Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ciki a rokonomnak az én...

Miért ciki a rokonomnak az én babám ruháit elfogadni?

Figyelt kérdés
Öt hónapos a fiam, és nagyon egyszerű, nem flancolós ruhái vannak. Vannak új és börzén vásároltak vegyesen. Szinte az utolsó pillanatig nem tudtuk a baba nemét, így inkább uniszex holmik vannak. Az unokahugomnak felajánlottam korábban, hogy amit kinől a fiam, azt nagyon szívesen kölcsön adom neki, de ahogy megtudta, hogy lánya lesz, azóta neki inkább nem kell, meg csak és kizárólag rózsaszín ruhák kellenek. Pedig előtte mindig mondta, hogy mindegy milyenben van a baba. Én szépen ígéretemhez híven kimostam, kivasaltam mindent, hogy válogasson közülük, de az egyszínű és nem figurás cuccokra csak fintorgott. Bezzeg a kiskád, a mérleg és ilyen dolgokra meg feni a fogát. Engem úgy megbántott ezzel, hogy húzta a száját azokra a ruhákra, amiben majd megzabáltuk a mi kisbabánkat. Szívből adtam volna, tényleg segítségként, önzetlenül (pedig kicsit önző típus vagyok) de "játsza az agyát", hogy neki csak ilyen meg olyan márka/szín/stb kell. Amúgy hozzáteszem nincs, és nem is volt állása, meg a férjének sem, szeretnek más nyakán lenni. Ezek uán ti még segítenétek valamit, vagy oldják meg, ahogy tudják? Mi a véleményetek?
2012. jan. 10. 14:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de én sem fogadnám el. Nem azért mert flancolok, hanem mert én döntöm el mibe öltöztetem a gyerekem. Ezt persze lehet kedvesen is közölni, úgy hogy ne bántsak meg mást. Az én lányaim (5 és 2 évesek) még sosem voltak melegítőben. Nekem fontos hogy különleges, szép cuccban legyenek. Nem jelenti hogy habosbabosban járnak játszóra, de nem is snassz melegítőben. Mindíg csinosak, és lányosak. Nincs ebben semmi szerintem. 99%-ban turiból öltözünk, és szerintem a bababoltos ruhák drágák és nem is az én stílusom. Én szeretem ha van rajta valami kis hímzés, egy kis plusz dísz stb. Olyan hogy unisex ruha, szerintem manapság nem is létezik igazán. Nekem sem tetszik a tök sima egyszerű, és nem is fogadnám el azért hogy aztán otthon rakosgassam.
2012. jan. 10. 15:10
 12/19 anonim ***** válasza:

Tesómnak 2 fia és 1 lánya van. Mindegyik bőven idősebb az én lányomnál. Pont most volt itt és hozott egy nagy bőrönd ruhát a lányomnak. :)

Úgy örülök neki!!! Mindig mindent rá is adok. Persze veszek újakat is, de nem sokat. Még csak most lesz 10 hónapos, nincsenek ezek a méretű ruhák agyon hordva, úgyhogy szívesen rá is adom mindet. :)

Megtehetném, hogy újakat veszek, mert viszonylag jól állunk anyagilag, de minek? Amúgy sem vagyok a híve a pénz szórásnak.

Rajtad múlik, hogy mit adsz oda szívesen, viszont erőltetni nem szabad semmit. Mondjuk az tök gáz, ahogy viselkedik a rokonod, de hát ugye nem vagyunk egyformák. Ezek után mondjuk kétszer is meggondolnám, hogy mit ajánlanék fel neki.

2012. jan. 10. 15:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Húha! Hát valamilyen szinten én is a másik oldalon állok. A párom unokatesójáék adtak egy csomó ruhát. Anyósom is erőltette,hogy igenis tessék elfogadni. A bibi annyi,hogy nekik két lányuk van, nekünk meg fiunk.

Hiába mondták,hogy unisexeket válogattak össze, minden második ruha lilás-rózsaszínes volt.

Én vállalom,hogy én otthon sem adok rá rózsaszínt. Van aki igen, van aki nem. Ettől függetlenül megköszöntem szépen, és elraktam. Majd visszaadom később, hogy ne sértődjenek meg.

Aztán odaadták a babakocsijukat is. Ha bunkó dolog,ha nem, nekem nem tetszett. Sem a típusa, sem a színe.

Tudtam milyen szeretnék, félre is tettünk rá, hát megvettük. Na itt már volt sértődés.

Nem tudom én ezzel úgy vagyok, hogy szívesen felajánlom én is a dolgokat, de elfogadom,ha neki más tetszik, mást akarnak.

