Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Külföldi anyukák! A kisgyermek...

Külföldi anyukák! A kisgyermeketek hogy szólítja a magyar nagymamát?

Figyelt kérdés
Mert ugye, kb. minden más országban a mama az édesanyát jelöli.
2012. jún. 18. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:

tesómék külföldön élnek, de ők csak magyarul beszélnek gyerekeikhez,a környezetből úgyis ragad rájuk az angol.

Így anya-apa a szülők és mama-papa a nagyszülők.

2012. jún. 18. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Sajna mamának, mert a nagyszülők így hivatják magukat. Szerettem volna nagymamát tanítani neki meg nagypapát, és én lenni a mama, mert ugyan még nem jár suliba, de később ez az elején zavaró lehet neki.
2012. jún. 18. 14:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Én régen nagymamáztam-nagypapáztam, de olyan hivatalos az nekem, és hosszú is. Így a mi kicsink is maradt a mama-papa verziónál. Nekem ezzel nincs bajom, annyira szép szó, az, hogy anya :) És olyan édesen tudja mondani.. :)Nálunk amúgy sem mama az anyuka, hanem majka :D
2012. jún. 18. 14:56
 4/5 anonim ***** válasza:
A szüleim a gyerekek számára nagyi és nagypapa, ettől függetlenül engem sem mamáznak, max néha mami, de általában anya, anyuci vagyok.
2012. jún. 18. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
nalunk ugy van hogy a szulok anya-apa, a nagyszulok mama-tata, ha a magyar felrol, magyar emberekkel beszelunk, ha a masik, akkor a ferjem anyanyelven mondja.
2012. jún. 18. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!