Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem barátkozik a kislányom?

Miért nem barátkozik a kislányom?

Figyelt kérdés
6 éves, okos, idén kezdte a sulit, megy neki minden. Itthon is segítőkész, cserfes, sokat beszélünk, teljesen normális kislány. Közösségben viszont sosem megy oda másik gyerekekhez, nem barátkozik, elvonul, egymaga játszik. Oviban 1 szem barátnője volt, de a többiekkel szintén elutasító volt. A tanítónő elküldte iskolapszichológushoz, mert ráfogták, hogy ez egy autista jel. Szerencsére semmi baja úgytűnik. Viszont akkor miért viselkedik így? Idősebbekkel, felnőttekkel jókat játszik, de a saját korosztályával vagy nem akar, vagy fél barátkozni.
2021. jan. 26. 16:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
97%

Én is ilyen voltam és vagyok mindmáig.

Általános iskolában nem volt barátom, középsuliban is csak egy, meg egyetemen is egy.

5 éve külföldön élek, vannak ismerőseim, de ennyi, azok sem olyan közeli kapcsolatok.

A kislányod majd barátkozik, ha akar, ne erőltesd.

2021. jan. 26. 19:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"Antiszoc. Van ilyen."

Nem antiszoc, hanem aszociális. Óriási különbség. Az antiszociális: pl a pszichopata, bűnöző. Az aszociális pedig lényegében az, ha valaki nem társaságkedvelő.

Ezen felül inkább introvertált (befelé forduló) alkat.

Semmi gond evvel. Van, aki kifele fordulóbb, van, aki befele fordulóbb. Ez alkati jellemző, önmagában neutrális, semleges jellegű.

2021. jan. 28. 23:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!