Mit csináljak, hogy a lányom együttműködő legyen az
orvosnál?
Figyelt kérdés
A lányom most lett 8 éves. Szerdán kezdte mondani nekem, hogy viszket a puncija és csíp ha pisil. Alapból nagyon kényes és sűrűn hatalmas hisztit csinál ha beüti egy kicsit a lábát, szóval nem gondoltam rögtön, hogy akkora baj lenne. Csütörtökön nem rendelt a háziorvos, szóval pénteken vittem el. Itthon végig panaszkodott, de az orvosnál nem engedte, hogy megnézzék a punciját. Üvöltve sírt és nem tudta megvizsgálni az amúgy nagyon kedves doktornő. Végül eljöttünk, mert látatlanba nem írt fel semmit. Értem hogy kínos lehet neki de 3an voltunk csak bent a rendelőben.
Én megértelek. A lányom ugyan ilyen típus. A fogorvosnál 3x voltunk mire hahyta kitisztírani és ideiglenes tömést berakni a lyukas fogába. Katasztrófa volt.
Viszont én sem értem h miért nem kért vizelet vizsgálatot. Miért akarta megnézni. Abból sokminden nem derül ki. Még a nőgyógyász is keetet vesz, pedig ő aztán biztos látott már egyet s mást.
Egyébként ha kivan pirosodva, kend be popsikrémel amihez keversz egy kevés canestent. Ártani nem fog neki.
Esetleg kammilás vízbe ültesd be egy kiscsit
2021. jún. 12. 18:16
12/48 anonim válasza:
Mondjuk azért akarta megnézni, hogy lássa, nem e felületi gyulladás az egész, vagy egy seb????
2021. jún. 12. 18:18
13/48 anonim válasza:
Felületi gyulladást valami okozza, tehát a vizelet vizsgálatból kiderülne. A sebnél mire gondolsz?
Eleséstől, vágástól lesz seb. Azt punci tájékon h szedi össze?
Gondolom egyébként anyuka látta
2021. jún. 12. 18:37
14/48 anonim válasza:
13!
Nos, én ugyan joparszor elmúltam már 8 éves, de nekem pl a biciklizéstől kisebesedik...Rohelyes, de így van.
A felületi gyulladásnak köze nincs a vizeletviszgalathoz.
2021. jún. 12. 18:39
15/48 anonim válasza:
#13 Unokahúgom 2 hete lecsúszott a bringa ülésről rá a vázra. Szegénykémnek lett egy vágás a punciján emiatt, aztán küszködött a pisiléssel is jó pár napig.
2021. jún. 12. 18:41
16/48 anonim válasza:
A viszketés, meg hogy csíp pisilés él, rohadtul nem okozhatja seb. Tipikus húgyúti fertőzés. Elsőnek vizeletvizsgálat, a kis pohárba nyoc évesen egyedül is bele tud pisilni. Második körben, ha ez nem hoz eredményt, gyermeknőgyógyász, akinek nyilván vannak módszerei arra hogy együttműködjön. Persze érdemes felkészíteni, megbeszélni, hogy mi fog történni, de vizeletvizsgálat az esetek nagy százalékában ez elkerülhető.
2021. jún. 12. 18:43
17/48 A kérdező kommentje:
Igen, én megnéztem neki és pirosnak láttam. Ezt mondtam a doktornőnek is és gondolom megakarta nézni hogy mennyire piros, nincs e más elváltozás.
2021. jún. 12. 18:44
18/48 anonim válasza:
*vizeletvizsgálattal
2021. jún. 12. 18:44
19/48 anonim válasza:
A viszketés nem feltétlen hugyúti fertözés, könnyen lehet gomba is, ezért IS kellett volna megnézni az orvosnak.
2021. jún. 12. 18:47
20/48 anonim válasza:
16!
Nekem pl viszketéssel kezdődik a sebesedés. Csípni meg csip a pisi, ugyanis azon a területen épp oda is ér. Felnőttként én tisztában vagyok vele, hogy nem maga a cselekvés fájdalmas, hanem a vizelet csipi a sebet,mde egy 8 eves nem hinném hogy annyira átlátja
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!