Mi a határ a beszédfejlődésben? Hány éves kortól kell szakemberhez vinni?
2éves 6hónapos a fiam. Míg a korosztálya, sőt a nála fél évvel fiatalabb gyerekek már "tisztán érthetően" beszélnek, pl: "Menjük be keresztanyához a boltba" "Gyere anya hintázni, és lökjél" "Szomjas vagyok" "kisfiú, kislány".Stb...
Eddig az én fiam: Anyaaa deje....Be nem Oda oda Hinta Vau-be Kaja Vau-ki Babaaaa Á Á E E (én)
Nem szeret rajzolni, ha mégis rajzol csak úgy érzem játékból húzogtaja a ceruzát oda-vissza, és ütögeti a laphoz... nem kötik le a játékok öt percnél tovább, nincs el egyedül, mesélek neki,vagy szeretnék akkor: "mese nem"
Építőjátékkal nem épít, ha mégis azonnal ledönti. Nem legózik, egyedül a kis autóit teszi egymás mellé sorrendbe. Ha valami nem a megszokott módon megy, vagy más nyitja ki az ajtót már sírógörcsöt kap.
Szerintetek ez normális?
sziasztok
az én fiam is 2,5 éves , mi kb 2 éves korában tartottunk itt akkor nem vártam tovább és elvittem a BHRG alapítványhoz ahol megállípitották, hogy éretlen az idegrendszere , azóta csináljuk a tsmt tornát és a hrg úszást és hihetetlen változáson ment keresztül
napról napra több szót mond, igaz még nem beszél de sok szót mond és "rajzol" szerepjátékkal próbálkozik stb és sokkal kezelhetőbb mint korábban
remélem tudtam segíteni
szerintem mihamarabb kell elkezdeni a szükséges fejlesztéseket. Én azt mondtam 2 éves koráig várok tovább nem
az igen szót használva vagy bólogat ha igennel felelne?
az arcjátékával jól tudja kifejezni az érzéseit?
csak mert amit leírtál nagyon igaz az én fiamra is, és még ezekkel is problémánk van, de ha nálatok nem akkor inkább nem ijesztelek meg, hogy nálunk milyen diagnózis született :)
utolsó elötti vagyok? nekem int ha kérdem a fejével igaz nem mindig
nálatok milyen diagnózis született? nálunk éretlen idegrendszer bár azt írtam , ja és ő sosem rendezgetett még sorba semmit
megint az utolsó vagyok, az én fiam mindent megért nincsenek szokásai tök rugalmas kifejezi magát ha kérdem mit rajzoljunk akkor mondja ha pl. oroszlánt akkor a hangját utánozza mert azt még nem tudja mondani
nagyon barátkoozós gyerek szerintem amúgy érdemes elvinni egy felmérésre ha gond van időben vagytok bőven
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon meglepődtem, hogy másnál is van ilyen problem, hiszen a környezetemben nincs a fiammal hasonló, csak fejlettebb a beszédben.
Bár, meg kell hogy mondjam, hogy mozgás terén viszont ő a fejlettebb kortársainál ahogy elnézegettem. Míg a vele egykorú billegve megy, még nem igazán stabilan, addig ő egyedül mászókázik, ugrál, különböző mutatványokat csinál,rugalmas mint egy kis guminő, sőt a sarkával meg tudja érinteni a hátát... :)
Utána nézek ennek az alapítványnak! Köszönöm a válaszokat még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!