Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól kellene darabost...

Mikortól kellene darabost ennie a babának? Mikortól "ciki" pépesíteni mindent?

Figyelt kérdés
9 hónapos fiamnak 6 foga van, ügyesen rág, viszont ha darabosat adok, sokkal kevesebbet eszik. Eszi, de kb. fele annyit, ezért visszaálltam a turmixolásra. Nem kellene? Vagy majd később próbálkozzam?
2012. jan. 4. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy vissza kéne állnod a pépelésre. Igenis erőltesd a rágást, mert gondolom nem élete végéig szeretnél pépeset adni neki.

Amúgy mikortól ciki? Ez sok mindentől függ.

Fiam (5 éves) pépeset evett még 11 hónaposan is, mert nem volt foga még.

Lányom (3 éves) 8 hónaposan már volt foga, így kapott darabosat is szépen sorban.

2012. jan. 4. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Kilenc hónapos a kislányom, van foga, de gyakran öklendezik a darabostól. Szépen harapja, de valahogy a pufitól is képes fulladozni. Fél kiskörömnyi kenyérbelet szoktam neki adogatni, hogy mégis szokja a drágám. Viszont ha a bébiételbe kerül egy kicsit nagyobb krumpli, akkor az előfordul, hogy gondot okoz. A tesóinál ilyen gond nem volt.
2012. jan. 4. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:
A lányom olyan 8 hónaposan kezdett el darabosat enni. Most 10 hónapos, kb. 1 hete muszáj turmixolnom, különben nem eszi meg. De szerintem ez most a foga miatt van így. Ma már megint kicsit darabosabbra hagytam a főzeléket, meg is ette szó nélkül. Próbálgatni kell. Először add darabosan, aztán ha mégsem fogadja el, akkor botmixerrel kb. 10 másodperc átnyomni neki.
2012. jan. 4. 12:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem akarom eröltetni, mert akkor egyrészt felhúzom magam nagyon, hogy nem eszik rendesen (100 gramm tuti nem elég neki), másrészt akkor már dacból, vagy tudom is én miért, a pépeset sem eszi.

Viszont fogzik most is, lehet, hogy az a baja? Lehet, ha kibújt a következő fogacska, menni fog a darabos?

Ő nem öklendezik, ügyesen rág, de mintha a felénél jól lakna, vagy nem is tudom. Este vajas kenyeret szokott enni, egyedül, az ügyesen megy.

A másik, nektek volt olyan darabos kezdetén, hogy a kakiban benne volt konkrétan a kaja darab? Pl. répát mindig látok úgy, ahogy lenyelte, darabosan.

2012. jan. 4. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!