Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem barátkozik a kislányom?

Miért nem barátkozik a kislányom?

Figyelt kérdés
6 éves, okos, idén kezdte a sulit, megy neki minden. Itthon is segítőkész, cserfes, sokat beszélünk, teljesen normális kislány. Közösségben viszont sosem megy oda másik gyerekekhez, nem barátkozik, elvonul, egymaga játszik. Oviban 1 szem barátnője volt, de a többiekkel szintén elutasító volt. A tanítónő elküldte iskolapszichológushoz, mert ráfogták, hogy ez egy autista jel. Szerencsére semmi baja úgytűnik. Viszont akkor miért viselkedik így? Idősebbekkel, felnőttekkel jókat játszik, de a saját korosztályával vagy nem akar, vagy fél barátkozni.
2021. jan. 26. 16:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Nem lehet, hogy túl okos a többihez képest? Vagy más okból zavarják őt?
2021. jan. 26. 16:37
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Antiszoc. Van ilyen.
2021. jan. 26. 16:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam. Mindig csak egyetlen barátom vagy barátnőm volt. Most is csak egy van, felnőtt fejjel is. Egyszerűen nincs igényem többre. Szerintem ha nem tűnik zaklatottnak vagy bármi, akkor ne aggódj. Vannak introvertált emberek.
2021. jan. 26. 16:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nem lehet amúgy,hogy már most kijön az introvertáltsága? Nem értek hozzá,csak magamból kiindulva,én sem kezdeményeztem,mert sokat játszottam egyedül és most 18 évesen szintén személyesen nem vagyok egy kezdeményező típus.
2021. jan. 26. 16:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Én is introvertált vagyok, sokat szeretek egyedül lenni, de van 2-3 barátom, néha szükségem van a társaságukra. Ő viszont egy korabelivel sem barátkozik, nem is próbálkozik. Mintha nem is vágyna rá. De kapcsolatok nélkül nehéz az életben! Nem lehet barátok nélkül lenni.
2021. jan. 26. 16:45
 6/12 A kérdező kommentje:
Az antiszociális egy személyiségzavar. Nem hinném, hogy személyiségzavara lenne.
2021. jan. 26. 16:47
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

Dehogynem lehet barátok nélkül. Nekem egy sincs, csak a férjem a barátom (is). Semmi nem hiányzik.

Nekem az már nem is antiszoc akinek 2-3 is van. Az már nekem tömeg.

2021. jan. 26. 17:06
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Erre lehet jó, ha együtt tudna járni másokkal különórára, játszótérre.
2021. jan. 26. 17:15
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Esetleg valami sportot ha elkezdene szerintem az sem lenne rossz,mert bekerülne egy társaságba (csapatsportnál biztosan) és ott muszáj lenne ugymond velük lennie,kicsit más közegben lenne,és hozzájuk szokna,elszórakoznának,és látná ennek is a pozitív oldalát.
2021. jan. 26. 17:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Amíg nem volt ez a szemét vírus, jártunk játszótérre, de ott is ugyanez volt ahelyzet. Magának elszórakozott.
2021. jan. 26. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!