Hasonló alkatú kisfiú/kislány anyukáját/apukáját keresem.?
Kisfiam 4 éves. 110cm felett van de pontosan nem tudom fél éve mértem akkor volt 113cm. Azóta nyúlott, a ruhái rövidek lettek. De a magassága mellé kb 30kg. Nagyon széles vállú és csipőjű. A térdkalácsa is durván széles, nagy. A lábát nem is mondanám vészesnek mert ha a csontozatát nézem akkor nem húsos. A kézfeje ducis mint az enyém, rövid ujjaink vannak széles tenyérrel. Ami zavar az a pocak és a cici.
Sajna anyósékkal lakunk, akikkel semmi gondom nincs kivéve ez...folyton engem csesztetnek a súlya miatt. Holott nem én ettem folyamatában ha kell ha nem, mert ha esznek akkor is adnak neki, ők össze vissza esznek csak az ebéd van mindíg ugyan akkor. Ő főz a legtöbbször mert após válogatós, ami nekem persze jó de mégsem. Rengeteg zsírral és olajjal főz. És nem érti hogy ez sem jó. Szerinte a zsír nagyon egészséges nem azzal van a baj. Csakhogy amióta én itt lakom kb 8éve azóta felszedtem 25-30kgt. Nem eszek többet mint eddig csak ugye teljesen mást.
Édesség elvétve van. Az is inkább alkalom szerű.
Na de a lényeg...van itt valaki akinek a gyereke hasonló volt? Változott? Hamarosan költözünk remélem ha csak az én föztömet eszi más lesz.
10. ha nem a kajától hízott meg akkor mitől? A vidéki jó levegőtől? A "hormonoktól"? Elmondanám, hogy nagy divat a pajzsmirigyre fogni a hízást, én 10 éve vagyok pm beteg de mégsem voltam és nem is vagyok elhízva mert nem eszek többet mint a napi kcal szükségletem.
Nincs hízás ha elegendő vagy deficites a bevitt kalória, ezt mikor fogják már fel egyesek?
A te fiad lehet hogy csibeburgeren él meg pizzán de biztos, hogy fele-negyede annyit eszik belőle, azt is több részletben és háromszor annyit mozog mint a kérdező fia. Írtuk, hogy mindegy MIT eszik, az nem mindegy MENNYIT.
Sok vékony ember mondja, hogy ő egész nap, állandóan eszik mégse hízik. Igen, egész nap annyit eszik (elosztva) mint egy túlsúlyos ember EGY étkezése.
Ergo nem többet eszik, hanem többször.
Ki beszélt pajzsmirigyről? Láttad leírva?? Az én lányom hatalmas mennyiségeket eszik(annyit mint én, meg más rokonok), mittudomén, reggeli két kenőmájasos zsömle, belém is ennyi fér, vagy ebéd két csibeburger, egy sültkrumli és fél liter tea.
Attól hízott meg, hogy az ő alkatuk olyan, amire jobban rakódik a zsír, az endomorf alkat, alacsony, széles csontozat eleve olyan. Ha egészséges ételekből enne sokat, halból, zöldségekből, akkor is legalább husis lenne, nem olyan, mint mi, illetve persze tényező az is, mennyit mozog. Dundi gyerekeken megfigyeltem, hogy eleve lassabban ül fel, ha el akar menni a játszó egyik feléből a másikra, akkor lassabb a gyerekemnél, ha felmászik a csúszdához akkor is, lassabbak a mozdulatai, keveset mozog. Gyors nagydarab embert én még csak egyet láttam, az is felnőtt és nem hájas, hanem olyan feszülős, izomra hízott típus..
Szóval akkor úgy mondom, hogy NEKIK EZ A KAJA HÍZLALÓ, mert az alkatuk olyan, ami könnyen hízik, másoknak meg nem.
Te mivel magyarázod a jelentős kalóriabevitelt, zsíros ételeket és a vékony testsúlyt? Meg lehet mutatni, megvan az a vonal a családban, akik nem híznak könnyen, és van, aki ugyanazt eszi mégis hízik tőle.
És nem az van, hogy nálunk bárki sportolna, dehogy.. csak mozgunk és gyorsak vagyunk. Lányom dundi barátnője(még mindig nem extrém elhízott, csak husis) úszik és lovagol, a gyerekem semmit nem csinál, csak gyorsabban mozog nála..
Fontos a testalkat, aki peches, az könnyebben hízik. Lefogyni csak egyféleképpen lehet(egészséges ételek és mozgás), meghízni többféleképpen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!