Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szóljak a rokonomnak, hogy...

Szóljak a rokonomnak, hogy szerintem baj van a kisfiukkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagy dilemmában vagyok! 😟

Mai napon olvasgattam kicsit az autizmusról, annak jeleiről, és sajnos rengeteg jel/tünet ráillik sógornőmék kisfiára aki elmúlt 2,5 éves.

Jelek:

-nem beszél még egyáltalán! Egyetlen szava a Nem!

-csak a csíkos zoknit hajlandó felvenni (dolgokhoz ragaszkodik)

-ha otthon van egész nap forgó mosógépeket néz Youtube-on

-amikor nálunk vannak és megy a ventillátor végig előtte ül és nézi

-jól elvan egyedül, nem igényli a társaságot

-sokszor pörög, sikítozik közben, kezével furcsa mozdulatokat csinál

-nem keresi a szemkontaktust!

És még sorolhatnám tovább de ezek a legfőbb jelek.

A gond csak az, hogy ők ezt félvállról veszik,mármint a szülők. Szerintük még ráér a beszéddel is mert egyik ismerősük gyereke is 3 éves kor után kezdett el beszélni.

Persze minden gyerek más ez igaz, de engem aggaszt a dolog és nem tudom hogyan közöljem ezt velük sértődés nélkül!?

Szerintetek érdemes rágódnom rajta, vagy hagyjam, nem az én gyerekem nem az én gondom? Ha igen, azt hogyan tegyem úgy hogy ne az jöjjön le nekik az egészből, hogy betegnek,nem normálisnak tartom a gyereküket?

Köszi ha elolvastad és adsz egy normális választ!

2021. júl. 12. 17:41
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
83%
Igen ez nehez kerdes, en magamat ismerve nem mernem szova tenni.
2021. júl. 12. 17:44
 2/36 anonim ***** válasza:
44%
Esetleg óvatosan szóba hozhatod. Talán valamilyen szakemberhez elmehetnének
2021. júl. 12. 17:48
 3/36 anonim ***** válasza:
85%
Ne szólj, semmit sem tudsz az autizmusról, nem lettél szakértője azért, mert ma olvasgattál róla.
2021. júl. 12. 17:54
 4/36 anonim ***** válasza:
94%
Nemsokára óvodába megy, és ott úgyis kiderül.
2021. júl. 12. 17:55
 5/36 A kérdező kommentje:

Kedves 3/3! Magam is tudom hogy nem vagyok szakember🙂

Csupán furcsa, hogy szinte minden tünet ráillik! Ha 1-2 jelről lenne szó el sem gondolkodnék rajta hidd el!

De köszi a kioktató kommentedet! 🙃

2021. júl. 12. 17:58
 6/36 A kérdező kommentje:

Kedves 4/4!

Azt lefelejtettem, hogy február óta bölcsis, mégsem fejlődött a beszéde! 🙂

2021. júl. 12. 17:59
 7/36 anonim ***** válasza:
84%
Volt már a 2,5 éves státusz vizsgálaton? Ha nem, akkor ott úgyis kiderül, mi a helyzet.
2021. júl. 12. 18:13
 8/36 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező!

A bölcsődei gondozók biztos, jelezték volna az ottani orvosnak, hogy nem úgy viselkedik a kisfiú, ahogy elvárható az ő korában. Ő elküldi vizsgálatokra, ha ez indokolt.

2021. júl. 12. 18:21
 9/36 anonim ***** válasza:
94%
4-es voltam:)
2021. júl. 12. 18:21
 10/36 anonim ***** válasza:
92%

Azért szerintem a szülőknek jobban feltűnne, hogy a gyerekük nem olyan mint a környezetükben a többi gyerek, mint neked. Főleg, hogy a legtöbb kigyerek máshogy viselkedik a szűk családban, mint mikor más rokonok is vannak a közelben.

Amúgy ha már a tüneteknél vagyunk, én 17 évesen rájöttem, hogy több mint felük illik/illett rám, mégsem tartom magam autistának, csak simán introvertáltnak. :D

2021. júl. 12. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!