A családomban 2 rokonomnak is ikerje lett, esélyes vagyok én is ikrekre?
Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy ha egy családba többször is előfordul az ikerszülés akkor más családtagnak is esélye lehet. Ez igaz?2013. máj. 23. 19:34
1/9 anonim válasza:
Én úgy tudom anyai ágon öröklődik. Szóval ha mondjuk nagymamádnak is volt ikertestvére, és te a lánya lánya vagy. A másik lányának is ikrei vannak akkor így esélyes.
2/9 anonim válasza:
igen, valószínűleg nagyobb az esélyed rá, mint annak, akinek nincs a családjában ilyen eset, de egyik sem biztosíték semmire.
3/9 A kérdező kommentje:
jaj de jó *-*
2013. máj. 23. 19:36
4/9 anonim válasza:
esélyesebb vagy, mint azok, akiknek a családjűban nincsenek ikrek. de semmire sem garancia :)
5/9 anonim válasza:
Anyai ágon öröklődhet de csak a 2 petéjű iker. Ha egypetéjűek akkor az nem, mert az egy úgymond fejlődési rendellenesség.
6/9 anonim válasza:
Nem biztos.
Nekem anyukámnak is van ikertestvére, a férjem apukájának is van ikertestvére, apám első unokatestvérei között is vannak ikrek és az egyiküknek szintén ikreik vannak. Na, mi ez, ha nem sok iker egy családban? És egyébként egyke fiúnk van, tehát nem lettek ikreink.:)
7/9 anonim válasza:
attól függ. kétpetéjűnél szerintem a genetika minimális, ahhoz két petesejt és két szerencsés sperma kell. viszont az egypetéjű ikreknél az is számít, volt-e a családban, anyai ágon, tehát a te oldaladon.
8/9 anonim válasza:
ANYAI ágon öröklődik a KÉTpetéjű ikrekre a hajlam.
Szóval az apukám/férjem családjában voltak ikrek, azt lényegtelen.
Az egypetéjű ikrek mondhatni "véletlen". Vagyis az nem öröklődik.
9/9 A kérdező kommentje:
anyukám családjából van 2 ikertestvér
2013. máj. 25. 00:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!