Ki viszi 24-én az ajándékokat? Télapó, Jézuska, Angyalok?
Nem vagyunk vallásos család, így a Télapóban maradtunk a férjemmel.
Eddig így jól működött, most az ovi miatt már nem érti a gyerekem, mert mindenki mást mond.
Jézuska - tudja, hogy dec. 24-én született és ő a kisbaba a jászolban. Viszont a most hány éves kérdésnél megakadtam, mert 2020 éves valaki miért Jézuska? Ráadásul azt vettem észre, hogy a kicsinyítő képzős becézés már divatjamúlt és ritkán hallani.
Télapó - mesékben, filmekben is így van, szóval adta magát a sztori. 24-én közös karácsonyi vacsi és reggel ajándék bontás. Így 25-én sok idő matad az új játékokra és az ebéd is megoldva 24-ről.
Angyalkák - felmerült, hogy ha nem Télapó, akkor inkább angyalok hozzák.
Nálatok hogy van? És ha felmerül a kérdés, hogy Xy miért mást mondott mit reagáltok?
Az adventi kalendáriumot, az angyalok.
6.an a Mikulás hagy csomagot.
24.en a Jézuska hozza az ajándékot.
Az én gyermekkoromban is így volt. Én ezt viszem végig a gyerekeimnél.
Mi magyarok vagyunk. Mi a Jézuskás sztorin nőttünk fel, de valahogy nem érezzük úgy, hogy a gyerekeinknek is így kéne.
Viszont az oviban így mondják nekik.
#4 és nem kérdezi ki az a Jézuska? Gyerekként engem sem érdekelt, viszont az enyém nem érti, hogy ha baba akkor hogyan hoz ajándékot. Ha meg már felnőtt miért Jézuska és miért hoz ajándékot.
Kicsit megakadtam, hogy ezekre mit kéne válaszolnom.
4-es vagyok. Jó kérdés. Nekem meg csak 2 éves a fiam,nem fog kérdezni.
Ha meg nagyobb lesz és érdekli, akkor kitalálok valamit. Talán olyasmit, hogy a Jézuska különleges, o így is tud ajándékot hozni,vagy ehhez hasonlót.
Mi meg vallásosak vagyunk és pont azért nem Jézus hozza az ajándékot. Nagyon primitív dolog a kereszténységgel párhuzamba hozni, mert ezt a világi, anyagias dolgot, Jézus nevével összevonni, nem igazán keresztény dolog. Más a születéanapját ünnepelni, megemlékezni róla, és más ajándékot felhalmozni a nevében.
Mi elmondtuk, hogy sokan úgy gondolják, hogy Jézus hozza az ajándékot a fa alá. Szerintünk nem. (Természetesen az, hogy kapunk ajándékot ahhoz Jézusnak alapjaiban van köze, de ez nemcsak az anyagi dolgokra értendő, általában sem.) Nálunk angyalok van. Rugalmasak a gyerekek nem rugóznak rajta ha más gyerek mást mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!