Milyen okai lehetnek annak ha egy gyerek nem együttmükődő, illetve honnan tudhatom, hogy ez csak a dackorszak része, vagy másról van szó?
19 hónapos és az élet számos területén megfigyelhető,hogy nem együttműködö:pl.el akartunk kezdeni tornára járni.A többi gyerek csinálja a feladatokat,az én gyerekem talál magának érdekesebbet,pl.labda,és nem érdekli,amit csinálni kéne.Ha odaviszem,és mutatom neki,mit kéne csinálni,akkor se akarja megcsinálni.
Vagy pl.ha elmegyünk valahova,nem jön velünk,talál magának valami érdekes dolgot(lépcső pl)és akkor lépcsőzni kell vele.Ha elvisszük onnan,hiszti van.
Bevásárláskor kitalálja,hogy ő nem ül a kosárban tovább,és akkor cipelni kell.
És még számos példát tudnék mondani.
Szóval mindig a saját feje után megy,egyáltalán nem érdekli,amit magyarázunk neki.Ott a tornán azt vettem észre hogy a többi gyerek többé kevésbe megcsinálja azokat a feladatokat,amiket kéne,és engedni hogy a gyógypedagógus megfogja őket.Az én fiam nem engedi.Szóval szerintetek ez dackorszak vagy más?
Szerintem ez normális. Nem az érdekli és akkor, amikor és ami szerintetek kellene hogy érdekelje, lekösse. Gondolj bele: a lépcsőzés is mozgás neki és a labdázás is fejleszti. Természetes érdeklődése van, te pedig nem robotot nevelsz. Mi ezzel a baj?
Szerintem nem dackorszak. 19 hónaposan én nem vinném olyan tornára, amin "tornáznia kell". Csinálja a gyakorlatokat, ha akarja.
Nem aggódnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!