Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hasonló alkatú kisfiú/kislány...

Hasonló alkatú kisfiú/kislány anyukáját/apukáját keresem.?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 éves. 110cm felett van de pontosan nem tudom fél éve mértem akkor volt 113cm. Azóta nyúlott, a ruhái rövidek lettek. De a magassága mellé kb 30kg. Nagyon széles vállú és csipőjű. A térdkalácsa is durván széles, nagy. A lábát nem is mondanám vészesnek mert ha a csontozatát nézem akkor nem húsos. A kézfeje ducis mint az enyém, rövid ujjaink vannak széles tenyérrel. Ami zavar az a pocak és a cici.

Sajna anyósékkal lakunk, akikkel semmi gondom nincs kivéve ez...folyton engem csesztetnek a súlya miatt. Holott nem én ettem folyamatában ha kell ha nem, mert ha esznek akkor is adnak neki, ők össze vissza esznek csak az ebéd van mindíg ugyan akkor. Ő főz a legtöbbször mert após válogatós, ami nekem persze jó de mégsem. Rengeteg zsírral és olajjal főz. És nem érti hogy ez sem jó. Szerinte a zsír nagyon egészséges nem azzal van a baj. Csakhogy amióta én itt lakom kb 8éve azóta felszedtem 25-30kgt. Nem eszek többet mint eddig csak ugye teljesen mást.

Édesség elvétve van. Az is inkább alkalom szerű.

Na de a lényeg...van itt valaki akinek a gyereke hasonló volt? Változott? Hamarosan költözünk remélem ha csak az én föztömet eszi más lesz.

2021. júl. 21. 13:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Azért ha te magad is felszedtél 20-30kg akkor amellett hogy pocsékul kajáltok ,mellé nem is mozogtok.Amúgy 1 kajálás nem ronthatja el a nap egészét annyira, ha amúgy a reggeli,uzsona,vacsora normális kaja volna, akkor legalább szinten (súlyon) tartanátok magatok, ha mellé mozognátok is.

Ismerősöm sem érti miért akkora a gyereke.145cm 60kg.9 évesen.7-8 tojásból készített rántottát simán betolt és mellé még kis gyümi stb..stb.Mi 3an szoktunk ennyi tojásból rántottát enni és szokott belőle maradni:D Amellett hogy semmi kedve nincs a gyerkőcnek mozogni.Séta,bicikli,foci, stb..stb..semmi.

2021. júl. 21. 13:49
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a semmit. Senki nem mondta hogy nincs mozgás. Ugyanis én rendszeresen futók így is. A fiam egész nap jön megy biciklizik stb. Igaz elől fél órát gyurmával festékkel is. Ha eszébe jut kisétálunk a hegyre meg vissza akár egy megállás nélkül is. Minden délelőtt és délután megyünk ő biciklivel vagy rollerrel én gyalog vagy biciklivel. ...

Bár nem is tudom minek írom le ugyanis nem ez volt a kérdés hanem hasonló gyerkőc szüleivel szeretnék beszélni.

Van egy nagyon jó védőnő. Mindenki dicséri és szereti. Kimondja ha van valami gond stb. De szerinte normális hogy ilyen. Mivel nekem a vállam és csípőm széles a párom vállban. Magasak vagyunk. És mivel reggeli ebéd vacsora 90%ban anyós készíti így sok múlik rajta. Főleg ha nem vagyok itthon és adja neki ha kell ha nem.

2021. júl. 21. 14:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Ja és köszöni a 2 tojásból csinált rántottából is hagy. De ha nem akkor általában semmit nem eszik mellé.
2021. júl. 21. 14:02
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Itt alapvetően azzal van baj hogy te is elhiszed, hogy a levegőtől lehet hizni. Ilyen nincs. Te se a semmitől híztál ráadásul nem is keveset.

Ha valaki nem eszik több kalóriát mint amennyi a testsúly fenntartásához szükséges, nem fog hizni. Teljesen mindegy kilók szempontjából, hogy zsírból, olajból vagy csokikából származik. Testösszetételbe, izom-testzsír arányba most ne menjünk bele.

