug. 20. 23:01
 39/53 anonim ***** válasza:
71%
Maradjunk annyiban, hogy nem lennék nálatok se gyerek, se kutya!
2021. aug. 21. 02:26
 40/53 A kérdező kommentje:

Nem szadizza akutyát. Mint írta, egyszer rácsapot, rászóltam, leszidtam, azt azóta nem csinálta. Néha ijedelemből oda-oda kap, de azt nem direkt, a kutya meg eltűri. De ez sem gyakori. Általában csak simizi, a nagyobbik meg játszik vele.

Jó, hát nekem boldog, életrevaló gyerekeim vannak. Ha nem lennél az a te dolgod.

2021. aug. 21. 08:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!