Ha a tv-ben a Télapó hozza az ajándékokat karácsonykor, akkor mi mért mondjuk azt a gyerekeinknek, hogy itt a Jézuska?
Kedves 19-es!
Semmi gond nincs a mesékkel!
A Mikulás szerintem nagyon is jó dolog és sokáig szeretném várni a gyerekeimmel még akkor is, ha sajnos nálunk nem ő hozza az ajándékokat! :)
Nekem a Jézuskás/angyalkás sztorival van bajom és főleg nem hívőként nehéz azonosulni vele. A kicsik még tényleg mindent elhisznek úgy, ahogy van, de a nagyobbak már kérdeznek mindenről-mindent és néha olyanokat, hogy csak pislogok :)
Ilyenkor elég kellemetlen tud lenni 1-1 tök jogos kérdés és magamban szidom a buta szokások kitalálóját.
De mik ezek a kérdések nem bántásként de tényleg érdekel?
És akkor mi van a húsvéti nyuszival aki tojást hoz.
Én nem akarom megfosztani a gyerekem ezektől az örömöktöl.Természetesen énis szeretném látni mennyire örül az ajándékoknak, csak nekem sosem sikerült elhinni a jézuska sztorit.A szüleim persze nem vétetek ez ügyben csak sosem tudtam elképzelni ki ő.Maga az a Jézus akit ábrázolnak a rajzokon? Vagy mivel JézusKA - kisbaba? Lehet kiskoromba túl sokat gondolkodtam ezen.:D
De ha nem kérdez a gyerek az nem biztos hogy nem is gondol rá hogyis müködik ez a dolog.Úgy látom azért elég sokan egyetértenek.
NEKED nem sikerült elhinned, de most a gyerekedről van szó. honnan tudod, hogy őt foglalkoztatja-e ez ilyen konkrétan egyáltalán?!
bevallom - lehet, buta gyerek voltam - de én sose filóztam azon, milyen a Jézuska, és hogy csecsemő létére hogy tudja elhozni az ajándékokat és hogy hozza be az ablakon. Abszolúte nem érdekelt. A fát családilag díszítettük, nagyon szerettem! Aztán valahova eltűntünk, talán bementünk játszani a szobába....és csak az izgatott, mikor lesznek már ott az ajándékok. hogy ki, hol és hogyan mászik be, az nem érdekelt. :-)
A lányom 6 éves, nem vagyunk vallásosak, de ismeri a betlehemi történetet, Jézus születését, meg egy-két dolgot a felnőtt koráról. Tavaly megkérdezte, hogy ha nagyon régen született Jézus, hogy hozhat ajándékot karácsonykor.
Azt válaszoltam, hogy igen, nagyon régen született és nagyon régen meg is halt, de a születésnapján, karácsonykor minden évben visszalátogat az emberekhez, és megajándékozza őket.
Ennyi, készpasz. Nem firtatta tovább. Idén (kb. augusztus óta) ugyanúgy várja, mint eddig minden évben.
Nem olvastam minden kommentet végig, csak látom ment szépen a lepontozás... Na mindegy.
Az én párom angol, szóval nálunk elég faramuci a helyzet ilyen szempontból. A Dec. 6-ai Mikuláshoz én ragaszkodom, szóval lesz kiscsizma az ablakban este, és kis ajándék benne reggelre. Viszont mivel nem vagyunk vallásosak és Jézuskázás nekem is mindig fura volt, sőt mi a családommal nem is nagyon Jézuskáztunk (ettől függetlenül nem lettünk anyagiasak a testvéreimmel, sőt) ezért a párom országának hagyományait fogjuk követni. Dec. 25-én a Télapó hozza majd az ajándékokat. Ettől függetlenül a Szent estét szeretném tartani a következők szerint: zenehallgatás, finom vacsora, karácsonyfa díszítés, mókázás, beszélgetés a családról, szeretetről, stb.
Szóval dec 6. Mikulás, dec 25. Télapó, azaz inkább Father Christmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!