Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 24-26 hónapos kisgyermeketek...

24-26 hónapos kisgyermeketek hol tart a beszédfejlődésben?

Figyelt kérdés
Nekem 26 hós fiam van és nem beszél, még csak szavakat mond, és ismétel kisebb-nagyobb sikerrel... Kicsit szomorú vagyok, de tudom, még nem késett el semmivel...
2012. aug. 24. 10:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

2 éves lányom 1 hónapja kezdte meg a beszédet szavak ismételget néha néha össze is rakja már nem számolom mennyi a tudása mert azt mindig is tudtam a passziv szókincse hatalmas de amit meg élőbe használ ahhoz még csak most kezdett hozzá

lassan de biztosan haladunk hála az égnek

2012. aug. 24. 10:52
 2/16 anonim ***** válasza:
23 hós, de kb 5 szót használ folyamatosan. habár két nyelvü gyerek, de az apanyelvén kb 5 szót használ. na persze ezek rendes szavak. pl vauvau, meg háp háp, vagy nino, ezekeböl is van még 5-t és kétnyelven mondja hogy NEM.
2012. aug. 24. 10:59
 3/16 anonim ***** válasza:
Ugyanott ahol a tiéd :( Kicsit zavar is, hogy körülötte már folyékonyan beszélnek, ő meg épp hogy....:(
2012. aug. 24. 11:02
 4/16 anonim ***** válasza:

26 hós lesz a kislányom hónap elején. Kb. 2 hete kezdte mondani, hogy vau-vau, néni, Nagyi, Apa és itt megállt:-(.

Remélem minél előbb beindul a beszéde.

2012. aug. 24. 12:30
 5/16 anonim ***** válasza:

26hós kislány

Szappan= Fappa :) Mondja még h apa, a bárányra h BÁÁ, meg halandzsázik. Ennyi, kicsit bánt, de úgy látom h sokkan vannak még így :)

2012. aug. 24. 12:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggodni!!!! Innentol mar rohamos lesz a fejlodes!!! 1-2 honap es mar be nem all a szajuk!!! Biztos ok mozgasban fejlettek! Nalunk a kicSi 18 hos de mar kb 15 szot mond, es ismetel sok mindent, viszont mozgasban eleg kis ugyifogyi :) csetliik. Mas gyerekje meg mar latom reg motorozik csuzdazik egyedul! Ki miben fejlettebb....
2012. aug. 24. 13:01
 7/16 anonim ***** válasza:

Ne izgulj. Én írtam ki egy hasonló kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Megnyugtattak a válaszok, mert én is elkeseredtem, és azt hittem én rontottam el valamit..

26 hós lesz a fiam, és csak szavakban beszél, ő is ismételget, ahogy sikerül. Nagy a szókincse, de mondatokat nem alkot. Két kifejezést használ: ez jó, ez - ezért bondtam=ezért mondtam. Most kicsit rákapcsolt. Minden nap elkezd 2-3 új szót használni, szóval epedve várom a mondatokat, és a folyékony beszédet én is.

2012. aug. 24. 13:08
 8/16 anonim ***** válasza:

2010júniusi a fiam, 26hós mult, és sokat dumált már egy éves korától szavakban, 24hós korára már egyszerű mondtokat alkotott, és az utóbbi két hónapban nagyon nagyon sokat fejlődött a beszéde, már elég hosszú mondatokat is tud mondani, bár eléggé tagolva mondja, látszik, hogy gondolkodik, hogy mit is csinál. :) MÉg új neki, hogy ilyen jól beszél.

Szinte mindent el tud mondani már, de nagyon sok főleg hosszú szó, amiket nem tud rendesen kimondani- de mondja attól függetlenül. Az F betűt nem akarja használni- az nála még T, és az L és J betűket sem igazán, de ezt leszámítva lehet vele beszélgeteni, és reagál mindenre.

Ő 2. gyerek, és nagyon sokat tanult a tesótol is- én úgy veszem észre.

Az első gyerekm 2év3hónapos volt- azaz 27hónapos, mikor egyik napról a másikra elkezdett rendesen beszélni. Nagyon sokáig nem mondott r betűt, és fokozatosan lett meg az összes betűje- pl sokáig nagyon pösze volt- de kiscsoport végére teljesen letisztult a beszéde. (itt csak a beszéd tisztaságára gondolok- mert beszélni nagyon szépen, választékosan tudott 27hós korától)

Biztos, hogy már minden ilyen koru gyereknek csak "pár lépés" és nagyon közeli az idő hogy szépen beszéljenek. Ne szomorkodj kérdező és többi anyuka sem!!! Higgyétek el, 1-2hónap vagy lehet csak 1-2hét, és dumálni fognak a gyerekek.

Megkérdezhetem még tőletek, hogy a beszéd mellett hogy álltok a szobatisztasággal?

Mi eléggé sehogy, bár vannak időszakok, mikor napjában mondja a fiam, hogy pisi-kaki, akkor futunk a wc-re, bilire, de ezt csinálja 2napig, utána 5napig nem... szóval vannak már megmozdulások ezügyben, de lényegében sehogyan sem állunk vele. :) Ti?

2012. aug. 24. 14:07
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

2 évesek az ikerfiaim, 2 hónapja szinte semmit nem mondtak. Most meg már mondatokban beszélnek, kicsit tagolva, de szépen, bár a ragozás még nem nagyon megy.

Bilizés, remélem kedves kérdező hogy beleírom az egyik válaszadónak: elméleti síkon nagyon jól megy. :-) Gyakorlatban sehogy. Még nem sikerült soha bilibe produkálni semmit, ha becsurog szólnak. Egyik szívesen ül bilin, másik nem nagyon szereti, de azért ráül néha.

Elméletben így megy: 3 napja az egyik bekakilt ugye, cseréltem a pelusát, odajött a másik, és közölte. "Pepi (így hívja az öccsét), bijibe kejjene kakilni!!!!Oda kéne!!!" Szépen kioktatta a másikat. Na ha így menne, gyakorlatban is ,vagy fele így.....amúgy minden egyes kakis pelusnál elmonják hogy bilibe kéne, saját maguknak is.

2012. aug. 24. 14:20
 10/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok mindenki! Köszi az eddigi válaszokat! Az én fiam szókészlete ennyi: vauvau, néni, bácsi, kaka, nino, (h)inta, paci, boci, cica, kuki, nuni, nem, koko (kakas), bíró (rendes r-betűvel), kaku (kakaó), tudja a nevét mondani és próbál ismételni ahogy sikerül. Bilivel sehogy nem állunk, ezerszer jobban érdekli a felnőtt wc. De oda se akar még csücsülni, csak megfigyel.
2012. aug. 24. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!