Ha a tv-ben a Télapó hozza az ajándékokat karácsonykor, akkor mi mért mondjuk azt a gyerekeinknek, hogy itt a Jézuska?
Szerintem is tök fura, hogy egy szigorúan a valláshoz kötött személy hoz ajándékot. Nagyon ellentmondásos a mai értelemben, hiszen ma már szinte csak az anyagiakról szól a karácsony, viszont egy olyan személyt ünneplünk, akire pont nem jellemző az anyagiasság...
Jó nagy idióta volt, aki ezt kitalálta!
Nekem is szimpatikusabb a Mikulás, de akkor mi lenne a dec. 6-ával?
Szegény gyerekeimet nem akarom összezavarni, így kénytelen-kelletlen jézuskázok miattuk, remélem nem érzik rajtam az ellenérzést :)
Milyen hülyeség már, hogy kicsinyítő jelzővel illetünk egy, szinte az egész világon a legjobban tisztelt és megbecsült ikonikus személyt!
Nem vagyok vallásos, de szerintem ez nagyon gáz!
A másik, meg az angyalkahozzaakarácsonyfát sztori. Miért kell? Miért nem lehet a gyerekkel együtt díszíteni? Nekik hatalmas élmény és legalább addig is együtt lenne a család. De nem, egyesek szerint az jobb, ha a gyerek ki van zárva és csak a végeredményben gyönyörködhet és csa messziről, mert jajösszetörik...
nálunk Mikulás=Télapó, december 6.-a
(valljuk be, már ugyanúgy néznek ki, így nekünk egyszerűbb volt.) fiam úgy tudja, hogy a filmek amerikában játszódnak ahol a mikulás sok ajándékot visz nekik és ők ezért már arra a napra feldíszítik a fát.
nálunk kevés ajándékot hoz mert karácsonykor az angyalkák hoznak karácsonyfát és ajándékot ezért inkább amerikai gyerekeknek viszi a játékokat, hogy nekik ne legyen rossz :)
Egy szegény embernek három lánya volt, akiket megfelelő hozomány hiányában nem tudott férjhez adni. Így az a sors várt rájuk, hogy hajadonok maradnak és prostitúcióra kényszerülnek. Miklós elhatározta, hogy segít rajtuk, de szemérmességből vagy szerénységből ezt titokban tette. Az éj leple alatt egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény ember ablakába. Az elkövetkező években így tett a másik két lánnyal is, a harmadik évben azonban az apa megleste az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékot, de Miklós azt mondta, hogy egyedül Istennek tartoznak köszönettel.
Ezért ünnepeljük Miklós névnapkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!