Mikor viszitek először fogorvoshoz kisgyereketeket?
Még nem volt két éves, mikor elvittük magunkkal. Először apának a szájába nézett bele, aztán az enyémbe, majd a fiamat is oda ültettük. Nagyon kedves fiatal doktornő, mindig hozzá járunk és 5 nap van az ő lánya és a fiam között. Lifteztek a székkel, beszélgetett vele, de a fiam a száját nem volt hajlandó kinyitni. Ennyi volt.
Majd ha megint megyünk tavasszal, megint visszük, bár én félek attól, hogy mi van, ha tényleg nem nyitja ki a száját? Amíg nincs gond, ok, de ha már gond van? A doktornéninél csak most nyitotta ki először hogy ááá, eddig mindig lapát kellett hozzá. Remélem 3 évesen azért már "több esze" lesz :o))
1 évesen. Nálunk az 1 éves státuszon javasolja a védőnő.
Egy pillanatra kinyitotta a száját, pont elég idő volt, hogy a tükörrel körbesvenkelje a doktornő. (Neki ekkor már 12 foga kinn volt és 4 bújt.) Aztán tavasszal volt velem, így az éves szűrést megcsinálta neki a doktornő. Áprilisban kell majd mennünk.
És azért is találtam hasznosnak, mert bizonytalan voltam fogkefét és fogkrémet illetően, és ő azt mondta, hogy 2 éves korig mindenképpen mentes fogkrémmel, utána 1 évig váltogatva.
2 éves korában vittem a fiamat. Nálunk csak úgy kezdhet bölcsit egy gyerek, ha van fogászati igazolás.
Nagyon ügyes volt, az ölemben ült, nézte a doktornéni kislámpáját, meg a tükröt, majd szépen kinyitotta a száját, megnézte és ennyi. Még a kezét vagy a fejét se kellett fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!