Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mikor vittétek el először...

Ti mikor vittétek el először a gyerkőcöt fogorvoshoz? Mennyire volt együttműködő?

Figyelt kérdés
Kislányom lassan 2 éves, úgy látom semmi baj a fogaival de a védőnő kérdezte hogy voltunk-e már fogorvosnál, mert hogy ideje lenne.. Csak az a baj, hogy lányomat ismerve, ki van zárva, hogy erőszak nélkül bele negedjen nézni egy vadidegent a szájába.. Ti ezt hogy oldottátok meg?
2014. ápr. 9. 13:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Két és fél éves a lányom. Kizárt, hogy a rendelőbe be tudnám cipelni, és odaültetni a székbe, rávenni, hogy kinyissa a szájacskáját...

Azt sem engedi, hogy a gyerekorvos a tüdejét, szívét meghallgassa, nemhogy egy vadidegen a szájába nézzen!

2014. ápr. 9. 14:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekünk muszáj volt menni 14 hónapos korában, mert egy jó nagy darab letört a fogából sajnos. Nem örült neki, de a fogász lány, aki vizsgálta, azt tanácsolta, hogy félévente menjünk el, hogy szokja a fogászati vizsgálatot. Előtte meséltünk neki sokat, hogy készül kép a fogáról, és kap majd nyuszis-répás matricát, stb. stb. Most készülünk újra menni, csak úgy, ellenőrzésre.

A férjem egyébként orvos, sokszor játszik a kislányunk orvososat, mondja, hogy úgy tesz, mint apa, meggyógyítja a babákat, így ő jobban kezeli ezt, de kb. másfél éves koráig sikított szegény az orvosi rendelőbe is. Most 2 éves, már egészen jól meg lehet vele ezeket beszélni.

2014. ápr. 9. 14:13
 3/10 anonim ***** válasza:

4 évesen vittem el a fiamat, aki szintén nagyon fél az orvosoktól. Igazából én mentem ellenőrzésre, és elvittem őt is, hogy csak üljön ott egy széken, nézze mi történik velem. Aztán a végén mondtam az asszisztensnek, hogy legközelebb majd neki is nézzék meg a fogát, erre megkérdezte, lenne-e kedve most beülni a székbe. Mivel nem így készültünk, ráadásul megigértem neki előtte,hogy vele nem csinálnak semmit, megijedtem, hogy mit fog szólni, de szó nélkül beült a székbe, és hagyta, hogy megnézzék a fogait. Láttam rajta, hogy picit fél, de nem volt gond, utána nagyon büszke volt magára, és én is rá :)

Úgyhogy én javaslom, hogy először csak titeket kísérjen el, hogy lássa mi történik.

2014. ápr. 9. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:
A nagyobbikat majdnem 2 évesen vittem először. A bölcsődei felvételhez kellett gyermekfogorvosi igazolás, így kénytelen voltam. Tudnak ők bánni a kicsikkel, nem lesz gond.
2014. ápr. 9. 14:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kíváncsi leszek mit szól majd hozzá, sajnos a háziorvostól nagyon fél és ha fehér köpenyt lát, elsírja magát.
2014. ápr. 9. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
3 éves, pénteken megyünk először. Ő kérte, hogy menjünk együtt, ha én úgyis megyek. Szerencsére az összes orvossal együtt tud működni, szerintem a fogorvossal sem lesz másképp. A fülészeten is simán hagyja, hogy a torkában, fülében nézelődjenek, a hallásvizsgálatot is szó nélkül viselte. Soha nem sír. Voltunk ősszel allergia vizsgálaton, ott sem volt gond. Picit szipogott, amikor bökdösték, de nem sírt, nem volt semmi gond. Ebből a szempontból nagyon jó természete van. :)
2014. ápr. 9. 16:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Hat,ahogy leirod milyen a kislanyod, igy azt mondanam, hogy sirni fog :( Olyan, mint az en lanyom. A varoban a legjobb kislany, olyan kis edes, meg jokislany. Meglatja a dokit, es vege a vilagnak. Mi 1 evesen voltunk fogorvosnal. Itt ez a rendszer. Volt 2 db foga :D Hat beszelgetett a doki velunk, hogy miket adunk neki enni, hogy kell a fogakat apolni stb. Mar itt uvoltott a lanyom, pedig meg hozza nam is szoltunk :D Aztan persze volt egy kis vizsgalat, lefogva. Mi evente fogunk menni, hogy szokja....mondjuk nem tudom mit szokik rajta, csak uvolteni fog. Ha tobbet megert majd, jatszom vele itthon orvosost/fogdokisat. Meg egyenlore ugysem erti.

Ja meg annyit, hogy itt a fogorovos olyan, hogy 1-3 eves korig viszik ide a babakat. Szoval tudja, hogy milyenek a kicsik. Nem fog beszolni, mint anno anyamnak, hogy kinyitja a gyerek a szajat, vagy visszajonnek akkor, amikor majd ki is nyitja". Kicsit le kell lehet fogni, de hamar vegignezi a fogakat, nem fog idozni, mint egy felnottnel tenne ;)

Sok sikert!

2014. ápr. 9. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:

3,5éves státiszvizsgálaton(külföld)a sulyát nem tudták megmérni ugy orditott és vagdalozott,na ekkor mondta a doki hogy át kellene menni a fogászhoz szürésre met kötelezö,azthittem az összes hajam egyből kihullik.

Elmentünk és láss csodát a lányunk beleült a székbe kitátotta a száját és a dokinő meg tudta vizsgálni,ha valaki mesélte volna és nem a saját szememmel látom el sem hiszem.Szimpatikus volt neki a dokinő és nagyon szépen beszélt vele.Azt mondta hogy a kezében van egy barbi tükör,az a tükrös izé,lányom kezébe adta hogy nézze meg benne magát,majd megkérdezte hogy megszámolhatja-e a fogait.nagyon rendes volt.

2014. ápr. 10. 08:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok :) Háááát nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogunk ezzel megbírkozni :)
2014. ápr. 10. 22:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Sok sikert,azt tudom hogy eröltetni nem szabad.Nekünk a fogorvos mondta a lányomnak hogy apa ölébe beleülsz a székbe és azt mondta egyedül,azelőtt csak tv-ben látott fogorvosi rendelőt.ha van lehetőség rá hagyd hogy ő döntsön,hátha ugy jobb lesz.Utolsó előtti voltam.
2014. ápr. 11. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!