Ha menni szeretnétek valahová, mennyire együttműködő a kisgyermeketek öltözésben, indulásban?
1. vagyok. Én még ilyeneket szoktam mondani:
Megyünk a játszótérre olxan jó lesz. Majd lecsúszol a csúszdán? Múltkor is olyan ügyes voltál! Ott lesz ( ..........) is.
Megyünk a boltba. Segítesz bevásárolni? Ha szeretnél fizethetsz is...
Vagy ha végkép nem megy, akkor elintézem annyival, hogy: Figyeljetek, fiúk! Versenyezzünk! Ki öltözik föl a leggyorsabban? Nekünk ez mindig bejön :-). Olyan nagy bennük a versenyszellem. Mondjuk három ilyen kicsi fiú között gondoltam, hogy lesz is :-)
Szerintem te is próbáld ki a kislányoddal, mert így játéknak fogja föl és nem egy kötelező dolognak. Ha pedig játszotok akkor nem unatkozik és nem keres egy érdekesebb dolgot. Mond neki, hogy gyere versenyezzünk! Ne ki öltözik föl előbb anya vagy te?! Nem kell, hogy teljesen föl legyen öltözve csak ammeddig tud, pl nálunk nem tudnak cipőt kötni és kabátot összehúzni, de dolgozunk rajta :-) Hagy hogy nyerjen és így meg lesz a sikerélménye és következőnek is nagyobb kedvel fog nek láttni az öltözésnek :-)
21 hónapos a fiam...és egyáltalán nem közreműködő, sem öltözésnél sem pelenkázásnal. Najó, nééééha néha engedi hogy öltöztessem, de ő nem jön megy hanem egyszerűen elkezd üvölteni.
Pelenkázás az maga a rémálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!