2021. júl. 21. 14:17
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
4 évesen a hasas, csöcsös kisfiú nem normális ne is haragudj.
2021. júl. 21. 14:18
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Én elhiszem, hogy ez szarul fog esni és nem ilyen választ vársz, de az igazság az, hogy az ilyen alkatú, extrém elhízott gyerekekből lesznek az extrém elhízott felnőttek. Az első lépés az lehetne, hogy kihúzod a homokból a fejed és nem mást hibáztatsz a gyereked rossz étkezéséért. Te és a gyerek apja vagytok a felelősek minden lenyelt falatért.
2021. júl. 21. 14:20
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
Az én kisfiam is nagy a kortársaihoz képest kb 1 fejjel. 5 évesen 120+ cm de ninca pocakja meg cicije. Egy ismerősöm kislánya lehet hasonló alkat, mint amit írtál. Ő 2 éves múlt, vastag lábak, pocak, cici. Ott az apuka haragszik is a felesegre, hogy a rossz étkezéssel hízlalta el a gyereket (meg saját magát is) Sajnos tényleg ezen múlik. Egészséges (nem mű) és normálisan elkészített kajáktól nem hízik el az ember, persze ha nem viszi túlzásba. Nyáron az összes gyerekem ki szokott kerekedni, mert a nagyinál gyakran van lángos, süti, stb :) évközben az iskolai menza meg az ottoni kaja (sok hús, zöldség) segít visszaállni. Biztos jót fog tenni, ha majd te magad állítod össze az étrendet.
2021. júl. 21. 14:31
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Ezt te is pontosan tudod h a 120 cmhez is sok lenne a 30 kg.

Ne viccelj már!

Egy gyerekülést 35 kilóig használhatsz, ami még egy ovis gyereknek kell.

Az hogy anyós hogyan főz, tök mindegy.

Ti vagytok a szülei. Te mondod meg h mit és mikor ehet a gyerek.

Ha kell főzz neki külön

2021. júl. 21. 15:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Gyereked kövér kevesebb kaja és több mozgás.én fél év alatt 67-68 kg ig hiztam meg mert Corona miatt nem volt munkám most hogy van munkám és keveset eszek ellenben munka miatt rengeteget megyek egész nap és vizet iszom így most le ment súlyom 61 kg .
2021. júl. 21. 17:09
 10/13 anonim ***** válasza:
44%

Elolvastam a kérdést, azt hittem extrém vékony lesz, mint az én gyerekem, de nem.

Azt leírnám, hogy nem a kajától hízott meg, az enyém pizzán, csibeburgeren és sült krumplin, meg fehér pékárun él(én nem ezt eszem, de ő szelektív evő, nem íz alapján válogat, ennek is örülök, hogy legalább megeszi ezeket) és extrém vékony, 124 centi és 18-19 kiló. Mellé rengeteget mozog. Alapvetően én is vékony vagyok, szeretem a zsíros, hízlaló főtt ételeket, gyerekként én is csont sovány voltam, pedig rengeteg kenyészalonnát nyomtam be meg tepertőt.

Mozog az a gyerek eleget? A testalkatotok alapvetően hízékony endomorf azt hiszem, amire könnyen rakódik a zsír, vigyázni kellene, hisz te is tudod magadról.. Váltani kellene étrendet és beiktatni rengeteg futást, ugrálást, mert ha nektek ez árt, akkor muszáj váltani. A mi értékeink teljesen jók.

A gyerek nem egyik pillanatról a másikra lett 30 kiló, az rengeteg, gyerekem csoporttársai 22 kiló körül vannak, 7 évesek.. A legtutibb az ugrálókötelezés, azt élvezni fogja és nagyon átmozgatja, meg ugye az úszás, ezzel könnyű lesz fogynia étrend nélkül is. Ha a nagyszülők hülyék, azt is neked kell kézben tartanod a gyereked érdekében, nem foghatod rájuk. Nekik jó a zsír, az unokának és neked nem, akkor ti mást esztek.

Hajrá, 5 kiló simán lemegy mozgással, a maradékot lenövi majd, de most kell az életmódváltás, 30 kilós négy éves az már veszélyeztetés kategória..

2021. júl. 21. 21:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!