Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzásba vittem az ajándékokat?

Túlzásba vittem az ajándékokat?

Figyelt kérdés

Ezt kapja 6 évesem.. Mindenki leadta nekem a karácsonyra szánt pénzt, hogy hasznos dolgot vegyek, tehát nem csak a saját ajándékaim vannak benne.

xbox(nemúj), 2 kontroller, RGHs

kinect

Ezekhez játékok

9 fajta társasjáték, drágák, fejlesztőek

hátizsák

varázspálca

plüss

apró cuccok, mint új ceruzák, golyólabirintus stb kb 5 darab

új bringa(nem annyira drága)

fürdőruha

bumeráng

playmobil

Összesen kb 200 ezer forint értékben, de nagyrészük kellett, vagy így is úgyis megvettem volna fél éven belül.

2020. dec. 20. 10:00
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
78%
Túlzásba vitted, jövőre is legalább ennyi ajándék lesz az elvárása, ha nem több. Arról nem is beszélve, hogy ennyi mindennek nem fog örülni. Adjatok oda neki most néhány ajándékot, a többit tedd félre szülinapra, névnapra, húsvétra, stb.
2020. dec. 20. 10:26
 22/53 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is 6 évesek a fiaim, kinőtték a bringájukat, volt is tervben karácsonyra, de végül áttettük tavaszra, úgysem tudnák kihasználni most télen, majd a nyúl hozza (megvennénk egyébként is, de ekkora ajándékot mindig betudunk valami alkalomra).

Nem az árával van szerintem a probléma, de ahogy írták, a bőség zavara lesz, 9 társas, mikor jut oda hogy a 9.-et is felavassa? Xbox-ot én nem adok még a hatéveseimnek, se pc se tablet, de ez az én kattanásom.

Mi a három gyerekünknek kb 100.000,- Ft értékben vettünk ajándékot (nagy playmobil, 2 nagy közös és 1-1 kicsi társas, könyvek, rajzoláshoz cuccok, edzőruha, pár egyéb apróság) a nagyszülők mindkét oldalról 50-50 ezer kb, szóval mi a három gyerekre költünk 200e körül ha ez volt a kérdés.

2020. dec. 20. 10:31
 23/53 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem nem vészes. Pláne, hogy több embertől van. Mi már bőven túl vagyunk a 200ezren és meg a héten veszünk meg csomó mindent.

Uj ágy 130ezer

Hifi torony 137ezer

Cintányér 32ezer

Egyedi mintás cuccok( polók, pulcsi, tornazsák, hátizsak) 50ezer

Kisebb játekok 15ezer

Amit még biztos veszünk:

Switch játékok 3-4fele darabja15-20ezer között

Valami legot

2020. dec. 20. 10:32
 24/53 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon sok, de a te dolgod. Mondjuk remélhetőleg az elkövetkező karácsonyokra is így sikerül majd adni, különben a gyerek nem kicsit lesz csalódott.
2020. dec. 20. 10:38
 25/53 anonim ***** válasza:
82%
Ne szoktasd hozzá a gyereket nagy elvárásokhoz
2020. dec. 20. 10:40
 26/53 anonim ***** válasza:
83%
Nem a pénz a sok, hanem a mennyiség...
2020. dec. 20. 10:53
 27/53 anonim ***** válasza:
92%

Én sem a pénzt tartom soknak (nem kívánok más pénztárcájában kotorászni), hanem a mennyiséget. Bőség zavara lesz. 2-3, max 4 féle játék (családonként egy) bőven elég lenne, hogy azokat kitudja igazán élvezni. Ennyiféle játék sajnos kacattá válik, a nyakamat rá, hogy még nyáron is lesz olyan társas, amit ki sem bontottatok.

Ezeket eltenném. Most kaphat egyet, aztán ha egy unalmas hétvége elébe néztek, akkor meg lehet lepni a gyereket random egy társassal. A bicaj tényleg tök jó húsvétra is, stb.

Szóval nekem alapból az elgondolás fura, nem az összeg, amit ráköltöttél, mert ez legyen mindenki egyedi belátása...

2020. dec. 20. 11:22
 28/53 anonim ***** válasza:
10%
Tökéletes szerintem. Nem igaz, hogy nem tudja kiélvezni, én is mindig egy fél szobányi ajándékot kaptam gyerekkoromban, mindnek örültem és mind használtam/játszottam vele. Most a gyerekünknél ugyanez van és ő is mindegy egyes darabtól el van varázsolva - nem csak pár percig, használja őket a mindennapokban. Mi is kb. ennyi ajándékot vettünk.
2020. dec. 20. 11:23
 29/53 anonim ***** válasza:
87%

Minek a 6 évesnek xbox? Én már egy őskövület vagyok de mi ennyi idősen barbit, téli ruhát és színezőt kaptunk. Jó módban nőttem fel, de ez kb 4 évi ajándékom volt szülinappal mindennel együtt.

Szerintem rengeteg, de ha megtehetitek akkor miért is ne? Mondjuk jövőre nagy csalódás lesz neki ha nem kap ennyit.

2020. dec. 20. 11:29
 30/53 anonim ***** válasza:
89%

Ha ez a reális, és így kéne teljesíteni, akkor lehet, megyek eret vágni.

3 gyerek van, gyerekenként úgy 15-20ezer, amiből mi vásároltunk.

A többi a nagyszülőktől szintén ekörül....

2020. dec. 20. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!