Viszitek náthásan bölcsibe kisgyereketeket?
mondjuk nekem nem volt bölcsis egyik sem
de oviba se vittem ha beteg volt utáltam is h más gyerek beleköhög a gyerekem arcába és megint lehetünk otthon betegácsiban :-(
az óvónők is folyton ezért harcoltak h ha beteg legyen otthon mert ott nem gyógyul csak betegebb lesz
Egy sima nátha minden láz vagy köhögés nélkül is eltarthat akár 3 hétig is, szerintem ily esetben tök fölösleges otthon lenni egész végig. Lázas, hurutosan köhögő, erősen taknyos vagy rossz közérzetű gyereket nem vinnék közösségbe, De amúgy se engedné az orvos.
A keresztfiam állandóan köhög, ősztől tavaszig. Ilyen erővel nem is járt volna oviba.
Viszem náthásan. Ha köhög, akkor is. A határ nálam a hőemelkedés, természetesen a legkisebb hőemelkedésre itthon marad.
A lányom egy hónapban egy-két hetet tuti végigköhög, egy-egy köhögős időszakban egy-két napig az orra is folyik, és egy-két napig kifejezetten csúnya és ijesztő a köhögése, de sosincs láza, sem semmi más baja. A doki, mikor hallgatja, asztmatikusnak mondja a köhögését, és mikor kérdem, hogy miért jön elő ilyen gyakran, azt feleli, hajlama van rá, és köptető helyett asztmásoknak való hörgőtágító pipát írt fel. Aki nem tudja mindezt, az csak azt látja hogy ez a gyerek krákog a gyerekek közt, felháborító. De ha a köhögés indok lenne, hogy itthon maradjon, ősztől tavaszig csak egy-két hónapot járna közösségbe, azt is részletekben.
Eddig egyszer fordult elő, hogy hőemelkedése volt, és akkor valóban beteg is volt, mandulagyulladás, és nem is vittem két hétig. Engem kifejezetten idegesítene, ha egy kis köhögéssel, vagy taknyolással hazaküldenének minket. Itthon voltam vele több mint két évet, és bizton mondhatom: nem gyógyul itthon se gyorsabban, mivel nem beteg igazán, csak köhög.
De más gyerekeket is visznek taknyosan a bölcsibe, engem nem zavar, nem hiszem hogy egy kis taknyosság betegség lenne, még sosem lett baja a lányomnak sem tőlük, fél év alatt egyszer volt hőemelkedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!