2012. jan. 10. 15:26
 14/19 anonim ***** válasza:

En is felajánlottam a sogornomnek a ruhákat. Farmer nadrágokat meg pulcsikat, de csak fintorgott meg huzgálta a száját. Lányuk fél évvel idosebb a lányomtol és mondtam, hogy mire nekunk kellesz, az az ovékre ugy is kicsi lesz és majd visszahozza. De nem kellett neki. (Használtan kapta, de vinte uj állapotban és nem kell visszaadnom. Megfogadtam, hogy soha nem kínálok semmit. Ha vettunk is a lányának uj ruhát, alig adta rá, nem használta fel. Volt olyan, amit kibontatlanul hozott vissza nekem, hogy használjuk, amikor megszuletett a lányom mint pl. body, rugi...

Ok szoktak nekunk ruhát hozni, de valamikor már annyira kacat, lyukas az egész, hogy csak párat tudok kozzule kiválogatni. Ja meg kicsit hoznak. Most is kaptunk nyári cuccokat (roviduju, rovidnadrág, szoknyák), ami most jo rá, de ugye nyárra kinovi azt is. Illendoen megkoszonom és ami nem jo vagy nem tudok felhasználni elviszem anyumhoz és o raktározza el.

2012. jan. 10. 15:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Ja,nálunk is ez volt, fiunk született, a sógornőim meg összeszedték az "uniszex" ruhákat a lányaikról...de könyörgöm, hiába fehér, ha húzott az ujja,vagy farmer, de virág van ráhimezve...én itthon sem adtam rá soha.

A sógornőim büszkén mondták, hogy már 4 gyereket kiszolgáltak ezek a ruhák. Hát, lehet hogy én vagyok a sznob, de inkább megveszem a turiban párszáz forintért a szinte újat, minthogy elfogadjam a kölcsön agyonmosottat...

Azóta megszületett a kislányom is, az ő ruhatárát kb fél éves koráig, (van azért nagyobb méret is) nagyjából 6-7 ezer ft-ért vásárolgattam össze, szerintem ez nem akkora nagy kiadás.

Kérdező, ne vedd ezt magadra, csak kikívánkozott.

Amúgy meg tényleg nem erőszak a disznótor, ha nem kell a rokonnak,hát nem kell, más az ízlésetek, de ezen kár megsértődni.

2012. jan. 10. 15:48
 16/19 A kérdező kommentje:

Hát most kaptam hideget, meleget egyaránt. Mi a párommal teljesen a nulláról kezdtük a babaholmik beszerzését és akkor nekünk nagyon jól esett volna, ha kapunk bárkitől valamit. De nem így volt. Az unokahugom viszont a mi ruháinkat szerette volna megkapni, még akkor mikor megtudta, hogy terhes, ezért nem értem őt. Hát a mérleg, kiskád, babafigyelő stb-re meg nekünk is szükségünk van még, nyilván nem tudom még odaadni.

Sajnálom, hogy a Ti véleményetek alapján én vagyok a rossz :-((((( , de ez van. Én hasonló segítségért borzasztó hálás lettem volna. Szomorú lettem. Azért köszönöm, hogy válaszoltatok :-(

2012. jan. 10. 18:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Nev te vagy a rossz, nem ezt írta senki, csak azt hogy a sógornőd sem feltétlenül rossz, mert van egy másik oldala is a dolognak, és ezért kár megharagudni.
2012. jan. 10. 18:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Még annyi hogy a mostani reakciód alapján kicsit könnyen megsértődsz, és hajlamos vagy úgy látni hogy téged értékeltek negatívan, mikor erről szó sincs. Lehet az unokahúgod sem úgy gondolta, csak te reagálod túl egy picit.
2012. jan. 10. 18:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem feleslegesen sértődsz meg. Na meg számomra is úgy tűnik, hogy azért adnád, hogy hálás legyen Neked. Lehet nincs egy ízlésetek és neki nem tetszenek a Ti ruhácskáitok. Például nekem sem kellett volna a sógornőm gyerekeinek a ruhái, mert nincs egy ízlésünk, nem adtam volna rá. De a barátnőm lányának igaz, hogy fia van (nekem lányom lett) elfogadtam a ruhákat, sőt örültem is. Olyan ruhákat válogatott össze, amik unisexek, vagy itthonra valami lányos kiegészítővel rátudom adni. Én is úgy voltam, hogy a lányomnak szerettem volna megvenni a csajos cuccokat, mert olyan édesen lehet őket öltöztetni. Nekem örömet okoz. De nem vettem én sem újakat, hanem túriból van az összes ruhája, de annyira édesek,és potom pénzért, akkor miért adnék rá olyat, ami nem az én ízlésem. Egyébként a legjobban a kádnak, a bébiőrnek, a pihenőszéknek örültem én is.
2012. jan. 11. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!