Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire féltitek a bölcsődei/...

Haramia kérdése:

Mennyire féltitek a bölcsődei/óvodai balesetektől a kisgyermeketek?

Figyelt kérdés

Nemsokára nálunk is aktuális lesz a bölcsőde (láttam, amúgy is sok kérdés van ezzel kapcsolatban) és nekem talán az a legnagyobb félelmem ezzel kapcsolatban, hogy egyszer csak azzal hívnak, hogy vmi baj történt...Többgyerekes Anyukák és akik tapasztaltabbak ebben: mennyire gyakoriak a balesetek? mi volt a legnagyobb, amit átéltetek? Mennyire jogos a félelmem?

Köszi a válaszokat!

2013. jan. 24. 15:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit több, mint egy éve jár a nagyobbik oviba, még szerencsére nem volt baleset:)

De nagyon tartok attól, hogy egyszer megcsörren a telefon, hogy baj van...

2013. jan. 24. 15:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, a fiam 3 éves, most kezdtük az ovit (előtte bölcsis volt), és eddig otthon több baleset érte, mint bent.

Egyszer esett el úgy, hogy felrepedt a szája, egyszer meg támaszkodás nélkül az orrán landolt, úgy nézett ki, mint egy bohóc......

De esett úgy orra a csúszdáról, hogy ott voltuk az apja is és én is.

2013. jan. 24. 15:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nekem is ez a félelmem. eddig még nem történt semmi komoly, 4,5 éves a fiam.
2013. jan. 24. 15:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem paráztam emiatt. A nagyobb gyerek 14 éves, soha nem történt vele baleset, a kicsi 4 éves, és eddig vele sem volt semmi baleset, se az oviban, se a bölcsiben
2013. jan. 24. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont így volt. Lányom elkezdte az ovit, első nap elérték a tel számot. 2. nap hívtak, hogy ne ijedjek meg (na, már itt megijedtem), de menjek érte, és vigyem a balesetire, mert fejbevágta a hinta, és felszakadt a homlokán a bőr...

Vagy bölcsiben is fogadtak már úgy, hogy ne ijedjek meg, nem olyan vészes, mint aminek látszik, de a gyerek lecsúszott a fa játéklóról, és végighúzta az oldalán a fél arcát... Szegény gyerek, a fele feje vastagon Neogranormonos volt...

2013. jan. 24. 16:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy tapasztaltam a környezetemben, hogy kisebb balesetek előfordulnak néha, de nem szoktam sűrűn komoly dolgokról hallani. Sajnos a húgommal történt oviban, hogy leesett a mászókáról és eltört a karja. Önmagában nem is ez volt a legnagyobb gond (persze nagy gond volt, de szerencsétlenül esett, véletlen volt...), hanem hogy az óvónők egy csomó ideig észre sem vették. Egy másik kislány ment szólni nekik, miután a földön sírdogált. Ez pár éve történt.
2013. jan. 24. 16:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Picit másra válaszolok. Én az anyósomtól féltem így a lányomat. Férjem szerint alaptalanul, hisz ő is itt van :-) Mégis alig várom, hogy végre itthon legyenek a sétából. Szerencsére eddig még egyszer sem telefonált, hogy baj lenne. Olyan már volt, hogy kb. 10 perccel az után, hogy kettesben maradtam a lányommal akkorát esett, hogy lejött a bőr az orra hegyén. Pedig ott álltam mellette.
2013. jan. 24. 16:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Anyukám óvónő volt egész életében. Egyszer történt nála meg, hogy valaki eltörte a kezét. Már ott volt a kislány anyukája is, amikor az leesett kettőjük között a hintáról.
2013. jan. 24. 16:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem féltem/félek az ilyenektől. 1 évig volt a lányom bölcsis, most 4. évét tapossa az oviban, eddig 1-szer hívtak ilyen miatt. Összeütközött egy másik kislánnyal biciklivel az aszfalton, és olyan rosszul esett, hogy az állát ütötte be nagyon. Bekékült, meg feldagadt neki, elvittem megröntgeneztetni, de szerencsére nem volt semmi baja. Itthon gyakrabban éri baleset, mint az oviban. :)
2013. jan. 24. 21:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, akkor én vagyok a kivétel.

Épp a múlt héten törte el a kislányom az egyik ujját a bölcsiben úgy, hogy észre sem vették és máig nem tudjuk, mi történhetett.

A nagyobbik lányom szintén a bölcsiben a második héten leesett a lépcsőn és felrepedt a homloka. Sajnos megmaradt a nyoma, mert nem szóltak, csak délután láttam. Jó pár év múlva az iskolában leesett a mászókáról, agyrázkódása lett, kórházban kötöttünk ki:(

Én nem vagyok egy aggódós anyuka, de sajnos, akinek gyereke van, ott benne van a pakliban, hogy valami történik.

Hozzáteszem, ha velem vannak, soha semmi balesetük nem volt, apukával is lett felrepedt, szemöldök és másik agyrázkódás.

Én úgy érezem, hogy bennem vannak antennák és érzem, hogy mikor lesz baj, emiatt meg tudom előzni, de másban nem biztos, hogy meg van ez a képesség, mint ahogy a példa mutatja is.

2013. jan. 24. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!