Mennyire féltitek a bölcsődei/óvodai balesetektől a kisgyermeketek?
Nemsokára nálunk is aktuális lesz a bölcsőde (láttam, amúgy is sok kérdés van ezzel kapcsolatban) és nekem talán az a legnagyobb félelmem ezzel kapcsolatban, hogy egyszer csak azzal hívnak, hogy vmi baj történt...Többgyerekes Anyukák és akik tapasztaltabbak ebben: mennyire gyakoriak a balesetek? mi volt a legnagyobb, amit átéltetek? Mennyire jogos a félelmem?
Köszi a válaszokat!
Kicsit több, mint egy éve jár a nagyobbik oviba, még szerencsére nem volt baleset:)
De nagyon tartok attól, hogy egyszer megcsörren a telefon, hogy baj van...
Hát, a fiam 3 éves, most kezdtük az ovit (előtte bölcsis volt), és eddig otthon több baleset érte, mint bent.
Egyszer esett el úgy, hogy felrepedt a szája, egyszer meg támaszkodás nélkül az orrán landolt, úgy nézett ki, mint egy bohóc......
De esett úgy orra a csúszdáról, hogy ott voltuk az apja is és én is.
Nálunk pont így volt. Lányom elkezdte az ovit, első nap elérték a tel számot. 2. nap hívtak, hogy ne ijedjek meg (na, már itt megijedtem), de menjek érte, és vigyem a balesetire, mert fejbevágta a hinta, és felszakadt a homlokán a bőr...
Vagy bölcsiben is fogadtak már úgy, hogy ne ijedjek meg, nem olyan vészes, mint aminek látszik, de a gyerek lecsúszott a fa játéklóról, és végighúzta az oldalán a fél arcát... Szegény gyerek, a fele feje vastagon Neogranormonos volt...
Úgy látszik, akkor én vagyok a kivétel.
Épp a múlt héten törte el a kislányom az egyik ujját a bölcsiben úgy, hogy észre sem vették és máig nem tudjuk, mi történhetett.
A nagyobbik lányom szintén a bölcsiben a második héten leesett a lépcsőn és felrepedt a homloka. Sajnos megmaradt a nyoma, mert nem szóltak, csak délután láttam. Jó pár év múlva az iskolában leesett a mászókáról, agyrázkódása lett, kórházban kötöttünk ki:(
Én nem vagyok egy aggódós anyuka, de sajnos, akinek gyereke van, ott benne van a pakliban, hogy valami történik.
Hozzáteszem, ha velem vannak, soha semmi balesetük nem volt, apukával is lett felrepedt, szemöldök és másik agyrázkódás.
Én úgy érezem, hogy bennem vannak antennák és érzem, hogy mikor lesz baj, emiatt meg tudom előzni, de másban nem biztos, hogy meg van ez a képesség, mint ahogy a példa mutatja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!