Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzásba vittem az ajándékokat?

Túlzásba vittem az ajándékokat?

Figyelt kérdés

Ezt kapja 6 évesem.. Mindenki leadta nekem a karácsonyra szánt pénzt, hogy hasznos dolgot vegyek, tehát nem csak a saját ajándékaim vannak benne.

xbox(nemúj), 2 kontroller, RGHs

kinect

Ezekhez játékok

9 fajta társasjáték, drágák, fejlesztőek

hátizsák

varázspálca

plüss

apró cuccok, mint új ceruzák, golyólabirintus stb kb 5 darab

új bringa(nem annyira drága)

fürdőruha

bumeráng

playmobil

Összesen kb 200 ezer forint értékben, de nagyrészük kellett, vagy így is úgyis megvettem volna fél éven belül.

2020. dec. 20. 10:00
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
85%

Inkébb kapjon csak úgy, ennek így semmi értelme nincsen, hogy karácsonykor levágtok elé 3 szatyor kacatot.

Az igazat megvallva a 9 db társasnál azt hittem, hogy troll vagy, senki nem vesz 9 társast, és nem az ára miatt, de nálatok egyáltalán nincs meg az ajándékozás öröme, vagy az ajándék megbecsülése. Semmiképpen nem nevelném erre a gyerekem.

2020. dec. 20. 13:30
 42/53 anonim ***** válasza:
88%
Ú, kezdem "sajnálni" az 5 évesemet. Ilyeneket még évekig nem fog (vagy soha). Most vagy én nem tudom az életkorilag (fejlesztőpedagógiailag) javasolt játékokat, vagy a kérdező.
2020. dec. 20. 18:08
 43/53 anonim ***** válasza:
85%
Iskolára készüléshez nem kell ennyi társasjáték. Olvassatok könyvet, finommotorikához jó a sütisütés, gyurma, rajz, gyöngyfűzés, kirakó. Mi csináltunk saját társast egy kedvenc meséből, rajzoltunk memóriát, fekete pétert, agyagozunk, na meg fociban vagy bújócskában vagy bármilyen szerepjátékban is lehet követni a szabályokat. Csak azért írom, ne valami marketinges által gerjesztett bűntudat miatt vásárolj be, nem lesz se zseni tőle, se nem fog lemaradni, ha kimarad valamelyik.
2020. dec. 20. 18:24
 44/53 anonim ***** válasza:
88%

Az árára nem fogok semmit mondani, mindenki máshogy keres. De egyszerűen nem fogja tudni kiélvezni az összeset, és túl lesz stimulálva. Bringát, fürdőruhát, bumerángot minek kap karácsonyra? Hónapokig nem fogja tudni használni, ezek nyári játékok. Nem értem ezt a sietséget hogy húsvétra már “kell” tudnia biciklizni. Miért kell, mi lesz ha nem tud?

Kilenc társasjátékot (plusz az xbox játékokat) egyszerre bevezetni marhaság. Főleg ha mind bonyolultabb, gondolkodós játék, össze fogja zavarni a sok szabály. Mire az egyiket megértené és lenne benne olyan jó hogy tud nyerni, célzottan játszani, már veszitek is elő a következőt.

Használati tárgyat (hátizsákot, fürdőruhát) eleve nem vennék ennyi idős gyereknek, oké hogy én felnőttként turmixgépet és zoknit kérek karácsonyra de egy hat éves játékokat akar, ennyi idősen ne legyen már a szükséges ruhadarab karácsonyi ajándék.

2020. dec. 20. 18:33
 45/53 anonim ***** válasza:
78%

A kérdés nyilván mese, és a kérdezőnek fogalma sincs a gyerekekről és a gyerekes létről.

6 éves eddig nem biciklizett?

Kislánynak xbox és bumeráng?

Fejlesztő játéknak nevezni 6 éves gyerekeknek való társasokat egy kicsit furán hangzik, a babák és kisgyerekek cuccait nevezik így.

De játsszunk el azzal hogy igaz a kérdés.

Mi a célja a provokáción kívül?

