Miért ciki a rokonomnak az én babám ruháit elfogadni?
Ne törődj vele.
Majd amikor egy nap 20* öltözteti át a habos-babos ruhákba a gyereket, nem jön ki a kaki, meg ilyenek, átgondolja a dolgokat.
Amúgy szerintem nagy hülyeség a gyerekeket állandó puccba járatni, főleg olyannak, aki meg sem engedheti magának.
A gyereknek meg tuti mindegy, h mit kakil, hány össze...
Még annyit hozzáfűznék, hogy mi vettünk meg nekik a párommal eddig minden pipire dolgot a babának, és köszönet helyett, csak annyit mondtak, hogy legalább azt se nekik kell megvenni........
Mindezek ellenére én továbbra is csak a kicsi babát próbálom figyelembe venni, de a sorozatos megbántások, nagyon rosszul esnek.
Èn az elején mindnekitöl mindent elfogadtam, pedig a férjemmel az összbevételünk majdnem egy nullával volt több mint bárkinek a családból.
Na de aztán ott álltam, hogy alig adtam rá ezekböl a ruhákból a lányomra.
Miért?
Tesóméktol csak lány ruhákat hoztam el (ezen nem sértödött meg a sógornöm, mert fiuba minek öltöztessem), de a kislányát mindig egyszerü általában melegítös cuccban járatta.
Egy másik lánytól is kaptam egy halom kisruhát nyárra, de nem a mi stílusunk volt.
Egy barátnöm volt aki egy halom ruhát adott és szinte mindet hordta a ksilányom, mert telejsen egy stílusunk van.
habár sohasem fintorognék és mindig elfogadom, max pár hónap múlva vissza adom. nekem az unokatesóm adott sok fiu ruhát, azokból max pár felsöt ami tényleg unisex adtam a gyerekre.
Most jön tesó és szerintem sok ruhát nem adok vissza ha kisfiu lesz, mert sok olyan hogy fiura simán ráadnám (barna, kéke, zöld).
Ezzel a hozzáállással ami nekik van,én elfelejteném őket! Gondolom nem is vigyáznának azokra sem amiket ti adnátok kölcsön.
Oldja meg ahogyan akarja,hidd el,majd ő is rájön hogy milyen jó lett volna nem fintorogni a cuccaitokra.
Hagyd őket a fenébe!
Én a másik oldal vagyok:)
Nekem is felajánlották rokonok a gyerekeik kinőtt ruháit. Én elfogadtam, mert nem volt képem nemet mondani, pedig azt kellett volna...soha egy bodyt nem adtam rá a fiamra a kölcsöncuccok közül, mert nem szeretem az ilyen holmikat. Nem tudok vigyázni rájuk, ha használjuk, azért meg nem akarok később újat venni, ha esetleg tönkremenne, hogy vissza tudjam adni.
A másik, hogy olyan egy éves korig fillérekért lehet venni szebbnél szebb ruhákat.
És lehet, hogy neked tetszettek azok a cuccok, de neki nem, ebben nincsen semmi kivetnivaló.
Mondom, én elfogadtam a ruhákat, egy évig foglalták nálam a helyet,aztán kimostam, visszaadtam. Valahogy rájöttek, hogy nem is használtuk őket, óriási családi botrány lett belőle, hogy nekünk derogáltak az ő ruháik, holott ők önzetlenül jószívvel stb...rém kellemetlen volt. Én imádtam vásárolgatni a gyereknek, nem is értettem,miért kellett volna erről lemondanom a kedvükért.
Mellesleg szerintem a kiskád, mérleg ilyesmi tényleg sokkal hasznosabb, mint a ruha.
Szerintem ne foglalkozz vele. már felajánlottad, ha kell neki majd szól. az én családom egész más, a gyerekeim már a 4.-5. generáció ruháit hordják és most fogom az ő ruháikat adni a sógornőmnek, aki nagyon örül. de én kapásból úgy mondtam neki, h van egy csomó ruhánk, ha szeretné szívesen odaadom. nem sértődtem volna meg ha nem. ja és nekem fiaim vannak, neki lánya lesz és így is kéri az összes uniszexet, mivel mi sem tudtuk h milyen neműek lesznek.
Szóval ne erőltesd rá, ha megszületik és nincs elég ruhája majd elkéri.
Egyrészről megértem mert nekem is határozott elképzelésem van miben szeretném látni a gyerekemet. A fiamat is, de a lányomnak úgy örültem hogy végre lány hogy semmi unisex cuccot rá nem adnék. De ez én vagyok.
Rengeteg olyan anyukát ismerek akinek nem számít miben van a gyerek. Nem vagyunk egyformák.
De ha bunkó stílusban fintorog rá meg más nyakán élősködik közben meg (magyarul nem saját pénzén VÁLOGAT) akkor az valóban gáz és kevesebb időt igyekeznék velük tölteni.
Én nem más pénzén vásárolgattam a lányomnak.
Más anyukától is azt vettem meg ami VALÓBAN tetszett, mást nem.
ja és amúgy mi is volt hogy kaptunk barátnőmtől nagy doboz ruhát, de nem akartam megbántani így eltettem dobozostul az egészet és mikor "elvileg" kinőttük visszaadtam. A kölcsön ruhákat meg amúgy se szeretem mert rohadtul kell vigyázni rá nehogy foltos, vagy bármi legyen mivel azt vissza is kell adni.
Én azt gondolom, hogy te nem szívből adnád, hanem szívből rákényszerítenéd. Nagy különbség. Nem segítség, nem önzetlenség, nem jószívűség olyan dolgot adni valakinek, amit nem kér. (Azt meg csak neki van joga eldönteni egyedül, hogy kéri-e, még ha csak színproblémák vannak, akkor is!)
Neki nem az a jó, amiről te gondolod, hogy jó neki, hanem amiről ő is úgy gondolja, hogy jó neki. Tehát ha valóban önzetlenül jót akarsz, akkor azt add, amit kér.
Adni nem kötelező, ha nem akarsz adni, ne adj. Ha viszont akarsz adni, akkor azt add, amit kér. Feltételek nélkül (bezzeg a kárdra feni a fogát...).
Amit te csinálsz, az nem önzetlenség, hanem önzés, akkor is, ha ajándékoznál. Neked is jogod volt azt választani, ami neked tetszett, neki is joga van, akkor is, ha semleges színűek a cuccok. Tartsd ezt tiszteletben. Megsértődhetsz, csak nem érdemes, mert nincs igazad.
Hogy segítesz-e, neked kell eldönteni, jogod van nemet mondani. Ha mégis segíteni akarsz, akkor viszont úgy kell segítened, ahogy ő jónak érzi.
Szia!
Én sem fogadtam el semmit amit kölcsön akartak adni.Nem flancolásból és gonoszságból.Hanem mert azt mondták ,hogy ami foltos lesz természetesen szeretnék ha vennék helyette másikat.Ez nekem nem tetszett hiszen nekik már tuti nem lesz másik babájuk(idősek hozzá)és inkább vettem magamnak.
Vannak például olyanok mint cumisüveg mellszívó ami szerintem jobb ha új.
A babahordót amit adtak nem lehett az autónkba bekötni.
Szerintem ilyenen nem érdemes hosszan távon megbántodni nem hiszem ,hogy rosszat akar.Lehet,hogy csak mindent szeretne maga beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!