Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha menni szeretnétek valahová,...

Ha menni szeretnétek valahová, mennyire együttműködő a kisgyermeketek öltözésben, indulásban?

Figyelt kérdés
Két éves a lányom, indulnánk ki az udvarra vagy sétálni valamerre (igazából nem időre megyünk), elkezdünk öltözni, de csak félig meddig jutunk, és elmegy dolgára. Lyukat beszélek a hasába, hogy haladjunk. Lehet, hogy nem sok időben, amíg visszajön és folytatjuk, de mindig ugyanez van. Sokat várok el, ha azt szeretném, hogy ha elkezdünk öltözni, akkor rögtön indulhassunk is?
2013. márc. 17. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem az ikrek 21 hónaposak az öccsük 8 hónapos. Van hogy egyedül viszem ki őket az udvarra vagy a szomszéd anyukával és a kisfiával megyünk a játszótérre. Előbb a nagyokra ráadom a kinti pulcsit nadrágot. Utána fölveszik a cipőt és a kabátot. Addig én teljesen fölöltöztettem a kicsit. Utána bekötöm a kicsik cipőjét, összehúzom a kabátjukat, föladom a sapkát és megyünk. Szerintem nekik azért megy ilyen jól, mert muszáj. Nem tudnánk máshogy megoldani. De olyan aranyosak ahogy segítenek egymásnak :-) közben végig beszélek hozzájuk, hogy mit hogyan kell, mert ha hagynám őket csöndben tutti visszamennének játszani :-) Egéz jól megy az öltözködés :-). Nyáron meg még könnyebb egy kis cipő és kész :-)
2013. márc. 17. 11:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Én is folyamatosan beszélek hozzá, amit tud, azt már ő veszi fel és le, ösztönzöm is erre. Csak sokszor vannak érdekesebb dolgok is számára.
2013. márc. 17. 11:13
 3/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Én még ilyeneket szoktam mondani:

Megyünk a játszótérre olxan jó lesz. Majd lecsúszol a csúszdán? Múltkor is olyan ügyes voltál! Ott lesz ( ..........) is.

Megyünk a boltba. Segítesz bevásárolni? Ha szeretnél fizethetsz is...

Vagy ha végkép nem megy, akkor elintézem annyival, hogy: Figyeljetek, fiúk! Versenyezzünk! Ki öltözik föl a leggyorsabban? Nekünk ez mindig bejön :-). Olyan nagy bennük a versenyszellem. Mondjuk három ilyen kicsi fiú között gondoltam, hogy lesz is :-)

Szerintem te is próbáld ki a kislányoddal, mert így játéknak fogja föl és nem egy kötelező dolognak. Ha pedig játszotok akkor nem unatkozik és nem keres egy érdekesebb dolgot. Mond neki, hogy gyere versenyezzünk! Ne ki öltözik föl előbb anya vagy te?! Nem kell, hogy teljesen föl legyen öltözve csak ammeddig tud, pl nálunk nem tudnak cipőt kötni és kabátot összehúzni, de dolgozunk rajta :-) Hagy hogy nyerjen és így meg lesz a sikerélménye és következőnek is nagyobb kedvel fog nek láttni az öltözésnek :-)

2013. márc. 17. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:

21 hónapos a fiam...és egyáltalán nem közreműködő, sem öltözésnél sem pelenkázásnal. Najó, nééééha néha engedi hogy öltöztessem, de ő nem jön megy hanem egyszerűen elkezd üvölteni.

Pelenkázás az maga a rémálom.

2013. márc. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!