Eddigi 6 éve alatt nem kapott ennyi mindent alkalmakra? Ha igen minek a kérdés? Ha nem akkor most miért kapna ennyi mindent?

Ha van pénze valakinek, ha nincs, nyilván tudja magától is hogy ez túlzás, de ha meg is veszi nem kéri senki jóváhagyását, illetve nem vágyik álnaivan mások irigykedésére.

Onnan is látszik hogy kamu hogy azt írod egész évben nem kap semmit. Ha ez így lenne nagyon sajnálnám csórit.

Tudod a jómódúaknak mi a legnagyobb problémájuk karácsonykor meg szülinapon? Hogy mi a szöszt vegyen mert a gyereknek mindene megvan!

Mert nem kell soha nemet mondani ha a gyerek szeretne egy könyvet, puzzlet, legót, a ruhákat akkor vesszük meg amikor szükség van rá, biciklit akkor kap ha kinövi, nyári játékokat, Nerf vízipisztolyt, focikaput, kosárpalánkot tavasszal kap és nem nyár végén a szülinapjára.

A 9 társassal toltad túl, anélkül talán hihető lett volna. Talán.

2020. dec. 20. 19:30
 46/53 anonim ***** válasza:
77%
Az ugye megvan, hogy a gyerekeknél az ajándék úgy hat, mint a drog. A legközelebbi alkalommal mindig több kell, mindig jobb kell, mindig nagyobb kell. 16 évesen mit veszel neki, egy országot?
2020. dec. 20. 23:23
 47/53 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne lehetne kislánynak xboxot venni...? (45-nem azól)
2020. dec. 21. 04:09
 48/53 anonim ***** válasza:
46%

Az xbox csak egy a sok baromság közül, önmagában nem lenne olyan feltűnő, ha minden más szintén nem ilyen agyament dolog lenne amit a kérdező ír.

6 éves az állítólagos gyerek de úgy ír róla mintha valami totyogó lenne.

Meg kell tavaszra tanulnia tekerni, mint ahogy egy másfél évest raknak bele az első biciklijébe, abba a tologatós háromkerekűbe, hogy tanulja meg a tekerést.

Mozgását kell fejleszteni és meg kell tanulnia a szabálykövetést. (Mint a bölcsiseknek vagy kisovisoknak.)

Ezeket a 32-ben írta.

Varázspálca 😂😂

Komolyan 6 éves gyerekről beszélünk?

Biciklizni nem tud de eddig nem számított, most el kell kezdenie mert Húsvétig meg kell tanulnia mert a következő ajándék akkor már hoverboard lesz, azon kell produkálnia magát.

Tudom hogy az első oldalon még azt írta hogy kicsi a régi biciklije, de később meg már azt hogy meg kell tanulnia tekernie Húsvétig, ez nem kicsit ellentmondásos.

Nem hinném hogy a meseírónak lenne gyereke.

2020. dec. 21. 08:45
 49/53 anonim ***** válasza:
96%

48, én sajnálom az a gyereket (a tiéd olyan?), akinek a varázspálca 6 évesen már ciki...

Egyébként "meg kell tanulnia tekerni": akinek van ekkora gyereke, annak elég egyértelmű, hogy arra gondolt hogy pótkerék nélkül. Ha a korábbi biciklije túl alacsony, azon nehéz. Ha azon veszik le a pótkereket se tanul meg.

Az xbox-ot elég nagy baromságnak tartom ennyi idősen, de a társasjáték valóban arra tanít, amit írt.

És ha tudnád hogy milyen követelményeket támaszt az iskola, nem lepődnél meg, hogy az utolsó ovis évre mennyi fejlesztést próbálnak bezsúfolni.

2020. dec. 21. 08:59
 50/53 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt írta hogy le kell venni a pótkereket (de amúgy ez is fura lenne 6 évesen...) hanem hogy meg kell tanulnia tekerni.

Nekem 8 éves fiam van, neki valóban nincs varázspálcája, de húgaim voltak, és sok rokon és barát kislány, képben vagyok mit szoktak kérni a különböző korú kislányok.

2020. dec. 21. 09:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!