Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 24-26 hónapos kisgyermeketek...

24-26 hónapos kisgyermeketek hol tart a beszédfejlődésben?

Figyelt kérdés
Nekem 26 hós fiam van és nem beszél, még csak szavakat mond, és ismétel kisebb-nagyobb sikerrel... Kicsit szomorú vagyok, de tudom, még nem késett el semmivel...
2012. aug. 24. 10:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaz az én fiam már 28 hónapos múlt, de az utóbbi hónapokban rengeteget fejlődött, most már több tagú mondatokat mondd! Ezt nem büszkélkedésből írtam hanem csak azért, hogy nem kell elkeseredni, majd egyszer csak megered a nyelve... Van olyan gyerkőc aki folyamatosan egyre többet beszél, de van aki ugrásszerűen egyszer csak belekezd és onnantól kezdve nincs megállás! Ne aggódj emiatt egyáltalán!

Kis édes szösszenet a fiamtól:

-beszélt valamit, nem reagáltam rá, erre közölte, hogy "hozzád beszélek!" :D

-meg mondta, hogy menjek és csináljak valamit, gép előtt ültem, mondtam, hogy mindjárt megyek, err: "nem értesz a szóból?" :D

- tegnap meg ültem a fotelban, és persze megint programot szervezett nekem, erre mondja "emeld fel a fenekedet!" :D

Szóval nyugi majd nálatok is lesz nemsokára minden napra egy mondás! :)

2012. aug. 24. 15:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, semmi gond nincs a kisfiaddal, minden gyereknek más a tempója. Egyszer majd csak körmondatokban fog beszélni :) Nálunk az volt (nekünk kislányunk van), hogy 18 hónapos korától folyamatosan dumált, persze eleinte csak mi értettük. 2 évesen ment bölcsibe, és akkor már mondatokban beszélt, de rajta kívül a csoportban még egy kislány volt ilyen szinten, a többiek egyáltalán nem beszéltek. A lényeg, hogy most már mindegyik gyerek szépen beszél, sokkal gyorsabban haladtak a beszédfejlődésben aztán, mint a lányom. Hamar utolérték. Ami segíthet, az a sok-sok mondókázás, éneklés, olvasás - legalábbis nálunk így volt. Minden jót nektek!
2012. aug. 29. 15:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Lányom van,lassan 27 hónapos lesz. Folyamatosan beszél, megállás nélkül,mindent. Mondókázik,már vagy 20-at tud, aminek az elmondásában nem kell neki segítség.

Keresztanyám fia 1 hónappal fiatalabb, tehát annyi idős lehet mint a Te fiad,és a szókészlete is nagyjából ez.

Nem kell aggódnod,be fog indulni a beszélőke hamarosan,nem győzöd majd hallgatni!

2012. aug. 29. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Kétéves fiam többszavas mondatokat mond, de még sok szót ejt selypesen, illetve vannak olyan szavai is, amiket én értek, de másoknak le kell fordítanom, pl. a kecske neki kekkecs, vagy a fogkefe fafafi. :-) Sokkal lassabban halad a beszédtanulása, mint ennyi idősen a lányomnak, de azt mondják, a fiúk később érnek. :-) Azért rengeteget tanult az utóbbi hónapokban, gondolom, ennek az is az oka, hogy négyéves nővérének egész nap be nem áll a szája és ha érvényesülni akar, bizony a kisfiamnak is beszélnie kell. :-))
2012. aug. 29. 15:03
 15/16 anonim ***** válasza:
off: Valaki érdeklődött a szobatisztaságról, lányom 2 hónapja szobatiszta éjjelre és nappalra is.Bilibe és wc-be is egyaránt végzi a dolgát. 2x volt a 2 hónap alatt baleset/az is csak pisi/ és annak is az eleje csurgott be :)
2012. aug. 29. 15:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Bár már az én lányom 2,5 éves, de fél év alatt rengeteget fejlődött, azóta már szobatiszta is lett és igaz, hogy ő már 1,5 éves korától kis locsi-fecsi, de rengeteg szót használ már, igaz a ragozás még nem az igazi.
2012. aug. 29. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!